1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Mega problem z otwarciem portów

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez MaGGic, Kwiecień 12, 2016.

  1. MaGGic

    MaGGic Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2016
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam, spróbuję tutaj może znajdzie znajdzie rozwiązanie ;) Zacząłem grać w The Crew, mam konto live ale nie widzę w grze innych graczy, w trybie PvP w godzine znalazło 2/4 , wyczytałem że to problem z otwarciem portów w routerze i tu jest poważny problem...mimo usilnych starań nie mogę się dostać do ustawien routera :( żadne IP nie działa --> time out, IP statyczne i dynamiczcne też nie, oczywiście resety routera też robiłem, router to technicolor TG788vn v2 Jest może jakiś inny sposób na otwarcie tych portów???
     
  2. Lotnik421 Xbox One

    Ja z swojej strony polecam
  3. rathaniel

    rathaniel Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    255
    Polubienia:
    53
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lubartów
    Ostatnia edycja: Kwiecień 12, 2016
  4. rychu8818

    rychu8818 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2008
    Posty:
    139
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  5. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    4377
    Polubienia:
    2675
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
    Ja na swojego technicolora wbiłam z adresu IP 192.168.0.1 login i hasło: admin, ale ja miałam inny model od Ciebie, więc nie wiem czy zaskoczy :>
     
  6. wojek_gacek

    wojek_gacek XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2008
    Posty:
    662
    Polubienia:
    152
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    BB
    Przeciez w tych routerach login i hasło jest napisane na naklejce z tylu obudowy ;)
     
  7. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    4377
    Polubienia:
    2675
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
    No tak, login i hasło tam jest, ale nie znajdziesz tam adresu z jakiego się można dostać do ustawień routera, a koledze głównie o to chodzi, że tam nie może się dostać. Jak się w końcu znajdzie w ustawieniach routera to powinien dać radę :)
     
  8. wojek_gacek

    wojek_gacek XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2008
    Posty:
    662
    Polubienia:
    152
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    BB
    Takiego ip niech spróbuje. 192.168.1.254
    Albo http://dsldevice.lan musi dzialac :)
     
  9. rathaniel

    rathaniel Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    255
    Polubienia:
    53
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lubartów
    Jeśli łączy się bezpośrednio z routerem to może sprawdzić w ustawieniach połączenia IP bramy domyślnej. Łatwy sposób podałem powyżej.
     
  10. MaGGic

    MaGGic Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2016
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    kuleczka91 dobrze prawi ;) jak już się dostanę do etapu login i password to bedzie dobrze...próbowałem wszystkich powyższych IP plus z IPconfig znalazłem brame domyślną o adresie 10.0.0.1 lub 10.0.0.10 i znalazłem jeszcze 10.0.0:8000, zmieniałem IP ze statycznego na dynamiczne i odwrotnie, resetowałe router (hard i soft reset) i dalej nic :( może jeszcze jakieś pomysły??
     
  11. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    4377
    Polubienia:
    2675
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
    A nie możesz sobie routera zmienić na jakiś ludzki, nie wiem tp-link? Ewentualnie zadzwoń do usługodawcy żeby Ci pomógł w tej kwestii?
     
  12. rathaniel

    rathaniel Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    255
    Polubienia:
    53
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lubartów
    Czy komputer, z którego próbujesz połączyć się jest podpięty z routerem za pomocą kabla? Może być ustawione, że nie da się wejść do konfiguracji przez wifi.
     
    wojek_gacek lubi to.
  13. MaGGic

    MaGGic Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2016
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    kuleczka91 z usługodawcą jest problem gdyż cała sprawa dzieje się w danii i jest zawsze problem z kontaktem z biurem obsługi...komputer mam podłączony przez wi fi ale próbowałem również przez kabel i nic
     
  14. Kyron

    Kyron Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 23, 2009
    Posty:
    445
    Polubienia:
    229
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    W Danii, ożesz ty... Wracaj do naszego poskiego piekiełka :)
     

Wczytywanie...

Poleć forum