1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Mega problem z otwarciem portów

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez MaGGic, Kwiecień 12, 2016.

  1. MaGGic

    MaGGic Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2016
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam, spróbuję tutaj może znajdzie znajdzie rozwiązanie ;) Zacząłem grać w The Crew, mam konto live ale nie widzę w grze innych graczy, w trybie PvP w godzine znalazło 2/4 , wyczytałem że to problem z otwarciem portów w routerze i tu jest poważny problem...mimo usilnych starań nie mogę się dostać do ustawien routera :( żadne IP nie działa --> time out, IP statyczne i dynamiczcne też nie, oczywiście resety routera też robiłem, router to technicolor TG788vn v2 Jest może jakiś inny sposób na otwarcie tych portów???
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. rathaniel

    rathaniel Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    255
    Polubienia:
    53
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lubartów
    Ostatnia edycja: Kwiecień 12, 2016
  4. rychu8818

    rychu8818 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2008
    Posty:
    58
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
  5. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    3265
    Polubienia:
    1862
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
    Ja na swojego technicolora wbiłam z adresu IP 192.168.0.1 login i hasło: admin, ale ja miałam inny model od Ciebie, więc nie wiem czy zaskoczy :>
     
  6. wojek_gacek

    wojek_gacek XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2008
    Posty:
    661
    Polubienia:
    151
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    BB
    Przeciez w tych routerach login i hasło jest napisane na naklejce z tylu obudowy ;)
     
  7. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    3265
    Polubienia:
    1862
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
    No tak, login i hasło tam jest, ale nie znajdziesz tam adresu z jakiego się można dostać do ustawień routera, a koledze głównie o to chodzi, że tam nie może się dostać. Jak się w końcu znajdzie w ustawieniach routera to powinien dać radę :)
     
  8. wojek_gacek

    wojek_gacek XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2008
    Posty:
    661
    Polubienia:
    151
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    BB
    Takiego ip niech spróbuje. 192.168.1.254
    Albo http://dsldevice.lan musi dzialac :)
     
  9. rathaniel

    rathaniel Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    255
    Polubienia:
    53
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lubartów
    Jeśli łączy się bezpośrednio z routerem to może sprawdzić w ustawieniach połączenia IP bramy domyślnej. Łatwy sposób podałem powyżej.
     
  10. MaGGic

    MaGGic Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2016
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    kuleczka91 dobrze prawi ;) jak już się dostanę do etapu login i password to bedzie dobrze...próbowałem wszystkich powyższych IP plus z IPconfig znalazłem brame domyślną o adresie 10.0.0.1 lub 10.0.0.10 i znalazłem jeszcze 10.0.0:8000, zmieniałem IP ze statycznego na dynamiczne i odwrotnie, resetowałe router (hard i soft reset) i dalej nic :( może jeszcze jakieś pomysły??
     
  11. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    3265
    Polubienia:
    1862
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
    A nie możesz sobie routera zmienić na jakiś ludzki, nie wiem tp-link? Ewentualnie zadzwoń do usługodawcy żeby Ci pomógł w tej kwestii?
     
  12. rathaniel

    rathaniel Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    255
    Polubienia:
    53
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lubartów
    Czy komputer, z którego próbujesz połączyć się jest podpięty z routerem za pomocą kabla? Może być ustawione, że nie da się wejść do konfiguracji przez wifi.
     
    wojek_gacek lubi to.
  13. MaGGic

    MaGGic Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2016
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    kuleczka91 z usługodawcą jest problem gdyż cała sprawa dzieje się w danii i jest zawsze problem z kontaktem z biurem obsługi...komputer mam podłączony przez wi fi ale próbowałem również przez kabel i nic
     
  14. Kyron

    Kyron Xbox One Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 23, 2009
    Posty:
    360
    Polubienia:
    206
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    W Danii, ożesz ty... Wracaj do naszego poskiego piekiełka :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum