1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Miejsce na dysku

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez turbin, Styczeń 30, 2011.

  1. turbin

    turbin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2010
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam,
    mam zamiar kupić dysk do xboxa 360. Mam pytanie? Jaki jest faktyczny rozmiar dysków 20,60,120,250 gb?

    I ile będzie zajmował emulator do gier z xbox 1 bo chcę taki sobie zainstalować.

    Dzięki za odp,
    pozdrawiam,
    turbin

    Aha, i jeszcze. Czy jak np. przejde cala gre lub mi sie znudzi to czy bede mogl ja skasowac bez usuwania moich zapisow gry?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Piotrek ELO

    Piotrek ELO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2010
    Posty:
    1039
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Dysk 20GB naprawdę ma 14GB
    Dysk 60GB naprawdę ma ok.55GB
    Dysk 120GB naprawdę ma 107GB
    Dysk 250DB naprawdę ma 225GB

    Nie wiem ile zajmuje dokładnie emulator ale pewnie jakieś pare mega

    Tak. A tak dla informacji przeważnie gra zajmuje ok. 6GB
     
  4. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Gre mozna skasowac a sevy zostaja i osobno sie je kasuje:)
     
  5. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    a emulator zajmuje wlasnie (miedzy innymi) to miejsce ktore brakuje do pełnej wielkosci dysku
     
  6. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    bez urazy ale większej bzdury to nie czytałem.

    kolego pojemność dysku podawana a faktyczna wynika z przeliczenia bo 1GB=1024MB.

    więc żaden emulator czy inny program nie może zajmowaćprzestrzeni której nie ma.

    chyba że umiesz instalować w powietrzu.
     
  7. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    bez obrazy ale to ty nie wiesz co piszesz

    np. dla dysku 20GB masz do wykorzystania w xbosie 13 gb dlatego ze tyle wynosi pojemnosc partycji nr 3 ktory jest widziana bezposrednio.

    sa jeszcze na dysku w ukryte partycje (1 i 2) na ktorej znajduje sie miedzy innymi emulator xboxsa (partycja nr 2) i partycja na cache (nr 1)

    wiec sie nie wypowiadaj jak nie wiesz
     
  8. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    zgadza się tylko pytanie brzmiało jaka jest faktyczna pojemność dysku a nie jaka część dysku jest dostępna dla użytkownika albo jaką część dysku widzi Xbox albo ile partycji ma dysk?

    czasami trzeba umieć odpowiedzieć na pytanie a nie pisać co się wie.
     
  9. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    pytanie rzeczywiście brzmiało jaka jest faktyczna pojemność dysku ale koledze raczej chodziło o to jaka jest pojemność do wykorzystania
    bo przecież nie interesują go techniczne aspekty przeliczania GB przez producenta. zreszta nawet z takiego przeliczenia nigdy nie wyjdzie 13,6 gb z 20 gb

    a ty odniosles sie bezposrednio do mojej wypowiedzi w ktorej zarzucasz mi pisanie bzdur a nie inne zrozumienie pytania uzytkownika.

    wiec zdanie "czasami trzeba umieć odpowiedzieć na pytanie a nie pisać co się wie." bardziej pasuje do twojej wypowiedzi.

    dobra koniec offtopu
     
  10. tomekcom

    tomekcom Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a co to jest ten emulator? (tak przy okazji :))
     
  11. rs.pect

    rs.pect Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2010
    Posty:
    564
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    gdzieś w Polsce
    Emulator pozwala na uruchamianie gier z Xboxa pierwszego (głównie nowszych) na Xboxie trzysta sześćdziesiątym [żart] ..
     
Wczytywanie...

Poleć forum