1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Migawki podczas Gry.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Mehow, Marzec 30, 2013.

  1. Mehow

    Mehow Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 15, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Sosnowiec
    Witam, niedawno zakupiłem konsole XBOX Premium ( przeróbka LT 3.0 ) , niewiem jaka jest tam płyta, ale nie JASPER. Otóż przejdzmy do problemu.
    Konsola Podłączona przez Komponent HD do Telewizora.

    Podczas Gry ( TYLKO PODCZAS GRY ). pojawiają mi się na ekranie dziwne " Migawki? " Znacznie to przeszkadza w rozgrywce, dzieje się tak na każdej Grze którą włącze, a co ciekawe " Migawki " pojawiają się tylko podczas Rozgrywki, gdzie ingeruje Padem. Podczas przerw w grze tzn Wstawki np Filmiki, Menu Itd itp już tak się niedzieje .

    Ingerowałem w ustawienia TV, Ustawienia HD na konsoli, Nawet po przełączeniu na AV też tak się dzieje.

    Poniżej przedstawiam 2 Filmy które opisują mój Problem. ( nagrywane zwykłym aparatem, więc obraz zrobił się niebieski na kamerze, ale akurat nie w tym Problem )

    1 Film Przedstawia Fragment walki ( grał Kolega ) na którym widać Migające Elementy po Moim Ekranie.

    1 - YouTube

    2 Film Przedstawia Fragment po Walce tzn Filmik na którym już problemu nie widać.

    MVI_1518 - YouTube

    Proszę o jaką kolwiek pomoc, co zrobić by te denerwujące " Migawki " znikneły.
    Przegrzebałem cały telewizor w ustawieniach i w Konsoli również, Przypomne iż tak się dzieje na każdej załączonej Grze. Oczywiście tjw. Tylko podczas ingerencji gry Padem, podczas filmików, itd itp problemu nie widać.

    Pozdrawiam
    Mehow.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    sproboj z wiekszej odleglosci grac padem bo jak mowisz to pad ingeruje w telewizor ,synchronizuj pada jeszcze raz i sprawdz na innym telewizorze
     
  4. Mehow

    Mehow Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 15, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Sosnowiec
    nie chodziło mi o to, że pad ingeruje bo pad nie ingeruje. tylko że to sie dzieje w tym czasie kiedy musze cokolwiek robić padem Tzn " Grać " nie mam możliwości spróbowania na innym telewizorze.

    Jakieś inne sposoby?

    Pozdrawiam
    Mehow.
     
  5. sebcio2804

    sebcio2804 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2009
    Posty:
    58
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Jak dla mnie to artefakty graficzne...Niech mnie ktoś poprawi ale wydaje mi się że RROD się zbliża?Chyba że uszkodzone wyjście?Może sprawdź pod HDMI?
     
  6. Mehow

    Mehow Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 15, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Sosnowiec
    w posiadanym Xboxie nie mam Wyjścia HDMI bezpośrednio, jedynie przez komponent, tak jak wspomniałem przez AV jest to samo.

    czytałem o artefaktach, może to jest i to, konsola była używana.
    Jestem Zielony w tych sprawach, rozkręcania , Past itd? ... moze wystarczyło by ją otworzyć i wyczyścić? zmienić paste? tylko co? jak? i gdzie?

    od samego włączenia konsoli, tzn tak po 5 min, mocno się styłu nagrzewa, spróbuje przeczyścić całą konsole w środku, może gdzieś osadza się spora warstwa kurzu, i być może to jest powodem.

    Mehow.
     
  7. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    A jak jesteś w grze tylko nic nie naciskasz na padzie to problem dalej jest ?
     
  8. Mehow

    Mehow Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 15, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Sosnowiec
    Tak.

    Najwidoczniej są to " Artefakty Graficzne "

    Mehow
     
  9. Goblin950

    Goblin950 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2012
    Posty:
    144
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Okolice Warszawy
    Mehow posiadasz płytę główną xenon, więc na to wynika że już powoli pada. Trzeba będzie pomyśleć nad czymś nowym ;)
     
  10. Mehow

    Mehow Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 15, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Sosnowiec
    nad czymś nowym? mówisz o konsoli? czy o wymianie płyty?

    da sie jakoś to zrobić . szkoda by było kupować nową konsole ;/
     
  11. sebcio2804

    sebcio2804 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2009
    Posty:
    58
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Mozesz spróbować wymienić pastę i ogólnie wyczyścić konsolę...Może coś pomoże...Jednak jak Goblin950 zauważył trzeba myśleć już o najgorszym...Nie wiem ile teraz kosztuje nowa płyta do phata ale chyba taniej wyjdzie kupić używanego Jaspera
     
  12. Goblin950

    Goblin950 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2012
    Posty:
    144
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Okolice Warszawy
    Mehow psuje ci się układ gpu więc wymiana na nowy wyniesie cię około 200 zł, do tego trzeba liczyć ze to xenon czyli może ci się coś w niej jeszcze uwalic. Znajdź sobie jakąś konsolę z płytą falcon czy jasper bo inwestowanie w tą konsolę która aktualnie masz jest bezsensonwe.

    Pozdrawiam

    Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
     
  13. Mehow

    Mehow Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 15, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Sosnowiec
    ale tak jak mówie dziwne jest to że tak sie dzieje tylko podczas grania ;/ podczas " wstawek " itd tego nie ma.

    jest jakiś poradnik jak wymienić paste? i najlepiej na jaką?

    Mehow.
     
  14. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Pasta i jakieś czary tu już nie pomogą jak układy już padają to już za późno, zresztą jak zrobisz to nie umiejętnie to jeszcze zaszkodzisz. Graj aż nie scenie a później kup jaspera albo slim
     
  15. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Konsola Pada. Tymbardziej, że to stary Xenon bez HDMI - najbardziej awaryjna płyta główna. I tak bardzo dobrze, że tyle wytrzymał:).
     
  16. Mehow

    Mehow Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 15, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Sosnowiec
  17. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Człowieku masz na gwarancji to na co czekasz odsyłaj do nich i cięż kasę i kup jaspera bo to jakiś złom po rrodzie odeślą Ci naprawiony i znowu padnie po jakimś czasie i nic tam nie grzeb odsyłaj do nich i bierz kasę bo będziesz żałował
     
  18. Mehow

    Mehow Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 15, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Sosnowiec
    Tak właśnie zrobie.

    Temat do zamknięcia.
    Dzieki.
    Mehow.
     
Wczytywanie...

Poleć forum