1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Menu w konsoli się zacina na wybranych grach

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez daro1982, Kwiecień 19, 2010.

  1. daro1982

    daro1982 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 6, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam wszystkich, mam dziwne problemy z niektórymi grami. Jeszcze do niedawna w czasie grania pojawiał sie komunikat o szmatce, jeżeli przy właczeniu konsoli płyta była w środku wszystko sie zwieszało, tak samo było jeżeli w trakcie gry chciałem wyjśc do menu głównego konsoli, totalna zwiecha i pukanie lasera. O dziwo było tak tylko z grami które maja wave 6. W zeszłym tygodniu wymieniłem napęd z Liteon na Benq, oprócz tego wgrałem iXtreme 1.1 LT, komunikat ze szmatką juz się nie pojawia ale problem z wieszaniem sie menu konsoli pozostał. Najlepsze jest to że kiedy odbierałem konsole z serwisu sprawdzałem ją pod tym katem na swoich grach i wszystko było ok. Dzieje sie tak wyłącznie na tych, Just Cause 2 i Splinter Cell 4, na Bioshock 2 sporadycznie. Zaznaczam że gry sa jak zwykle nagrywane w ImgBurn, 2,4x, na Verbatimach a probllem nie wystepuje na innych grach. Dokonałem tez aktualizacji dashboardu który umozliwia mi korzystanie z usp jako karty pamięci i odblokowuje zbanowany dysk twardy ale watpie żeby to miało wpływ.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Rurek

    Rurek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2010
    Posty:
    160
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Może iso było uszkodzone. Nie mam pojęcia. Na lt powinno śmigać. Sprawdź obraz czy wszystko jest ok.
     
  4. daro1982

    daro1982 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 6, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Just Casuse 2 ściągane z 3 żródeł, nagrywane 10 razy na dwóch nagrywarkach, obraz sprawdzany abgx, nic powaznego nie wykazał poza informacja że gra nie ma sealth patcha czy jakos tak. Splinter cell nagrany raz ale jak zobaczyłem że efekt ten sam co na Just Cause to nie nagrywałem ponownie, sprawdzenie abgx kompletnie nie wykazało jakichkolwiek problemów. Ja też nie wiem co to, mogę jeszcze dodać że serwisant nie był w stanie uruchomic na konsoli napędu liteon, po zainstalowaniu i włożeniu płyty wogule nie czytał żadnej, cały czas wyświetlał sie napis otwórz napęd, chyba na 5 różnych próbował dopiero jak włożych Benq ruszyła bez problemu.
     
  5. elvisopl

    elvisopl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2008
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Idź do znajomego z kopiami i zobacz czy działają bez problemu. Obstawiam, że wszystko będzie ok, bo jak pisałeś wypalałeś na dwóch nagrywarkach, więc opcję leniwej nagrywarki możemy wykluczyć. Piszesz, że "serwisant" nie mógł zamontować Ci napędu Lite-On i nie wiadomo dlaczego. Obstawiam źle zczytany firmware poprzedniego napędu. Proponuję przeprowadzić opcję flashowania jeszcze raz począwszy od ponownego zczytania FW z napędu oryginalnego.
     
  6. daro1982

    daro1982 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 6, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Niestety nie mam znajomemgo z XBOX 360, przewaznie maja ps3 albo PC niestety. Co do nagrywarek to obie są notebookowe ale nie wiem czy to ma znaczenie skoro jeszcze miesiąc temu nagrywałem mass efect 2 czy assasin creed 2 i chodzą. Jeżeli chodzi o błędnie zczytany klucz to bardzoprawdopodobne bo miał problemy z programatorem, twierdził że siada mu napięcie w czasie flashowania, na drugi dzień nie miał z tym problemów ale żaden liteon jednak nie wystartował. Jeżeli klucz jest źle zczytany to dlaczego po włożeniu Benq wszystko ruszyło?
     
  7. lukeskajloker

    lukeskajloker Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2010
    Posty:
    142
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Jaki Laptop bo mi sie dobrze na Toshiwie nagrywa
     
  8. daro1982

    daro1982 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 6, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pierwszy to HP Pavilion dokładnego modelu nie pamiętam jestem w pracy:) drugi to Fujitsu Siemens Celsius. Sam notebook nie ma za wiele wpływu na nagrana płytę, myślę że ważniejsza jest zainstalowana nagrywarka, z tego co pamiętem to ja mam chyba tam nagrywarke pioonera ale nie jestem pewny.
     
  9. elvisopl

    elvisopl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2008
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Trzymam się swojej poprzedniej wypowiedzi. IMO to wina firmware'u. Proponuję spróbować, bo i tak innej opcji za bardzo nie ma. Proponuję również skorzystać z usług kogoś innego.
     
  10. daro1982

    daro1982 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 6, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No napewno juz tam nie zaniose, facet to niezły flejtuch, miałem konsole w nienagannym stanie a dostałem porysowaną (chyba nie ma strony z której nie byłaby w jakis sposób porysowana) brak jednej stopki i bóg jeden wie czego jeszcze:) następnym razem jak nie znajde pewnego serwisu to sam sobie to naprawie, co do tej usterki to narazie odpuszcze póki gry działają nie ma sensu grzebać tym bardziej że nie znam w swoim mieście naprawde dobrego serwisu:(
     
Wczytywanie...

Poleć forum