1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Migotanie obrazu

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez elliotek, Marzec 18, 2012.

  1. elliotek

    elliotek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 18, 2012
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    A, A
    Witam, wczoraj podczas grania w fifę 2012 na xbox360 (4letni) zaczął mi migotać ekran, tak ok. pół sekundy (na czarno), co kilkanaście kilkadziesiąt sekund. Myślałem, że to może wina płytki, przeczyściłem ją ale problem dalej występował. Zrobiłem z ustawień ponowną konfigurację konsoli i problem ustał. Ale dziś znów włączyłem fifę i znów to samo, ponowna konfiguracja tym razem już nie pomaga:( Fifa oczywiście oryginalna.

    Ale później zacząłem kombinować i zauważyłem, że problem ten występuje też w głównym menu konsoli jak i na innych grach. Zmiana rozdzielczości nie pomaga. Jak myślicie w czym może tkwić problem?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12089
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    W padajacej grafice, jeszcze troche i e74

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  4. elliotek

    elliotek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 18, 2012
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    A, A
    przepraszam ale trochę nie rozumie Twojej wypowiedzi.
     
  5. mitsurugi6

    mitsurugi6 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2011
    Posty:
    113
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Chodzi o to, że w twojej konsoli pada grafika i niedługo wyskoczy ci błąd e74
     
  6. shoy

    shoy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam podobny problem, jeśli sprzęt nie jest na gwarancji, w jakimś serwisie to naprawią?
     
  7. shoy

    shoy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  8. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    serwisy to naprawią ale to będzie wracać i tak, bez serwisu się nie da z tym nic zrobić
     
  9. shoy

    shoy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Po przetestowaniu 4 różnych kabli hdmi w tym jednego w najnowszy standardzie 1.4 nadal to samo... ale co ciekawe po podłączeniu kablem kompozytowym w trybie HDTV, póki co działa wszystko ok! więc to chyba nie padająca grafika, może problem jakiś kompatybilności połączenia po hdmi z tv. Wcześniej do tego tv nie podłączałem xboxa.
     
  10. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    chip hana jest winy i nic nie zrobisz zadnym kablem raczej tylko serwis
     
  11. shoy

    shoy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To dlaczego na kompozycie działa ok?
     
  12. Baloon 360

    Baloon 360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    276
    Polubienia:
    32
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Bo przez Component obraz jest nadawany analogowo a na hdmi cyfrowo .
     
  13. shoy

    shoy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No to wiem, ale co to za różnica dla układu graficznego skoro i tak musi "nadawać" w 1080p. Jeszcze w ramach testu podepnę go pod inne tv i zobaczymy co wyjdzie.
     
  14. shoy

    shoy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Póki co, znajomy testuje mojego xboxa na swoim tv i po hdmi jest ok, czyli jakiś problem między xboxem a tv by wychodziło.
     
  15. Fuks

    Fuks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    922
    Polubienia:
    35
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Hindenburg
    Możliwe albo kabel w którymś miejscu ci się nadłamał i zwarcie robi lub w wejściu konsoli się coś porobiło.
     
  16. shoy

    shoy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Znajomy testował dwa dni konsole moją na moim kablu hdmi i u niego chodzi ok. Chyba jakiś problem komunikacyjny ma mój tv z xboxem po hdmi:/
     
Wczytywanie...

Poleć forum