1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Microsoft przedłuża gwarancję na Xbox 360

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez TymonPRO, Kwiecień 14, 2009.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. TymonPRO

    TymonPRO XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2008
    Posty:
    624
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Dotychczas trzyletnia gwarancja producenta obejmowała jedynie konsolę, które padły ofiarą słynnego kręgu śmierci. Tym razem firma Microsoft postanowiła rozszerzyć gwarancję o usterkę E74. Komunikat z błędem E74 oznacza tylko jedno, wasza konsola ugotowała się na twardo. Dobrze, że firma Microsoft poczuwa się do odpowiedzialności za swój produkt, jednak przydałoby się, aby kolejne modele Xbox 360 były bardziej odporne na tego typu usterki.

    [​IMG]

    NEO GO - Microsoft przedłuża gwarancję na Xbox 360 - Newsy

    Microsoft zdecydował się przedłużyć gwarancję na usterkę konsoli Xbox 360 sygnalizowaną wyświetleniem się kodu błędu E74, o czym czytamy w oficjalnym oświadczeniu koncernu na stronie wsparcia technicznego. Do tej pory trzyletnią gwarancją objęta była wyłącznie wada określana jako "czerwony pierścień śmierci" (świecenie trzech diod na przednim panelu). Jeśli ktoś wysłał sprzęt do serwisu Microsoftu z powodu E74 i był zmuszony do uiszczenia opłaty, powinien spodziewać się zwrotu kosztów w ciągu 4-12 tygodni. W notce czytamy również, że częstotliwość występowania tego typu awarii została w nowych modelach zmniejszona.

    http://www.onlinecenter.pl/

    Xbox odmówił posłuszeństwa i wyświetla na ekranie złowrogi komunikat o błędzie E74? Jeżeli kupiłeś konsolę nie dalej jak 3 lata temu - spokojnie. MS naprawi to za darmo.

    Ku uciesze xboksowej gawiedzi, wraz z pojawieniem się New Xbox Experience problem RROD-a prawie że zniknął. Radość jednak nie potrwała zbyt długo, bowiem wkrótce w sieci pojawiły się doniesienia o fali nowego rodzaju błędu objawiającego się kodem E74. Właściwie, to jest ta sama usterka, tylko przejawiająca się w inny sposób. Ale przez brak czerwonych światełek dana konsola nie łapała się na 3-letnią RROD-ową gwarancję Microsoftu.



    Dlaczego "łapała"? Bo dziś to się zmieniło. Gigant z Redmond napisał w oświadczeniu:

    "Mimo, iż większość posiadaczy Xboksa 360 ma wspaniałe doświadczenia z ich konsolą, to wiemy, że bardzo mały odsetek naszych klientów donosi o problemie identyfikującym się na ekranie jako "E74". Po sprawdzeniu tej usterki doszliśmy do wniosku, że błąd E74 jest związany z całkowitą awarią konsoli (...) W efekcie postanowiliśmy naprawiać konsole z E74 w ramach wydłużonej, 3-letniej gwarancji ogłoszonej w lipcu 2007".

    Jeżeli ktoś zdążył już zaliczyć E74 i zapłacił Microsoftowi za naprawę, to może spodziewać się w ciągu najpóźniej 3 miesięcy maila z informacją o zwrocie poniesionych kosztów.

    http://www.gram.pl/news_8gjkGue4_E74_tez_na_wydluzonej_gwarancji.html
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. flo

    flo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 27, 2008
    Posty:
    124
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    się biorą dzieci?
    hehe szkoda ze mnie juz nie dotyczy gwarancja :D I-Xtreme :D podejrzewam ze i wiekszosc nie skorzysta;P
     
  4. seanknw

    seanknw Banned

    Dołączył:
    Marzec 17, 2009
    Posty:
    172
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    ale możesz przywrócić napęd do pierwotnego stanu i odesłać konsolę do M$
     
  5. andryush

    andryush Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    849
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Hajnówka
    Sa tacy co i z iXtreme wysylali :p ja bym wyslal :D
     
  6. Toto

    Toto Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    HAHAHAHA w niedziele przytrafił mi się ten błąd. Głupi ma zawsze szczęście :p
     
  7. ToMaSz90

    ToMaSz90 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 4, 2007
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Przemyśl
    mi się wczoraj przytrafił i chyba wgram oryginalny firmware i odeśle im
     
  8. joka013

    joka013 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2008
    Posty:
    273
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Piła
    o ile masz na konsoli plomby
     
  9. flo

    flo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 27, 2008
    Posty:
    124
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    się biorą dzieci?
    otoz to, no i ponoc byla taka akcja ze MS sprawdzal daty wgrywania firmware'u (jakims tam swoim sposobem) zatem nawet jesli przywrocisz nowy, nie daje to gwarancji ze nie kapna sie ze nie bylo nic grzebane
     
  10. diarrhoea

    diarrhoea Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No i dobrze :p Ciekawe czy błąd jest winą M$ czy też jest wtedy jak się gra za długo i nie daje się konsoli "oddychać"
     
  11. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    diarrhoea po to jest konsola żeby grać a nie włączyć na 1 h i czekać 3 h aż będzie chłodna i dlatego MS daje dłuższą gwarancję na to , no ale z drugiej strony no dobra że oddają kasę a jeśli ktoś wyrzucił taką konsolę bo uznał że nie warto naprawiać, tacy ludzie są pokrzywdzeni w takiej sytuacji .
     
  12. sebolek

    sebolek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2008
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legionowo
    to mogli na allegro sprzedać ... taki mały szkopuł albo na części ... ja tak robie ze włączam i gram może max 1.5 h i wyłączam bo mi się już grać nie chce
     
  13. ToMaSz90

    ToMaSz90 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 4, 2007
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Przemyśl
    to wgrać oryginalny firmware czy zostawić ten co jest?bo niektórzy wysyłają przerobione i piszą że normalnie im naprawili?
     
  14. andryush

    andryush Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    849
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Hajnówka
    A wlasnie , jak w ogole mozna odroznic iXtreme od oryginalnego FW napedu nie majac zadnej kopii zapasowej?? Jakies nazwy czy cos sie zmienia np po podlaczeniu napedu do pc czy czego tam serwis uzywa?
     
  15. blackhat156

    blackhat156 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2009
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lublin
    Fajnie, bardzo fajnie
    Co do daty freamware to przecierz nik nie powiedzial ze nie da sie cosfnac zegara wgrania.Przecierz to zczytuje z biosu a bios to takie fajne cos w czym mozna zmienic godzine. No chyba ze jest jakas bateryjka z zegarkiem w napedzie (a w to watpie).
    Tak samo bana mozna uniknac za region jak przekierowujesz sygnal fizyczny na inny region przez pc. Co prawda jest z tym hujanie ale sie da (choc za to mozna siedziec jak ktos nieumiejetnie podszywa sie pod adres fizyczny)
     
  16. mck82

    mck82 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2008
    Posty:
    181
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ....Tu i teraz....
    Kurde,szkoda ze plomby szlag trafil:p
    czul bym sie pewniej majace te 2lata gwarancji wiecej:)
     
  17. flo

    flo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 27, 2008
    Posty:
    124
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    się biorą dzieci?
    raczej to nie stanowi problemu dla MS wlozyc jakiegos pirata i sprawdzic czy dziala ;) tak masz racje tylko w taki sposob mozna sprawdzic, no a co do tej daty biosu to nie wiem jak to sie odbywa, tak po prostu wyczytalem gdzies na jakims forum.
    na cale szczescie problem mnie nie dotyczy bo bledu nie mam RRODa tez, a w razie problemu sram na laske MS, zaplace sobie te 150 zl [zwrot kosztow to jakby jedna gra, nie? ;) ] i mam spokoj... ;)
     
  18. kamil87

    kamil87 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2008
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ja ostanio wysylalem swojego falcona z benq (ixtreme 1.41) do MS z powodu E73. W 1,5 tyg pozniej mialem konsole z powrotem. Oprocz konsoli dostalem kartke z informacja ze bledy byly w motherboard i dvd. Za przesylke oczywiscie nic nie placilem. Zostala mi wymieniona plyta, i nadal mam benq <ktore znowu musze przerabiac> :/. Moze i fart, ale no risk no fun :)
     
  19. trykosz

    trykosz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2009
    Posty:
    270
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Białystok
    Jeżeli wykryją, że konsola jest przerabiana to ban na live, ale iksa odsyłają.
    Jak dla mnie bez xbl nie ma fun, dlatego też nie zamierzam przerabiać konsolki. :D
     
  20. andryush

    andryush Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    849
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Hajnówka
    W sumie to chyba jednak warto zaryzykowac z tym iXtreme ^^ naewet koles ktory mi przerabial konsole mowil ze nie raz wysylal przerobione , z plombami i nie bylo problemow))
     
  21. Luuunatyk

    Luuunatyk Banned

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2008
    Posty:
    111
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wrocław. : )
    wlasnie ! mozna juz ixtreme 1.5 lite-on'a zrobic tak aby powrocic do normalnego firmwara ? :D
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum