1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Mode B

Temat na forum 'Artykuły' rozpoczęty przez Sahdy84, Marzec 12, 2008.

  1. Sahdy84

    Sahdy84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 29, 2008
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    !Nie ponosze zadnej odpowiedzialnosci jesli pojdziecos nie tak robicie to na wlasna odpowiedzialnosc

    Witam chce tutaj umiescic info co to jest mode b i jak w niego wejsc bo to bez sensu
    umieszczac wszystko to samo w kazdym tutorialu.

    Mode B

    Mode B jest to tryb w ktorym konsola musi zostac rozpoznana w naszym Windowsie
    aby zobaczyc czy jest widziana wchodzimy w moj komputer i jesli widzimy dodatkowy naped klikamy na niego i prawym przyciskiem myszy naciskamy wysun jesli nasz naped
    z konsoli sie wysunie oznacza to ze jest wszystko ok (Mode B jest aktywny) i mozna sie zabierac do flasha.

    Jak Wejsc w Mode B

    przede wszystkim musimy posiadac kabel do uziemienia konsoli
    -Linux Slax 2.1
    -Kontroler Pci (vt6421A)

    gdy posiadamy rozebrana konsole uziemiamy jej obudowe z nasza obudowa pc za pomoca kabla
    wlaczamy komputer i w biosie ustawiamy aby startowal z plyty.
    wylaczamy komputer.
    do konsoli podpinamy kolejno zasilacz ,kabel av ,wyjmujemy z napedu czarny kabel sata i podpinamy ten z naszego kontrolera.
    wlaczamy komputer wkladamy linuxa i gdy zacznie sie bootowanie uruchamiamy konsole ,gdy linux sie laduje wypatrujemy komunikatu ("SPINNING UP DISK")
    gdy widzimy ten komunikat wysuwamy tacke z napedu konsoli gdy linuxskonczy ladowanie i nicsie nie dzieje resetujemy komputer wyjmujemy plyte (nie wylaczamy konsoli ani jej nie resetujemy)
    gdy pojawi sie pasek ladowania windows wsuwamy i wysuwamy tacke tak dlugo az pasek zniknie logujemy sie do windows i sprawdzamy w moim komputerze czy naped zosatal wykryty mooznarowniez sprawdzic wchodzac w panel sterowania /system/menadzer urzadzen /
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Lolindir

    Lolindir Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2008
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odp: Mode B

    ej tam pisałej ze trzeba włozyc Linuxa... czyli płyte z oprogramowaniem to jak nie mam linuxa musze wsadzic system windowsa?
     
  4. spike200

    spike200 Memento Mori V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2007
    Posty:
    879
    Polubienia:
    81
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Krk
  5. Lolindir

    Lolindir Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2008
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odp: Mode B

    aha;]
    myslalem, że musze wkładac płytke ze systemem;/
    czy to jest takie trudne czy tak sie tlyko wydaje;]

    a co jesli flashowaie sie nie powiedzie?? konsola do wywalenia czy da sie cos zrobic??
     
  6. Sahdy84

    Sahdy84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 29, 2008
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Mode B

    Jesli nie zrzucisz klucza napedu to powiem tak delikatnie konsola ci sie nie przyda musisz szukac serwisow ktore wyciagaja klucze z plyty glownej na allegro gdzies to widzialem koszt 300 zl warto szukac
     
  7. Lolindir

    Lolindir Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2008
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odp: Mode B

    czyli on włożył pusta płyte aby nagrac ten klucz tak?
     
  8. spike200

    spike200 Memento Mori V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2007
    Posty:
    879
    Polubienia:
    81
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Krk
    Odp: Mode B

    Czytaj uważnie...
     
  9. FanXbox2

    FanXbox2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2008
    Posty:
    113
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: Mode B

    ajak np będę flashował sam napęd tylko napęd .To jak to będzie wyglądalo??
     
  10. zylice

    zylice Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2008
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Mode B

    Troszeczke wszyscy namieszali z tym mode i tymi via, ze nieda sie przerobic kosoli na innych kotrolerach. to okrutna bzdura panowie. przedewszystkim wiedzmy cos na temat kompa a pozniej bierzmy sie do przerobek, np inteel nieda sie bzdura panowie oj sie da i to dziala lepiej niz via i bardziej stabilne, i jesli chodzi o naped hitachi-lg to po trybie B nie trzeba wkladac zadnej plyty tylko uruchomic unlock79. a jak to zrobic by na intelu uruchomic mode b i flaszowac a czy znacie w biosie ustawienie macierzy dyskowej ahci. Tak a to takie proste jesli chodzi o dokladniejszy opis wraz ze zdjeciami zamieszcze krotki opis juz niedugo i odpowiem na kazdego posta...
    Liteon pomyslcie bo stego co wiem ..........
    Narazie tyle do dziela wiec
     
  11. mechman

    mechman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2009
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    z a 79k tez to działa? jest w ogóle jakiś poradnik jak sczytać z niego klucz?

    edit: już znalazłem i zczytałem klucz...
     
  12. Knidos

    Knidos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Toruń
    Panowie moim zdaniem nie jest to opisane gdzie włożyć płytkę z Linux slax??? Do konsoli czy do cd-romu komputera bo jest napisane ze wysuwamy tackę konsoli jak zobaczymy komunikat ale z drugiej strony ze musi już być pusto i nic nie może się dziać to resetujemy kompa.
     
  13. Pabcio

    Pabcio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bełchatów
    Nowy jungeflasher pozwoli Ci wprowadzić w mode b bez użycia płyty.
     
  14. Dlugin2

    Dlugin2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    359
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wexford ( Irlandia)
    ....jeżeli nie masz wersji 79.

    Panowie potrzebuję wyciągnąć tylko klucz z Hitachi 79. Jak bezpiecznie wyjść z Mode B? Czy po prostu po wyciągnięciu klucza wyłączyć konsolkę?
     
  15. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    jak odczytasz fw to normalnie wylaczasz konsole.
     
  16. Dlugin2

    Dlugin2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    359
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wexford ( Irlandia)
    Kurcze , nie mogę go w mode B wprowadzić. Raz się udało ale się zwiesił. Od tej pory kiszka. Napęd po włożeniu do X`a działa i czyta gry. W JF po włożeniu płyty audio napęd zamiera. Już nie mam pomysłów - cały dzień w plecy....ehhh. Robię za pomocą xecuter po otworzeniu tacki za pomocą przycisku na xecuterze i ponownym jej zamknięciu z płytą przygaca dioda na xecuterze i napęd jest już niedostępny. Jest to Hitachi z UK. Może to ta nieprzerabialna wersja?? Choć raz wszedł w Mode B. Pomóżcie
     
  17. Pabcio

    Pabcio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bełchatów
    A napęd czyta piraty?
     
  18. Dlugin2

    Dlugin2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    359
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wexford ( Irlandia)
    Ma jeszcze OFW. Potrzebuję tylko klucz z niego aby grać CFW do zewnętrznego napędu. Szlag mnie trafi niedługo.
     
  19. Pabcio

    Pabcio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bełchatów
    Do głowy przychodzą mi 3 opcje - masz syf w systemie (reinstalka windy albo przywracanie systemu), na Twoim chipsecie nie da rady sflashować albo masz pecha i jest to nieprzerabialny Hitachi.
     
  20. Dlugin2

    Dlugin2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    359
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wexford ( Irlandia)
    Obstawiam to trzecie. Najgorsze jest to że zainwestowałem w zewnętrzny napęd dla kumpla i parę euro w plecy.

    Edit: Problem rozwiązany wziąłem zasilanie z konsoli i poszło....uffff.
     
Wczytywanie...

Poleć forum