1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Microsoft dostrzega potrzebę większych dysków do Xboksa One

Temat na forum 'Aktualności' rozpoczęty przez -=SETH=-, Listopad 7, 2014.

  1. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28042
    Polubienia:
    3210
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    [​IMG]



    Xbox One posiada dysk o pojemności 500GB. Z początku ta liczba mogła wydawać się odpowiednia, ale w dobie instalacji produkcji, które coraz to częściej zajmują po około 50GB, graczom zaczyna brakować miejsca. Microsoft dostrzega problem, a Phil Spencer ma dla nas małą radę.

    Aktualnie zainteresowani mogą kupić białą lub czarną wersją Xboksa One z dyskiem 500GB – jedynie specjalna edycja Call of Duty: Advanced Warfare posiada HDD o pojemności 1TB (na zdjęciu). Microsoft dostrzega problem z pojemnością urządzeń, jednak nie planuje wypuszczenia na rynek nowych odsłon konsol z większą pamięcią.

    W sprawie postanowił wypowiedzieć się Phil Spencer – szef marki Xbox – który ma dla nas małą radę:

    Nie jest to pewnie najlepsza informacja, ale z drugiej strony... Może jest to najłatwiejsze i najtańsze rozwiązanie?​


     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    kupilem dysk usb 750 gb za 150 zl i juz mam wystarczajaco miejsca, to najlepsze rozwiazanie obecnie
     
  4. mad_d2

    mad_d2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2009
    Posty:
    60
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Ostrów Mazowiecka
    Ale dysku USB musi być 3.0 zeby na nim gry instalować?
     
  5. geometric77

    geometric77 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2011
    Posty:
    313
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Opolskie
    Tak. Dysk musi obsługiwać standard usb 3.0.
     
  6. slypluk

    slypluk XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2014
    Posty:
    59
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Bielsko/Maidstone
    I miec wlasne zasilanie, do dosyc wazne. Ja mam dysk usb 2TB podlaczony, i za jakis czas bedzie trzeba 2 podlaczyc :)
     
  7. Kris194

    Kris194 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2009
    Posty:
    148
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Podpiąć zewnętrzny dysk czyli zrobić z konsoli mało przenośnej jeszcze mniej przenośną. Jakby ta cegła zwana zasilaczem nie wystarczyła :D To nie wina użytkowników, że M$ nie myślał projektując konsolę.
     
  8. maxoff

    maxoff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    1283
    Polubienia:
    182
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Ale za to będzie wyglądać na wypasie, jak będą 2 "cegły" obok konsoli leżeć :topsy_turvy:
     
    1 osoba to lubi.
  9. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    dysk nie musi miec wlasnego zasialania... dyski 2 calowe biora zasilanie poprzez usb z konsoli, sam taki mam



    od kiedy XO to konsola przenosna? przenosne to jest PSP i PS Vita czy Gameboy

    dla porownania w PS4 tez siedzi dysk 500 gb
     
  10. Coller22

    Coller22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2010
    Posty:
    472
    Polubienia:
    104
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Konin
    Tak siedzą, ale też można wymienić bez żadnego problemu na większy (bez utraty gwarancji , jak dobrze pamiętam/kojarzę) :) Więc tu nie mieszajmy bo nie wiem czy w one też można tak łatwo jak w 360 :p
     
  11. Sae

    Sae Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 22, 2014
    Posty:
    224
    Polubienia:
    70
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Popatrz na to z innej strony. Odpinasz dysk, idziesz do znajomego, podłączasz, logujesz na swoje konto i heja odpalasz po kolei gry bez konieczności ściągania ich na konsole.
    A co do rzeczywistych 370GB w konsoli... Starcza na dobre +-10 gier. Nie każda gra teraz ma 50GB. Większość gier rozmiarowo mieści się w przedziale do 30.
     
  12. b4rt0s

    b4rt0s Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 26, 2014
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Stalowa Wola
    gdy kupowałem XOne nawet nie myślałem o pojemności ... dopiero teraz gdy więcej gier mam w wersji cyfrowej zaczyna powoli robić się problem
     
Wczytywanie...

Poleć forum