1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Metro 2033 problem.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Jarek882, Marzec 14, 2010.

  1. Jarek882

    Jarek882 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2009
    Posty:
    398
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bełchatów
    Mam problem z gra metro 2033 poniewaz po wlaczeniu gry pierwsze filmiki (loga) strasznie sie tna i konsola sie zawiesza. Mam ixtreme1.5 i patchowalem na wave 2 360wavepatcher. Co moze byc tego przyczyna? plyty emtec DVD+DL nagrywalem na 8x
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Marcin88o

    Marcin88o Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    WMG
    i to jest przyczyna, gorsze płyty, a do tego nagrane z dużą prędkością
     
  4. Jarek882

    Jarek882 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2009
    Posty:
    398
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bełchatów
    Sorry to jest blad. Nagrywalem na x4. Forze 3 mam na emtec i chodzi bez zarzutu :)
     
  5. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Prawdopodobnie przyczyna jest szybkość nagrywania . Nagrywaj x2 lub max. x4 i staraj się nic nie grzebać na kompie podczas nagrywania i powyłączaj też niepotrzebne programy np. GG , przeglądarkę czy program pocztowy .
     
  6. Jarek882

    Jarek882 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2009
    Posty:
    398
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bełchatów
    Myśle ze to wina plyty bo bylo nagrywane na x4. Od dzisiaj bede kupowal Verbatimy bo szkoda kasy na ten tanszy shit...
     
  7. MOSZEUSZ

    MOSZEUSZ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2008
    Posty:
    259
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Prędkość nagrywania ma tak ogromny wpływ na późniejszą jakość odczytu gry przez konsole ? :| (Sry, że się dopinam ale mam podobny problem co kolega)
     
  8. Fuks

    Fuks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    922
    Polubienia:
    35
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Hindenburg
    A ja się na razie przerzuciłem z verbatim na emtec i dobrze mi gry działają wystarczy jak najwolniej nagrać i będzie git.
     
  9. Marf

    Marf Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2010
    Posty:
    1024
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  10. Jelonek666

    Jelonek666 Banned

    Dołączył:
    Marzec 14, 2010
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam,

    OCzywiście wina leży po stronie płyty ... emtec to bardzo zły wybór.
     
  11. Fuks

    Fuks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    922
    Polubienia:
    35
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Hindenburg
    Weź głupot nie gadaj emtec nie są takie złe mi jakoś dobrze gry na nich działają wina leży po stronie szybkości nagrania lub nagrywarki.
     
  12. Jarek882

    Jarek882 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2009
    Posty:
    398
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bełchatów
    Moze trafilem na taki egzemplarz plyty ktory byl wadliwy. Bywa...
     
  13. Nawakee

    Nawakee Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 14, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja nagrywałem na Verbatimach przez dłuży czas teraz się przerzuciłem na TDK (13zł tańsze ) i jakoś różnicy nie widzę. Parę mam na Mintach dla testu jakość tych płyt to porażka aha prędkość ma duże znaczenie.
     
  14. Jarek882

    Jarek882 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2009
    Posty:
    398
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bełchatów
    A moze miec znaczenie ze mam ixtreme 1.5 i wlasnie na metro 2033 mi tnie?
     
  15. mati007

    mati007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pruszków
    iExtreme nie ma znaczenia.
    Ważna jest prędkość nagrywania i to co robisz podczas nagrywania.

    Jeśli nagrywasz x8 i przykładowo przeglądasz to forum to prawie pewne że płyta będzie wadliwa.

    Nagrywaj max x4 i nie rób nic na kompie, będziesz miał pewność że płyta będzie dobrze nagrana.
     
  16. Jarek882

    Jarek882 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2009
    Posty:
    398
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bełchatów
    Aha:) No ja wlasnie wtedy odpalilem przegladarke i to pewnie przez to bo spadl mi bufor odczytu. Dobra dzieki:) Nastepnym razem bede wiedzial i nagrywal bez dotykania kompa :p
     
  17. livingfear

    livingfear Guest

    Co do tych prac na komputerze podczas nagrywania to się nie zgodzę.
    Ja nagrywając grę mam właczony program jdownloader i sciagam na maxa,plus
    chodzę po necie,słucham muzyki,pisząc krótko
    robię to co zwykle.
    nagrałem ze 100 gier i wszystkie chodzą bez problemu.
    Recepta jest jedna w moim przypadku.

    Płyty - tylko Verbatim
    Prędkość - tylko 2,4x

    i wszystko pieknie chodzi
     
  18. DawidLucek

    DawidLucek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie prawda ja nagrywa na Verbatim ciagle x 4 nigdy nie było problemu wszystko działało i działa mam 100% pewną nagryware mój x box mieli wszystkie płyty jakie bym nie nagrał nawet jakieś lipy typu mint bo i kiedyś sie zdarzało nagrywać na różnych płytach a w Metro mam podobny problem 2 razy nagrywałem te gre na VERBATIM więc nie piszcie tu o prekości napedach czy płytach problem lezy na pewno gdzie indziej i tak sie dzieje na 2 płytach patchowałem je na wave 3 a posiadam ixtreme 1.6
    jak odpaliłem je u kolesia co ma 1.6.1 nic sie nie tnie nawet jak są spaczowane już zalorzyłem podobny post myśle ze to wina ixtreme
    Choć fakt kolega troche przesadził x8 to za dużo
     
  19. SAJSZ28

    SAJSZ28 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2010
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    polska
    zgodze sie z ( livingfear) verbatimy sa najlepsze,jeszcze sie nie zdazyło zeby jakas płytka zawiodła,no bynajmniej mnie,nagrywasz na predkosci 2,4x i musi sie dobrze nagrac,takze polecam.pzdr
     
  20. Enderius

    Enderius Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Emtec może nie są strasznie złe ale jak ma się lipną nagrywarkę w kompie to nie dają rady i zostają tylko Verbatimy
     
  21. ayanami

    ayanami Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nagrałem około 50 emtecow x4 nagrywarką lg, z żadną nie miałem problemów, nagrałem x8 emtec dla testu chodził bez problemu wiec może wina leży po stronie nagrywarki a nie płytek, które jeszcze mnie nie zawiodły.
     
Wczytywanie...

Poleć forum