1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

mBank izzykonto

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Szabat, Marzec 24, 2014.

  1. Szabat

    Szabat Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2011
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Stargard
    witam, ma ktoś izzykonto w mBanku? Oferują oni Mastercard zaprojektowaną dla izzykonta(raczej tylko wygląd karty) i Visa Electron. To są karty debetowe i taką właśnie bede miał. Xbox akceptuje takie karty? Mają one możliwosc platnosci w internecie, ale xbox lubi być..."specyficzny" wiec jak myslicie? Akceptuje on Visa i MasterCard więc ta odmiana Visy Electron to dalej akceptowalna Visa? Przy dodawaniu karty do xboxa jest "dodaj karte kredytową" ale niektórzy twierdzą, że im udało się sprawnie coś kupić z debetowej. Więc jak to jest?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. marlon12

    marlon12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2013
    Posty:
    270
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Da się tylko musisz w ustawieniach konta zmienić limit transakcji pojedynczej płacąc kartą. Domyślnie jest 0 więc nic nie kupisz i karty nie dodasz bo przy samej werfyikacji karty ms bierze coś ok ~3złociszy. Jak zmienisz na np. 100 zl to dodasz bez problemu.

    Będać na koncie pod swoim imieniem i nazwiskiem klikasz zembatkę, limity i autoryzacje,i ustawiasz limit transakcji pojedynczej.
     
  4. Szabat

    Szabat Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2011
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Stargard
    Czyli czy to visa taka czy sraka to nie ma znaczenia? Dziekuje :)
     
  5. marlon12

    marlon12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2013
    Posty:
    270
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    nie ma
     
  6. Talibrr

    Talibrr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2013
    Posty:
    401
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Dokładnie, wersja karty nie robi różnicy. Ja sam mam dodaną debetową (normalną) Master Card.

    Wysłane z mojego GT-N7000 przy użyciu Tapatalka
     
  7. Szabat

    Szabat Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2011
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Stargard
    dodajac karte wyskakuje mi "uzyj innej metody platnosci blablabla", a wszystko jest dobrze podane, o co chodzi?:/
     
  8. marlon12

    marlon12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2013
    Posty:
    270
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    @up co chciałeś kupić i w jakim regionie
     
  9. Talibrr

    Talibrr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2013
    Posty:
    401
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Zobacz czy masz Odblokowane płatności elektroniczne kartą

    Wysłane z mojego GT-N7000 przy użyciu Tapatalka
     
  10. Szabat

    Szabat Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2011
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Stargard
    Karte mam aktywowana i limit ustawiony na wiecej niż 0. To tyle czy jeszcze cos? A chciałem dodac karte przez komputer i konto mam zmigrowane na polske. W paypal tez nie mogli autoryzowac karty wiec wina jest po mojej stronie raczej? Co mi zostalo do wlaczenia i gdzie?
     
  11. marlon12

    marlon12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2013
    Posty:
    270
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Co chciałeś kupic i z jakiego regionu. Na ile ustawiłeś pojedyncza transakcje. Do autoryzacji pp przynajmniej 7 zł potrzebne
     
  12. Szabat

    Szabat Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2011
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Stargard
    Z polski. Nic nie chciałem kupic. Zwyczajnie dodawalem kartę bez kupowania. Mam wystarczajaco na koncie żeby zweryfikowac karte. Dzwonic do banku czy czegoś nie zrobilem do konca?
     
  13. marlon12

    marlon12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2013
    Posty:
    270
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    no to dzwon do banku. Myślalem ze z innego regionu kupowałeś bo ms ostatnio wprowadził zabezpieczenia.
     
  14. Szabat

    Szabat Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2011
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Stargard
    Czyli ja sam jej do konca odblokowac nie mogę?
     
  15. marlon12

    marlon12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2013
    Posty:
    270
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    na to wygląda. Więcej ustawień dotyczących karty nie widze na koncie

    P.S a kase na koncie masz?
     
  16. Szabat

    Szabat Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2011
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Stargard
    Tak. Na pewno wystarczajaco. W wydruku z karta co dostalem jest cos zeby tak zronic : karty/wybor karty/parametry/zmiana limitow /modyfikuj . Jest cos takiego?moglbys zobaczyc? Na tel nie widzę i nie mam jak wejsc na komputer poki co
     
  17. marlon12

    marlon12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2013
    Posty:
    270
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    no to to jest to co mówiłem czyli limit pojedynczej transakcji ale mówisz że go zmieniałeś więc to nie pomoże.
     
  18. Szabat

    Szabat Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2011
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Stargard
    to sie zakrecilem troche, wszystko dziala ;_; a blokada srodkow schodzi po jakim czasie? bo dodatkowo na paypalu weryfikowalem konto, 6,50 jest juz na paypalu, a blokad 1zł i 3zł od xboxa nie jest pobrana tylko zablokowana(paypal z 6.5 tez sie tak pokazuje, brak transkacji kartą, jedynie te 3 blokady na 10.50) bo saldo mam takie jak przed jakakolwiek rzecza zrobiona karta, a dostepne o 10.5 mniejsze. ponoc 2 tyg, tak?
     
  19. marlon12

    marlon12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2013
    Posty:
    270
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    blokada do tygodnia trwa
     
  20. Szabat

    Szabat Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2011
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Stargard
    dobra, ostatnieglupie pytanie. w historii operacji mam to wszystko, jak wchodze w karte to historia pusta i jedynie mam blokady. blokada za 6.50 zniknie bez zwrotu(bo dostalem go na konto paypal), a 3zł za xbox i 1zł za paypal wroci na konto? bo saldo mam ciagle tyle ile wczesniej, wiec to wyglada jakbym mial podwojnie dostac te 6.50 ;_; bo jakby mieli sciagnac to by sciagneli, an ie blokade nalozyli chyba #swiezak
     
  21. marlon12

    marlon12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2013
    Posty:
    270
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    wróci na konto bankowe
     
Wczytywanie...

Poleć forum