1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

mini [TUTORIAL] naprawa: niedziałające ustawienia regionalne po aktualizacji

Temat na forum 'Dash' rozpoczęty przez bubble gum, Kwiecień 10, 2013.

  1. bubble gum

    bubble gum Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2009
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam, chłopaki. podam wam rozwiązanie tematu. Miałem taki sam problem a mianowicie: po wejściu w ustawienia języka i regionu opcja ustawienia regionalne była wyszarzona. Nie dało sie wogóle wejść w tą opcję a tymbardziej zmienić cokolwiek. Jedyny i w 100% działający sposób jest następujący (dzięki uprzejmości kompetentnego konsultanta microsoft, z mojego doświadczenia wynika, że im lepszą gadkę ma konsultant tym mniej wie ;P): dzwonicie na infolinie m$ pod nr. tel. 00800 441 17 96 (podaje bo na stronie m$ ciężko jest to odnaleźć, przynajmniej z mojej przegladarki). Mówicie, że chcielibyscie przywrócić ustawienia fabryczne konsoli. Konsultant musi was zarejestrować więc podajecie mu dane (fake czy nie fake nie ma to znaczenia ;)) oraz numer seryjny konsoli. Po tym fakcie poda wam kombinacje przycisków pada które nalezy wstukać w oknie dane systemowe konsoli. U mnie było to 10 pozycji. Po wstukaniu kombinacji bedzie możliwe przywrócenie ustawień fabrycznych. Dzięki temu procesowi w konsoli będzie można normalnie wchodzić w opcję: ustawienia regionalne i przełączać je między krajami. Mam nadzieję, że komuś się to przyda gdyż widziałem kilka tematów w tej kwestji a żadnej odpowiedzi. Ponadto dodam, wyprzedzając niektóre pytania, metoda ta nie usunie ani nie cofnie flasha wykonanego na napedzie. Dotyczy ona wyłącznie ustawień w dashboardzie. nie usunie też żadnej zawartości ani tymbardziej savów czy achievementów. Podziękowania mile widziane ;D.

    P.S.

    Odnośnie oceny pracy konsultantów M$:

    1 Rozmowa, 16 min - konsultant miał bardzo dobrze opanowaną sztukę kwiecistej mowy dzięki czemu rozmowa przeciągała się w nieszkończoność natomiast nie uzyskałem merytorycznie żadnej użytecznej informacji w moim temacie. Dowiedziałem się troche w temacie procedur natomiast podane rozwiązanie mojego problemu okazało sie nietrafione.

    2. Drugi telefon wykonałem tylko dlatego aby przekazać tylko infroamcje, że podana metoda nie przyniosła rezultatu, gdyż w pierwszej rozmowie dowiedziałem się, iż jeśli 1 metoda nie pomoże to nie ma innej ;). Naszczęście tel. odebrał inny konsultant, z którym rozmawiałem może z 5-8 min a reszta to były czynności przez niego wykonywane. Właśnie On podał mi to złote rozwiązanie ;). Przy czym z tym Panem rozmawiało się na luzie bez niepotrebnnych ozdobników i regułek, natomiast bardzo merytorycznie (co szczerze mówiąc zdarzyło mi się pierwszy raz jesli chodzi o tą infolinię).

    Jeszcze może mała ciekawostka: 1 konsultant stwierdził, że po najnowszej aktualizacji można podłączyć do konsoli 3 pendrivy po 32 GB każdy natomiast 2 konsultant, iż 2 pendrivy po 32 GB każdy. Podejrzewam, że 2 Pan ma rację a że nie mam jak tego sprawdzić, miło by było gdyby ktoś to potwierdził.

    Pozdrawiam

    BG
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. petroz

    petroz Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    1041
    Polubienia:
    306
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żarnobyl
    z tego co mi wiadomo, to ograniczenie dalej wynosi 2 urządzenia... chyba nic się w tej kwestii nie zmieniło
     
  4. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    Zbedny tutek w obecnym dashu nie z tym problemu. Zmienia sie w ustawieniach region zaklada profil i gra.
     
  5. bubble gum

    bubble gum Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2009
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Może i u ciebie nie ma z tym problemu w najnowszym dashu ale u mnie oraz conajmniej kilku innych użytkowników forum się on pojawił. Też mam najnowszy dash ale problem nie znikał. Może być tak że u 90% osób ten problem nie wystąpił ale u 10% tak. Może winne są konsole o starej architekturze. Ja to uświadczyłem na konsoli z 2006 ;P. Fakt, że na innej z 2008 problemu nie było.
    No właśnie wiem, że kiedyś napewno obsługiwano 2x16 gb. Natomiast teraz niegdzie nie mogę znaleźć oficjalnej informacji w tym temacie. Wszędzie tylko inf. że obsługuje 32gb a o ilości pendrivów nikt nie wspomina.
     
  6. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    Do ms zadzwon zapytaj ehh
     
  7. bubble gum

    bubble gum Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2009
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  8. Pikaczu

    Pikaczu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2011
    Posty:
    57
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Dlaczego piszesz, aby wszyscy dzwonili do MS w sprawie kombinacji wpisywanych z pada, a sam jej nie podasz?
     
  9. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    Pewnie dp kazdej konsoli jest inny
     
  10. Pikaczu

    Pikaczu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2011
    Posty:
    57
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Wątpię. Swego czasu aby wyczyścić cache również była kombinacja wklepywana z pada i działała na każdej konsoli.
     
  11. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    A to jest do ustawien fabrycznych niby.
     
  12. Pikaczu

    Pikaczu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2011
    Posty:
    57
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Niech zapoda kombinację, a my obadamy czy pasuje, czy nie.
     
  13. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    Np wpiszesz kod zabezpieczajacy na xie i zapomnisz taki fabryczny to kasuje a jak mas bana to ci nic nie podadza. Takie kiedys sluchy doszly wiec z dzwoniem do ms jest raczej prawda.
     
  14. bubble gum

    bubble gum Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2009
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Z tego co mi powiedział konsultant generują inny kod dla każdej konsoli. Skoro tak jest logicznym jest, że nie wklepie go na forum ;D.
     
  15. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie jest prawdą, ze dla kazdej konsoli jest inny. Tutorial nie potrzebny bo prowadzi do niczego. Brak możliwości przelaczenia to blokada rodzicielski...
    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  16. bubble gum

    bubble gum Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2009
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Bzdury piszesz. Sprawdziłem ten kod na innej konsoli. Nie zadziałał. Blokada rodzicielska ma sie nijak do ustawień regionu...
     
  17. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    kolejna osoba co przyznaje to co ja twierdze ,ze te do niczego nie prowadzi.Wogule ktoś oprócz niego taki mial problem?
     
  18. JaZz

    JaZz PlayStation 4 Ryżownik V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2010
    Posty:
    1963
    Polubienia:
    359
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    tutaj gość ma taki problem http://xboxforum.pl/xbox-live-16/ustawienia-regionalne-154072/
    przestańcie się kłócić :cool:
    temat zostawiam może się przyda może nie :p
     
Wczytywanie...

Poleć forum