1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Mgs 5 xbox slim 4 gb rgh problem z nagraniem na dysk

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez swir53, Marzec 17, 2014.

  1. swir53

    swir53 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 1, 2008
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    znowu ten sam koszmar ktory mnie przesladuje od kiedy kupilem slima z dyskiem 4 gb wszyscy obeznani w temacie juz pewnie wiedza w czym jest problem :)
    mam dysk zewnetrzny z niego gram przy wlaczeniu gry, gra prosi o instalacje oczywiscie sie nie da wiem ze da sie to jakis z pendriva zrobic bo innej opcji nie ma w moim przypadku
    prosZe was o pomoc mgs to moja gra matka:)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Aizen30

    Aizen30 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2014
    Posty:
    470
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Na forum jest info ,że można dane wymage do uruchomienia gry na skopiować usb. A jak to też jest na forum i na 30min gry, chce ci się w to bawić? Masz rgh to możesz przekonwertować grę i uruchomić ją z usb.
     
  4. swir53

    swir53 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 1, 2008
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czyli z iso przekonwertowac programem np 360mpgui gre na gre przygotowana pod rgh nagrac na pendka i tam uruchomic z menadzera plikow plikiem xex np?
    pednriva musi byc sformatowany przez xboxa ?

    ps. zrbilem tak i dalej prosi o instalke na dysk:/
     
  5. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3696
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Musisz zdobyć pliki instalacyjne z MGS'a. Pena sformatowanego pod NXE wrzuć w kompa, i przez HORIZON'a wrzuć te pliki na pendrive'a.

    Nie testowałem tego, ale jeśli ma to zadziałać to chyba tylko tym sposobem...
     
  6. swir53

    swir53 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 1, 2008
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    sciagam wlasnie pliki instalacyjnne bede testowal

    pendriv sformatowany pod nxe to po prostu sformatowany w konsoli?
    pzdr
     
  7. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3696
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Tak, pod oryg dash'em

    Wysłane z tapatalka
     
  8. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Jak do tej pory nikt nie znalazł sposobu aby zainstalować tą grę na innym źródle niż dysk wewnętrzny. Grę można odpalić z dysku zewnętrznego, ale do instalacji danych gra automatycznie węszy za dyskiem wewnętrznym. Co ciekawe na swojej stronie Konami samo podaje, że jest opcja instalacji tej gry na zewnętrznym nośniku usb, ale niestety nie wiadomo jak tego dokonać.

    Edit:

    Niezłe jaja. Konami zmieniło tekst na swojej stronie dotyczący instalacji gry. Nie ma już nośnika usb jest tylko dysk twardy wewnętrzny.
    https://www.konami.com/support/mgsV/
     
  9. eladrin360

    eladrin360 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 21, 2013
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam dokładnie ten sam problem. probowałem już kilkoma programami rozpakowywac niektore pliki, aktualizowac, szukałem tez plików instalacyjnych i dalej jestem w tym samym miejscu . konsola woła o hard disk :( jesli ktoś by znalazł jakiś sposób prosiłbym o pomoc:)
     
Wczytywanie...

Poleć forum