1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Mega dziwny problem z konsolą

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez marcin__1988, Lipiec 25, 2009.

  1. marcin__1988

    marcin__1988 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zanim napiszę co dolega mej konsoli :) witam wszystkich użytkowników,
    a więc opiszę problem od początku to może ktoś z was pomoże mi go rozwiązać.

    Podczas grania nagle z ekranu z niknoł kolor czary a pojawił się zielony zrestartowałem konsolę a ona już się nie włączyła to znaczy zasilanie ma , ale nie wyświetla się interfejs głowny pokazuje cały czas brak sygnału nie pali mi sie żadna czerwona lampeczka zasilacz mam sprawny kabel AV również. Konsole mogę nawet w ciemno wyłączyć z pada , ale tak jak piszę nie wyświetla mi wizji. Jeżeli kotś wie co się mogło stać to bardzo proszę o jakąś radę

    Pozdrawiam :D
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Spróbuj odłączyć i podlaczyc z powrotem wszystkie kable.
     
  4. marcin__1988

    marcin__1988 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    zrobiłem tak i nawet podpiołem się jeszc ze pod dwa inne TV w domu i nic dalej brak sygnału nawet zmieniłem wtyczki z przejścia COMPONENT na zwykłem EURO i dalej nic


    MAM brak pomysłów co się mogoło stać dodam że konsola ma 2 lata i nie było znią problemów
     
  5. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4561
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Poszło wyjście AV w konsoli. Pozostaje tylko oddanie konsoli do serwisu.
     
  6. marcin__1988

    marcin__1988 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Też teraz o tym pomyślałem najprawdopodobniej masz racje , no nic w poniedziałem wycieczka do magika od konsoli i tyle :)
     
  7. Andrewww1991

    Andrewww1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2008
    Posty:
    134
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Chrzanów
    miałem z tymi kolorami podobnie... Grałem w fallout 3 i nagle zaczęło mi wyświetlać zamiast czarnego to czerwony... Po resetach wyskoczyło E75:/
     
  8. marcin__1988

    marcin__1988 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No nieraz tak byw tylko mi błąd nie wyskoczył
     
  9. Andrewww1991

    Andrewww1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2008
    Posty:
    134
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Chrzanów
    a w końcu problem ustąpił czy jest nadal???
     
  10. fryc88

    fryc88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2009
    Posty:
    455
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tuchola
    Znajomemu też tak padła konsola ostatnio, jedynie serwis lub 'naprawiacz'. Koszt to około 150 zł jak się dowiadywałem...
     
  11. jarek43_16

    jarek43_16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2008
    Posty:
    254
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Lisów
    praktycznie to samo co rrod, miałem tak samo podczas garania obraz nagle zaczął był wyświetlany na zielono, to konsole sprzedałem na allegro, a ten co kupił ode mnie powiedział że jakoś wygrzał gpu i działa, muzyke z tła/interfejsu pewnie słychać?
     
  12. marcin__1988

    marcin__1988 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    problem jest nadal a muzyke było słychać a teraz nawet jej już nie słychać. Dzwoniłem do magika od konsoli to za 130 mi to naprawi więc nie ma tragedii :)
     
  13. jarek43_16

    jarek43_16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2008
    Posty:
    254
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Lisów
    za 130 to pewnie jakieś dziecko z opalarko, ślij do jakiś sprawdzonych serwisów
     
  14. Andrewww1991

    Andrewww1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2008
    Posty:
    134
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Chrzanów
    kolega ma rację... lepiej faktycznie pogrzebać po necie i popytać o jakichś fachowców, a nie 15latków z suszarką i wiedzą na poziomie przysklepowego dresa... A jeśli masz możliwość to najlepiej być przy takowej naprawie;)
     
  15. marcin__1988

    marcin__1988 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no moze macie razcje chłopaki ale jeśli mam dać np 250 zł za taką naprawę to dokładam jeszcze raz tyle i kukuje wersje Arcade Xboxa i problem się rozwjązuje
     
  16. jarek43_16

    jarek43_16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2008
    Posty:
    254
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Lisów
  17. 666robsik666

    666robsik666 Banned

    Dołączył:
    Sierpień 6, 2009
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  18. manial

    manial Banned

    Dołączył:
    Lipiec 27, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bogatynia
    gwarancja

    . na gwarancje mozna oddac ;) ja bym tak zrobil no ale coż plomby sie zepsuly do tego obudowa polamana w zatrzaskach na tyle ;) za duzym srubokretem otwieralem :D aby dostac sie do mojego napedu, wiec u mnie lipa ;) ale moze u was gwarancja jeszcze wazna :D
     
  19. marcin__1988

    marcin__1988 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sprzedałem popsutą i kupiona nowa więc już jest ok
     
Wczytywanie...

Poleć forum