1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Mega wolny internet w xboksie. O co chodzi?!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez wojtinios, Lipiec 1, 2013.

  1. wojtinios

    wojtinios Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska
    Witam. Nie wiem czemu ale od dzisiaj zacząłem się zmagać z moim internetem i to tylko w xboksie, bo na komputerze internet chodzi normalnie, tak jak zawsze. Chodzi o to, że już na samym logowaniu zacząłem sie martwić, logowałem się około 2 min:) a przecież normalnie trwa to jakieś 10sek. Po zalogowaniu włączyłem bf'a na multi i miałem ogromne lagi. Nawet się ruszyć nie mogłem. Koledzy na grupie też mówili, że nie mogą mnie dobrze zrozumieć bo mnie przerywa :(( Może być to spowodowane tym, że ostatni raz używałem połączenia mostkowego? Mam wersję arcade, nie mam połączenia bezprzewodowego, jestem podłączony do internetu za pomocą kabla, który drugą stroną jest podłączony do routera. Zawsze tak grałem i było dobrze. Bardzo proszę o jakąś pomoc,bo nie wiem co mam zrobić :(
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
    Najpierw sprawdź ping do routera.
    Co to za internet, Radio Wifi?
     
  4. Rei 02

    Rei 02 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2013
    Posty:
    107
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    W innych grach problem też występuje?
     
  5. wojtinios

    wojtinios Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska
    niestety, w innych grach to samo. Internet nie wiem jaki mam, można to jakoś sprawdzić?
     
  6. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3704
    Polubienia:
    1111
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Nie wiesz co masz? Czy radiowke, czy neo, lub vectre, badz netie ? Poszukaj umowy ...
    Predkosc znow sprawdz na : speedtest.net...

    Pisane z telefonu .
     
  7. wojtinios

    wojtinios Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska
    Ping: 245 ms, prędkość pobierania o.51 mb/s, prędkość wysyłania 0.05 mb/s
     
  8. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3704
    Polubienia:
    1111
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    :O - z takim ping'iem, to się nie dziw ,że masz lagi...
    Na kompie jak pobierasz coś to z jakim speed'em leci ??

    Na Speedtest.net - The Global Broadband Speed Test zrób test i zapodaj screen'a ... ale jaja :D

    Czy ktoś oprócz Ciebie jest podłączony pod ten router ??
     
  9. wojtinios

    wojtinios Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska
    heheh ja to mam tak, że dziele ten internet z dwoma sąsiadami, ale nigdy nie bylo z tym zadnego problemu

    EDIT:
    Przed chwilą sprawdziłem jeszcze raz ping. Teraz wyszło 42 ms a prędkość pobierania 9.54 mb/s

    Edytuj posty,nie pisz jeden pod drugim - Jabar
     
  10. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
  11. wojtinios

    wojtinios Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska
    Jitter: 12ms, 9ms i 3ms
    Internet ADSL
    Czyli tak jakby wszystko wróciło do normy, nie? Odpaliłem dzisiaj black opsa na multi. Zero lagów, zero jakichkolwiek problemów. Dziwne...
     
  12. BoostMasterPL

    BoostMasterPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2013
    Posty:
    31
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Poznań
    Jak można nie wiedzieć jaki sie ma internet podłączony w chacie ???

    Widocznie cos sie przytkało na ruterze . Czasami dobrze jest raz na jakiś czas ruter wyłączyć odczekać ze 30 sek i odpalić ponownie .

    Nie pisz jednego postu pod drugim w odstępie kilku minut, używaj funkcji Edytuj...TigraTeam
     
  13. LordLotr

    LordLotr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    193
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ostrów Mazowiecka
    Ja tam bym obstawial ze sąsiad odpalil torenty i zapchal łącze

    Wysłane z mojego X10i za pomocą Tapatalk
     
  14. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3704
    Polubienia:
    1111
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Nastepnym razem jak bedziesz mial lagi, odepnij od routera sasiadow i sprawdz czy sie poprawi ;)

    Pisane z telefonu .
     
  15. BoostMasterPL

    BoostMasterPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2013
    Posty:
    31
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Poznań
    Tak to jest jak się z kimś dzieli łącze . Ps ; Administratorów przepraszam za post pod postem :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum