1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Mega dziwny problem!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez puziek, Marzec 29, 2010.

  1. puziek

    puziek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2009
    Posty:
    57
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam!

    Zakupiłem na allegro używaną, orginalną Fifę 09 w wersji PAL. Moja konosla również jest w wersji PAL. Jednak po włożeniu tej płyty do napędu wyświetla się komunikat: "Kod regionu płyty jest nieprawidlowy dla tej konsoli". O co kaman???
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. lozo55

    lozo55 Użytkownik Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    259
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sulecin, Poland
    odpowiedź - gra nie jest w pal
     
  4. puziek

    puziek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2009
    Posty:
    57
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    To dlaczego na płycie i opakowaniu jest napisane, że to wersja PAL?
     
  5. dziend0bry

    dziend0bry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    880
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legnica
    zobacz czy na plycie jest znaczek PAL czy NTSC

    /edit.. hmm? dziwne?
    moze masz konsole Ntsc?
     
  6. Rurek

    Rurek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2010
    Posty:
    160
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Zobacz czy śmiga na innej konsoli. Jak nie to płytka ma jakieś uszkodzenie i trzeba to zareklamować.
     
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    to widocznie Twoja konsola nie jest PAL :p
     
  8. puziek

    puziek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2009
    Posty:
    57
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Właśnie, że jest. Inne gry w PAL na niej chodzą...Jestem zaskoczony, pierwszy raz się z czymś takim spotkałem.
     
  9. dziend0bry

    dziend0bry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    880
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legnica
    hmm, to jest niemozliwe. gdybys mial przerobioną,to gosciu moglby lightscribem wypalic obraz na plyte.. ale nie nie nie .. wtf? sam sie zastanwiam
     
  10. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    moze gry ktore miales to region free?
     
  11. puziek

    puziek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2009
    Posty:
    57
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
  12. neCro

    neCro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2010
    Posty:
    1061
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Wrocław/ LA
    Wydaje mi sie ze konsola jest w wersji NTSC a tak jak Dexter wyzej pisal gry ktore Ci chodzilo byly w Region Free. :)
     
  13. Rurek

    Rurek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2010
    Posty:
    160
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Nie straszcie tak chłopaka. Może to pojedyncze odstępstwo od normy. Ale ta hipoteza z xboxem w NTSC jest bardzo prawdopodobna.
     
  14. puziek

    puziek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2009
    Posty:
    57
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Nie wiem, może po prostu w tłoczni nastąpiła pomyłka i grę nagrano w systemie NTSC...
     
  15. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
  16. puziek

    puziek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2009
    Posty:
    57
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    I co ja w tej sytuacji mam zrobić? ;(
     
  17. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    najpierw sprawdz plyte u kogos innego, jak cos to zwroc ja kolesiowi.
     
  18. Rurek

    Rurek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2010
    Posty:
    160
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Jak już stwierdziłeś ,że masz konsole NTSC to szukać gier RF albo NTSC oczywiście :)
     
  19. puziek

    puziek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2009
    Posty:
    57
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Dobrze, jednak mam konsolę w NTSC. Co mogę zrobić aby przerobić ją na PAL? Wymienić napęd?
     
  20. virus666

    virus666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2009
    Posty:
    144
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Koszalin
    Nic nie zrobisz. Szukaj gier ntsc albo region free. Sprzętu nie da się regionalnie przerobić
     
  21. sprinter9613PL

    sprinter9613PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 20, 2010
    Posty:
    65
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kruszwica
    To napewno jest bład na płycie
     
Wczytywanie...

Poleć forum