1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Mega problemy z pmt hack

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez lawenda, Kwiecień 20, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. lawenda

    lawenda Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 6, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witajcie
    Chciałem wydobyć klucz napędu z liteona za pomocą usb probe by ankoholik. Wydaje mi się, że robie wszystko dobrze. Sprawdzałem parę razy i próbowałem z tysiąc. Zawsze wyskakuje phat key failed. Robię wszystko wq poradnika. Gdy podłączę napęd przez do usb probe i sata do pc to nie wykrywa mi napędu. Natomiast gdy zasilanie biorę z konsoli to pokazuje ale klucza wydobyć nie mogę. Pamiętam jak kiedyś tym samym urządzonkiem wyjąłem dvd key z xboxa elite.
    Tutaj daje log z JF: Jungle Flasher Log - Pastebin.com
    Niby jest Serial flash found with Status 0x52 i extracted succesfully wyłączam konsolę i włączam naciskam ok i phat key failed. Nie wiem co robić. Czy możliwym jest, że zepsułem tą igłą od usb probe coś? Przykładam do MPX01.
    Proszę o pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12078
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jak nie wykrywa ci napędu, to nie działa.
     
  4. ZiK

    ZiK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2010
    Posty:
    608
    Polubienia:
    46
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    0-34
    zrob sobie wylacznik na kabelku po ktorym idzie 3.3V i zamiast wylaczac wlaczac konsole "odetnij" na chwile 3.3V i powinno pojsc
     
  5. Wyindywidualizowany

    Wyindywidualizowany Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2011
    Posty:
    128
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sala Samobójców :D
    no dalej to phat key failed :( czy możliwe jest, że przepaliłem ten punkt MPX01? Jest jakaś alternatywa by wyciągnąć dvd key? - konsola z 5.10.2009
    ten punkt mpx01 jest jakis inny niz reszta
     
  6. RuNNerka

    RuNNerka Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    558
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków
    Jak wejdzie w 0x52 to wylacz konsole na 6 sek i wlacz i daj ok.

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.
     
  7. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    Jeżeli posty powyżej nie pomogły to po prostu ściągnij program DriverMax i ściągnij sobie sterowniki.Przez brak sterowników też kiedyś nie mogłem wyciągnąć klucza.
     
  8. lawenda

    lawenda Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 6, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ale dlaczego nie wykrywa mi napędu przez usb probe, wkładam dobrze kabelek od prądu
    dzięki wszystkim, spróbuje tego drivermax
     
  9. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Dać komuś kto się na tym zna.

    Sterowniki SATA powinny być odinstalowane.
     
  10. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    Jak Sterowniki SATA będzie miał odinstalowane to mu może się komputer resetować podczas podłączania napędu oraz ciąglę będzie phatkey failed.

    USB Probe jest tylko do zasilania napędu.Wina może leżeć w twoim komputerze, ponieważ możesz mieć niekompatybilny kontroler SATA w komputerze.
     
  11. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Dlatego w biosie trzeba kolego wyłączyć RAID !!

    Jeśli autor nie sprawdził nawet jaki ma kontroler sata, co jest absolutnie fundamentalną podstawą to sorry.
     
  12. Seban_ZA

    Seban_ZA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2010
    Posty:
    453
    Polubienia:
    54
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    TRN/BDG
    tez tak miałem jak podłączyłem USB Probe do kompa. Pokazało mi jakieś oznaczenia. Musisz podłączyć probe jak nie załapie napędu to wyłącz i spróbuj ponownie. Powinno znaleźć napęd:)
     
  13. lawenda

    lawenda Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 6, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zrobione ;) Dziękuje wszystkim za pomoc. A ty ESLORD nie martw się dam zarobić i tak z powodu nowego rgh.
     
  14. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Jeżeli chodzi ci o RGH2.0 to jeszcze trochę poczekasz, bo to jak wygląda to na chwile obecną odbiega znacznie od oczekiwań zarówno użytkownika końcowego jak i samym "fachowców".

    Nigdy nie miałem na myśli żebyś komuś dał zarobić :) jeśli tak zrozumiałeś no to mylnie odczytałeś moje intencje. Wbrew pozorom na forum są jeszcze altruiści ;-)

    Ps. Pozdrawiam kolegę który wysłał mi piwo UPSem...wariat:loyal:
     
  15. darom20

    darom20 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 27, 2012
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam
    moze sie kolega pochwali jak sie udalo
     
  16. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Wyłącz RAID w BIOS'ie.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum