1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

MediaCodeSpeedEdit jak edytować...

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez Seban_ZA, Luty 18, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Seban_ZA

    Seban_ZA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2010
    Posty:
    453
    Polubienia:
    54
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    TRN/BDG
    Witam. Mam nagrywarkę LiteOn iHas 124B do nagrywania gierek z firmware od c4eva pod Verbatimy.
    Jak dodać media ID płytek żeby je nagrywało jak Verbatimy. Założyłem temat ponieważ jest wiele płyt dl na których można nagrywać a ja szukam. Zamówiłem ostatni Platiniumy Disc ID: MBIPG101-R12-00(cake 25 sztuk). Móbłby ktoś podać jak w MediaCodeSpeedEdit edytowac płytki żeby nagrywało bez żadnych problemów??

    Sprawa drugorzędna. Mogę nagrywać Platiniumy ale nie jak Verbatimy. Przy Platiniumach nie mogę zainstalować gierki na dysk Xboxa 360. Nagrywam z prędkością 1.9x(tak 1.9x to nie jest żaden błąd). Bawiłem się w EEprom Utility, bo raz zaznaczyłem opcję
    Force Hyper Tuning i nagrałem z prędkością 1.9x. Jak odznaczyłem Force Hyper Tuning(czyli mam tylko Smart Burn zaznaczone) i za każdym razem jak nagrywam jakąś płytę, niezależnie czy Platinum dl czy zwykła dvd to nagrywa mi z prędkośćią 2x.
    Trochę ciężkie to do ogarnięcia.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. lockerek

    lockerek Banned

    Dołączył:
    Październik 23, 2010
    Posty:
    106
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Białystok, Poland, Poland
  4. Seban_ZA

    Seban_ZA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2010
    Posty:
    453
    Polubienia:
    54
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    TRN/BDG
  5. lockerek

    lockerek Banned

    Dołączył:
    Październik 23, 2010
    Posty:
    106
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Białystok, Poland, Poland
    Ja dopiero co z flashowalem naped pod Platinum to Ci nie powiem bo nie mam plytek teraz,ale raczej powinno byc dobrze
     
  6. Seban_ZA

    Seban_ZA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2010
    Posty:
    453
    Polubienia:
    54
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    TRN/BDG
    to za pół godzinki się odezwę. martwi mnie to że nagrywarka nagrywa każdą płytkę z prędkością x2

    flash wrzucony. zaraz nagram jakąś gierkę pod lt3.0 i zainstaluje na dysku(powinno się udać)
     
  7. lockerek

    lockerek Banned

    Dołączył:
    Październik 23, 2010
    Posty:
    106
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Białystok, Poland, Poland
  8. Seban_ZA

    Seban_ZA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2010
    Posty:
    453
    Polubienia:
    54
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    TRN/BDG
  9. WSZtm

    WSZtm Banned

    Dołączył:
    Maj 2, 2008
    Posty:
    193
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Czemu zniknął poradnik jak własnie edytować odpowiednie flashe do IHAS'a ?
    Nie dość, że temat został zamknięty to i w pierwszym poście jest edytowana treść na "...".

    A co w przypadku jak ktoś ma 524B?
    Tylko zmienione flashe są pod 124B?
     
  10. Seban_ZA

    Seban_ZA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2010
    Posty:
    453
    Polubienia:
    54
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    TRN/BDG
    flashe są pod wszystkie Ihasy ale najbardziej popularne to 124B i 524B. Wszystko jest.
    daje poradnik jak wgrać flasha( przykład dla Ihas124B.

    Wchodzimy w folder naszej nagrywarki np. iHAS124B-AL0S

    1. Odpalamy AL0S.EXE
    2. Klikam YES, czekamy po czym wciskamy NOW (komputer się ponownie uruchomi)
    3. Uruchamiamy EEPROM_Utility.exe
    4. Klikamy Backup eeprom i zapisujemy go
    5. Wciskamy EXIT
    6. Odpalmy Flash_Utility.exe wybieramy naszą nagrywarkę wyżej, następnie Read flash i też go zapisujemy
    7. Wciskamy Write Flash, następnie YES
    8. Wybieramy iHAS-124B-AL0S-MKM001MKM003-final.bin i znowu YES
    9. Jak proces dojdzie do końca wciskamy EXIT
    10. Mamy już firmware w nagrywarce od c4eva
     
    1 osoba to lubi.
  11. WSZtm

    WSZtm Banned

    Dołączył:
    Maj 2, 2008
    Posty:
    193
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    To wiem jak robić, ja mam 524B i wszędzie widzę zmodyfikowane flashe pod odpowiednie płyty do 124B a do 524B nie widzę nic.
    Szukam flasha pod 524B dla MediaID RICOHJPN-D01-67. Co prawda na omegach nagrywam i instaluje póki co bez problemu, ale na wszelki wypadek.
     
  12. zombi04

    zombi04 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Witam. Aby nagrać gre na płycie innej niż verbatim musisz przerobić fw za pomocą tych narzędzi:
    Pobierasz fw:
    iXtreme Burner Max Download
    (pamiętaj aby wybrać dobry model w paczce fw do wszystkich modeli )

    następnie :
    http://ala42.cdfreaks.com/MCSE/MediaCodeSpeedEdit.zip

    Odpalasz plik fw w MCSE wybierasz odpowiednie Media ID dla swojej płyty i zamieniasz prędkość na 2.4. Zapisujesz plik.


    A następnie robisz flash napędu według poradnika @Seban_ZA

    Testowane na płytach Esperanza (nagrywanie według [Tutorial] Nagrywanie gier pod LT 3.0) i wszystko działa.

    Pozdrawiam
     
    1 osoba to lubi.
  13. davex

    davex Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    993
    Polubienia:
    309
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdańsk
    To pewnie logiczne (ale wole się upewnić). Jak sflashowalem 124B do 524b to teraz chcąc zmienić ID płytki wybieram FW pod 524b?
     
  14. dudi2000

    dudi2000 Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    921
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieruń
    Tak
     
  15. kacper000777

    kacper000777 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2011
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Opolskie
    a ja mam pytanie poco zmieniać 124 na 524 ?? znaczy poco sa te 2 obcje LabelTag + SmartErase. i co one daja ?
    z tego co wyczytałem po flash napedu mogę nagrywac verby z pred. 4X (mam te mk cos 03)
     
  16. dudi2000

    dudi2000 Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    921
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieruń
    Tak, z softem od c4eva można nagrywać x4 ale z włączoną opcją OPC i na Verbatimach z media ID Mk003
    LabelTag - [​IMG]
    SmartErase - google
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum