1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

MDS czy DVD?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Radziu, Październik 7, 2010.

  1. Radziu

    Radziu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 14, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    Witam, mam problem. Chce przegrać kopie zapasową i gdy zgrałem obraz płyty w IMG Burn to zrobił się plik ISO i plik MDS. W poradniku jest napisane, że mam utworzyć plik DVD, ale nie jestem pewien czy mam użyć tego pliku MDS bop nic na ten temat nie jest napisane w poradniku. Z góry dzięki.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Śmiało go możesz użyć.Jakby co to Img Burn sobie poradzi.
     
  4. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    śmiało nagrywaj! i masz po płytce -.-

    skasuj ten plik .mds i przeleć obraz .iso programem abgx ... abgx sam zrobi za Ciebie plik .dvd :) a później imgburnem wypalasz.
     
  5. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    sajdorr ci dobrze napisał
    ja tylko dodam że w imageburnie zaznacza się właśnie ten plik *.dvd do nagrania i wszystko gra :)
     
  6. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
  7. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Widać jakie macie pojęcie o nagrywaniu.Chłopak napisał,że chce przegrać kopie zapasową.I po przegraniu program stworzył mu plik .mds (media descriptor),który właśnie zawiera informacje o tejże kopii.
    Plik .dvd i ustawienie takie jak na filmie jest potrzebne tylko,gdy nagrywamy gotowy obraz ściągniety np.z internetu a nie przy robieniu kopii.
     
  8. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    nieważne czy to obraz pobrany z neta, czy kopia zapasowa, niema żadnej różnicy jeżeli w jednym czy drugim znajduje się plik .dvd -.-

    btw. nie wiesz, że obraz pobrany z neta to tak naprawde KOPIA ZAPASOWA ?!
    btw2. kolega mógł podczas sczytywania obrazu odznaczyć plik "zapisz informacje do pliku .mds" i co wtedy mądralo?
     
  9. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    No jeśliby przy nagraniu odznaczył tą opcje to nieciekawie.Najlepiej będzie jak ustawi tą opcje,która jest na filmie na stałe w programie Img Burn.Polecam ten temat:http://xboxforum.pl/iso-f31/zmiana-booktype-na-dvd-rom-oraz-layerbreak-na-sztywno-7396.html .Nie trzeba będzie się już martwić plikiem .dvd.
     

Poleć forum