1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

mega problem z moją konsolą :(

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez poli811, Styczeń 23, 2013.

  1. poli811

    poli811 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam was wszystkich kochani forumowicze. Mam bardzo dziwny problem z moją konsolą. Xbox elite. NIe mam obrazu na TV ani dźwięku przez HDMI. Występuje jedynie czarny obraz :( Ale gdy podlącze konsole do monitora od komputera przez HDMI obraz jest normalnie. Ale wziąż nie ma dźwięku. Przez komponent wszystko gra. Konsola ma jakies 2 lata i nigdy nie była przerabiana. Była w serwisie ale koleś nic nie znalazł :( pomóżcie!!!!

    //Nazwa tematu nie opisuje problemu
    ~z0nk31
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. the_mask

    the_mask Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2012
    Posty:
    232
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Suwał‚ki, Poland
    Odp: mega problem z moją konsolą :(

    A może to wina tv?

    Wysyłane z mojego HTC EVO 3D X515m za pomocą Tapatalk 2
     
  4. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    a zmieniles ustawienia w tv zeby sygnal szedl z HDMI? a na monitorze nie bedzie dzwieku bo zapewne nie masz w nim glosnikow
     
  5. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn

    Albo kabla ? próbowałeś na innym
     
  6. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
  7. WerJar

    WerJar Banned

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2010
    Posty:
    202
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódz
    Zmień kabel od HDMI, posprawdzaj podłącz do każdego HDMI i przełącz w telewizorze, Sprawdz na innym telewizorze, HDMI do monitora nie będzie głosu bo nie ma głosników monitor? jak koledzy up napisali prawdopodobnie to jest jedna z przyczyn co tu wypisałem.
     
  8. ZiK

    ZiK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2010
    Posty:
    608
    Polubienia:
    46
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    0-34
    Ustawienia konsoli -> Wyswietlacz -> Wyswietl wykryte ustawienia -> Wlacz
     
  9. poli811

    poli811 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kabelek nie jest przyczyną, bo działa na tym samym kabelku po podłączeniu do monitora. Sprawdzałem też na innym kablu, dla świętego spokoju, ale problem nie został rozwiązany. Winę TV też wykluczam, ponieważ do tej pory wszystko działało dobrze, a ustawienia w tv nie były zmieniane. Poza tym sprawdzałem wszystkie sloty HDMI w tv i na zadnym obraz sie nie pokazuje, gdy podłącze XBOXa. Ale jak podłącze inny sprzęt przez HDMI (laptopa, dekoder) wszystko działa poprawnie. Przywracałem konsolę do ustawień fabrycznych, formatowałem dysk, przy włączeniu trzymałem y i prawy spust, żeby zresetować video. I NIC!!!! Nadal czarny obraz na TV :( Pożyczyłem od kumpla Slima i działa normalnie przez HDMI. Jestem załamany... ;/ Nikt nie wie co mu się stało :( jutro kumpel przyniesie swojego Elite i dam znać czy jego chodzi. Ehhh nie wiem co robić! ;/
     
  10. seba144raz

    seba144raz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2012
    Posty:
    28
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miałem tak ,gdy ustawiłem najwyższą rozdzielczość(1080p) na telewizorze który go nie obsługiwał(obsługiwał hd ready nie wiem ile to jest chyba 1080i) .Pojechałem do ciotki z x-em zmniejszyłem rozdzielczość i działa .Może u ciebie jest podobnie ??
     
  11. ZiK

    ZiK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2010
    Posty:
    608
    Polubienia:
    46
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    0-34
    probowales wlaczyc w ustawieniach wyswietlanie wykrytuch ustawien?
     
  12. poli811

    poli811 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    seba144raz, przed tym jak konsola ześwirowała nie zmieniałem nic w tv. Telewizor automatycznie łapał ustawienia. Poza tym hd ready to 720 a moj Panasonic TX-P42G20 obsługuje full hd. Gdy podpiąłem slima do TV przez HDMI obraz pojawił się bez problemowo. Więc to też wykluczam... Ale podejdę do kumpla w sobotę i podłączymy do jego TV i zobaczymy.

    Zik, robiłem to z wykrytymi ustawieniami, ale tylko na monitorze bo tylko tam mam obraz z Xboxa przez HDMI :( Podłączę go w sobotę do innego TV i wtedy zobaczymy. A możesz mi powiedzieć co dokładnie zrobić?
     
  13. poli811

    poli811 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    pożyczyłem od kumpla jego elita i jego śmiga jak należy... macie jakieś inne pomysły??
     
  14. the_mask

    the_mask Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2012
    Posty:
    232
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Suwał‚ki, Poland
    Odp: mega problem z moją konsolą :(

    Z tego wynika ze przyczyną twoich problemów na 99% są złe ustawienia. Podłącz do monitora, ustaw rozdzielczość 720p i podłącz do tv. Jeżeli to nie działa, to daj ustawienia fabryczne konsoli.

    Innych rozwiązań po prostu nie ma, ale skoro to nie kabel, nie tv i nie konsola. Pozostaje grać pod kablem composit.

    Wysyłane z mojego HTC EVO 3D X515m za pomocą Tapatalk 2
     
  15. poli811

    poli811 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Następnym aspektem tej zagadki jest to, że wczoraj podłączyłem do innego tv i tam konsola normalnie działa. Jest dźwięk i obraz. Zmieniłem ustawienia, wróciłem do domu, podpinam do swojego TV i lipa. Podłącze Elite mojego kolegi działa normalnie na moim TV. Więc doszedłem do wniosku, że tak jakby moje TV dało BANA mojej konsoli ;/ ale czy co takiego istnieje? czy jest to mozliwe?
     
Wczytywanie...

Poleć forum