1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Media Center i kodeki.

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez ssixx, Grudzień 10, 2009.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. ssixx

    ssixx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Radzionków
    Witam, mam mały problem z Windows Media Center, otóż obojętnie jaki film, w obojętnie jakim formacie nie może zostać odtworzony. Za każdym razem wywala błąd odnośnie braku kodeków itd.. Próbowałem odpalać filmy normalnie z pamięci USB i wszystko działało bez problemu, co może być przyczyną tego rzekomego braku kodeków ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. AnarchyMen

    AnarchyMen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2008
    Posty:
    509
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Grudziądz
    może podłącz się do xbox live żeby zassało kodeki ;)
     
  4. shibby20

    shibby20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    a jezeli masz bana lub ixtreme to mozesz wziasc dysk i pojsc do kogos kto uzywa xbox live, sciagnac kodeki i juz.
     
  5. Karolek18Siedlce

    Karolek18Siedlce Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a nie da sie kodekow pobrac na xboxa offline??:>
     
  6. Pieter029

    Pieter029 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ok. Lublina
    było 100000razy NIE DA SIĘ!!
     
  7. ssixx

    ssixx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Radzionków
    Za każdym razem jestem podłączony do xbox live i nie mam przerobionej konsoli...
     
  8. Kariem

    Kariem Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Gdy jesteś podłączony do live'a wyskakuje komunikat o pobraniu kodeków.
     
  9. ssixx

    ssixx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Radzionków
    I tu jest problem nic nigdy mi nie wyskoczyło. Za pierwszym razem gdy się podłączyłem ściągnęło tylko nowego dasha i tyle. Potem już nigdy nie wyskoczył mi komunikat o kodekach albo czymś innym. Dziwne jest tylko to, że filmy z płyty lub pamięci są odtwarzane...
     
  10. Dixon37

    Dixon37 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    wyskoczy Ci jak będziesz chciał włączyć film. Wtedy się zapyta.
     
  11. CoOokie

    CoOokie Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2009
    Posty:
    185
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    الجانب الثاني لل
    Czytajcie ze zrozumieniem! Jemu filmy z PENa / CD / DVD działają (czyli ma kodeki). Chodzi o streamowanie z PC poprzez WMC. Tutaj wszystko jest uzależnione od kodeków na kompie - jeśli film rusza Ci na PC, to na konsoli też ruszy. Jeśli dalej będziesz miał problemy z WMC to polecam TVersity - tam możesz włączyć encodowanie w locie, czyli zmianę formatu przez PC przed wysłaniem filmu na konsolę.
    Pozdrawiam.
     
  12. majstersztyk

    majstersztyk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    ...
    Witam korzystając z tego tematu o kodekach to ja mam takie pytanie czy jak podlacze iksa pod kompa przez kabel Ethernet to wtedy będę mógł pobrac kodeki??
     
  13. carven

    carven Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 20, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, ja rownież sie podepne.

    W najblizszym czasie mam zamiar podlaczyc sie do neta (via netbook) jedynie w celu pobrania
    kodekow .. czy bede musial przechodzic caly proces rejestracji xbl, czy tylko pobierze potrzebne kodeki?
     
  14. chilihead

    chilihead Banned

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Mielec
    Nie musisz się rejerstrować do xbox live, kodeki mogą być pobrane jak tylko podłączysz konsolę do internetu..
     
  15. carven

    carven Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 20, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzieki, pytanie nr 2.
    Nie ma dysku, (Arcade 512 wbudnowane), nie bedzie problemu z zainstalowaniem => wymagany dysk jest? (tak samo jakbym chcial w przyszlosci robic update dashboarda)
     
  16. chilihead

    chilihead Banned

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Mielec
    Mam taką samą wersję..kodeki do filmów o ile dobrze pamiętam zajmują niewiele ponad 5MB, więc instaluj śmiało.. :) Update dashboard'a to samo..mieści się bez problemu na naszych konsolach..pozdro

    PS. Odpal film, zapyta Cię o kodeki ---> wtedy robisz update'a..proste
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum