1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Microsoft tłumaczy się z blokowania nieoficjalnych kart pamięci

Temat na forum 'Aktualności' rozpoczęty przez TymonPRO, Październik 24, 2009.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. TymonPRO

    TymonPRO XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2008
    Posty:
    624
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    [​IMG]


    Niedawno pisałem, iż Microsoft zamierza rozprawić się z nieautoryzowanymi urządzeniami do magazynowania pamięci na Xboksie 360. Okazało się, że dotyczy to tylko wyłącznie kart pamięci, a konkretnie modelu oferowanego przez Datel, ponieważ nie ma więcej takich urządzeń na rynku. Rzecz jasna natychmiast pojawiły się głosy oburzonych konsumentów, którzy nie mają ochoty przepłacać za wysoko wycenione oficjalne karty pamięci Microsoftu. Patrick Klepeck z G4TV postanowił zapytać o powód tej decyzji rzecznika prasowego firmy.


    Ten, rzecz jasna, nie powiedział, że chodzi o większe dochody dla Microsoftu. Całą sytuację tłumaczy walką z oszukiwaniem na Xbox Live co karty Datela mają umożliwiać, a czemu firma naturalnie chce zapobiec. Nie potrafił on jednak wytłumaczyć, czy na rynku pojawią się podobne urządzenia innych firm, które byłyby alternatywą dla drogich kart od Microsoftu. Sytuacja jest o tyle nieciekawa, że zapisane na nieoficjalnych kartach pamięci dane, jak profile gracza czy zapisane stany gier, po uaktualnieniu systemu konsoli po prostu przestaną działać. Zanim więc do tego dojdzie, aby zachować swoje pliki należy przenieść je na oficjalne karty pamięci, albo po prostu zapisać na dysku konsoli.

    Sam Datel wydał jedynie lakoniczne oświadczenie, w którym firma oświadcz, że czeka na rozwój sytuacji i wyraża ubolewanie, że pozbawia się konsumentów możliwości wyboru.

    Microsoft zaś musi odpowiedzieć sobie na pytanie, czy dodatkowa kasa i walka z oszustami w tak radykalny i dotykający również uczciwych użytkowników sposób, warta jest szargania i tak nie najlepszego wizerunku.

    http://polygamia.pl/Polygamia/1,953...tlumaczy_sie_z_blokowania_nieoficjalnych.html
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. misiekmr

    misiekmr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2009
    Posty:
    188
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Cholerny M$ . Tylko KASA nic więcej !!!
     
  4. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    Jak ktos chce oszukiwac to i dysk podlaczy do pc,MU od m$ przez przejsciowke rowniez...Wiec kolejne durne 'zabezpieczenie' ktore obejda a itak bedzie tylko przeszkadzajka dla uczciwych uzytkownikow;]


    PS.Niedawno bylo info ogolnie o STORAGE DEVICES,nawet na blogu Majora Nelsona tak jest,ale mam cicha nadzieje ze m$ nie klamie z tym ze tylko o kartach mowa
     
  5. deereek

    deereek Banned

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    a ja mam takie pytanie. Jeśli teraz mam dysk w konsoli ponad 300GB a widzi mi tylko coś ponad 100GB to czy po aktualizacji może widzieć więcej ??? (skoro ma wejść edycja Xboxa Modern Warfare 2 z dyskiem 250GB)
     
  6. misiekmr

    misiekmr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2009
    Posty:
    188
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Myślę ,że wtedy będzie widzieć 250 GB .
    Chyba ,że M$ szykuje jeszcze jakąś "niespodziankę" .
     
  7. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    @UP
    Znawca sie znalazl-.-


    @2UP
    nie,musisz wtedy od nowa wgrac pliki z oryginalnej 250 zeby rozpoznawal go jako 250gb mikroszitowy
     
  8. KrzQ

    KrzQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2008
    Posty:
    494
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szczecin,Doncaster
    Miedzianek ma racje ale nie martw się bo ktoś na pewno wrzuci na forum takie pliki i nie będzie większego problemu z przeróbką dysku na 250GIGA;)
     
  9. dzejzon

    dzejzon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2008
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No wlasnie i to będzie kozackie bo ja tez mam 250 :) zawsze to więcej gier na dysku ;P
     
  10. misiekmr

    misiekmr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2009
    Posty:
    188
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    To jest moje zdanie :whistle:
     
  11. deereek

    deereek Banned

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    no to super :) w końcu się wykorzysta potencjał bo tak to ponad 200GB się marnowało.
     
  12. Macek

    Macek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    jak mnie denerwują wypowiedzi takie jak:
    wyobraź sobie, że Ciebie ktoś okrada.
    Na pewno byś się bardzo cieszył
     
  13. zakrawacz

    zakrawacz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    m$ zawsze ..... swoich klientów. Jednym z takich przykładów jest np forza3 - wymuszająca posiadanie dysku twardego w celu dostania się do zawartości dvd2. Jest na to tylko jedna rada.

    SONY

    Jeśli zetrze M$ na proch to ten nie będzie już tak dokazywał. Dlatego wszystkie oczy z nadzieją wzniosą się ku Sony tak samo, jak teraz wszyscy z PieCem czekają na nvidię żeby ta ukróciła inne zdzierstwo (ceny nowych radków). Drania powstrzyma tylko drań mu równy :)
     
  14. deereek

    deereek Banned

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków

    SKĄD SIĘ BIORĄ TACY FRUSTRACI JAK TY?! I po co w ogóle piszesz te swoje wywody... Nie podoba się Microsoft i jego polityka - NARA, nikt ci nie karze kupować ich rzeczy.
     
  15. chomik001

    chomik001 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 21, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    legnica
    a ja mam pytanie odnośnie tych karta pamięci czy jesli kupie sobie karte pamięci np. 16 gb i włoże do tej karty to będzie mi odczytywało 16 gb czy tylko 512 mb ?
     
  16. mic1225

    mic1225 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    291
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Łomża
    Nie dziwię się. Gdyby (nie oszukujmy się) okradali mnie, zrobił bym to samo. Użytkując nieautoryzowanych komponentów można również stracić gwarancję. Myślę, że i tak to są tylko kolejne zabezpieczenia, które zostaną złamane po kilku miesiącach. Tak jak to jest/było z Wave 4.

    @chomik001 po aktualizacji nie będzie Ci odczytywać nic. :)
     
  17. deereek

    deereek Banned

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Odczyta Ci tylko tyle ile jest w oryginalnych nośnikach od MS. Tak jak jes w wypadku dysków możesz mieć 160GB a odczyta tylko 120GB
     
  18. misiekmr

    misiekmr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2009
    Posty:
    188
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Macek,deereek , chcąc nie chcąc musiałem kupić X360 . Nie stać mnie na oryginalne gry na PS3 .
    Mam 3 orginały na X360 i żadna nie przekraczała 100 zł .
    Sorry ale 200+ to za dużo na grę .
    Jeżeli gry kosztowałyby ok 80 zł to z chęcią kupie je proszę bardzo .
    Ale denerwuje mnie ten cholerny monopol M$ .
    Chcą mieć wszystko i tylko ich .

    Edit:

    A ta kwestia kradnięcia .
    Już ktoś kiedyś to przytoczył na forum: Podniosłeś coś kiedyś z ulicy ? Jeżeli tak to jesteś złodziejem . ( tak w skrócie) .

    Ściągając gry , przecież ich nie okradam .
    Nie zabieram im pieniędzy z kąta .To tak jak bym tej gry nie kupił tylko ukradł z magazynu to to jest kradzież . .
    Jeżeli ktoś chce coś kupić to to kupi .
    Przynajmniej Verbatim nic nie traci .
     
  19. mic1225

    mic1225 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    291
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Łomża
    Czemu myślicie, że robią to wszystko dla pieniędzy? Ja tak nie uważam. Może M$ nigdy nie był uczciwy w swoich działaniach, ale na pewno inne firmy zrobiły by podobnie.
     
  20. strusic

    strusic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sosnowiec
    A ja chciałem przypomnieć, że na zbanowanych konsolach po ostatnim updacie nie da się instalować gier. Profile po przeniesieniu na niezbanowaną konsolę są uszkodzone, sejwy tak samo. Teraz widzę, że nawet memorek chcą się pozbyć...
     
  21. L4mia

    L4mia Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2009
    Posty:
    673
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    KRK
    jak to się nie da instalować gier? takich z dvd? gdzieś o tym pisze na forum? sejwy są przypisane do profilu więc dziwne że nie działają
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum