1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Model Napędu? ODpowiednie pod niego pliki do flashu ?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Sith_Lord_OsW, Kwiecień 12, 2012.

  1. Sith_Lord_OsW

    Sith_Lord_OsW Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 27, 2011
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam!

    Mam do was parę pytań:
    1. Jak rozpoznać, którą dokładnie wersję modelu napędu posiadamy ? np. Która to jest wersja LIteOn lub która to jest wersja Benq ?
    2. Który plik jest potrzebny, aby wgrać LT 3.0 do napędów Benq ? Chodzi mi o to, że w paczce z oryginalnymi plikami i flashami jest pełno plików ( paczkę pobrałem z linku z tego tematu - http://xboxforum.pl/artykuly-206/%5Btutorial%5D-flash-liteon-ixtreme-1-91-jungleflasher-najlepszy-artykul-edycja-2-a-98709/ ) i wiem, że te dla LiteOn zaczynają się od LT, a jakie odpowiedni są dla Benq i innych napędów ?
    Jeżeli konsola nie jest przerobiona ( a przynajmniej wszystko na to wskazuje ) to, czy trzeba wgrywać oryginalny firmware napędu, czy można przyjąć , że on go już posiada ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  4. Sith_Lord_OsW

    Sith_Lord_OsW Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 27, 2011
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    1. Nadal konkretnie nie mogę znaleźć konkretnej wersji oryginalnego fw pod mojego Philips-LiteOn 16D2S. Data produkcji konsoli to 2008-07-06. Ale wolałbym, aby ktoś zamiast tylko podać jaką wersję mam wytłumaczył mi jak to dokładnie sprawdzić. W tutorialu mamy podane, że są wersje 74850, 83850, 83850v2, 93450 i właśnie chodzi mi o to, aby sprawdzić, którą z tych wersji mam.
    2. Jak wygląda wyciąganie klucza z Benq przerobiony i nieprzerobiony ?
     
  5. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    1 osoba to lubi.
  6. Sith_Lord_OsW

    Sith_Lord_OsW Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 27, 2011
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Czyli "LTPlus-0442-v3.0.bin" nie jest kompatybilny z LiteOn ? Bo zauważyłem, że jest wiele więcej plików o wyższym numerze i za razem oznaczony wersją Lt... v 3.0 i pomysłem, że po wydaniu tutoriala wyszły nowsze wersje LT i po prostu nie zostało to ujęte w poradniku.
    Reasumując:
    1. Jaki jest najnowszy plik do flashowania LiteOn ( z w/w paczki ) ?
    1. Jaki jest najnowszy plik do flashowania Benq ( z w/w paczki ) ?
     
  7. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Benq:
    Liteon:
     
    1 osoba to lubi.
  8. Sith_Lord_OsW

    Sith_Lord_OsW Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 27, 2011
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    1. Czy jeżeli mam podłączony jeden napęd do komputera ( normalnie używany ) i wyprowadze sobie kabel SATA, żeby bez rozbierania komputera podłączać napęd do flash'u/aktualizacji, to czy oba napędy będą mogły normalnie współpracować. Chodzi o to, czy muszę mieć podczas flash'u podłączony do kompa tylko napęd od Xbox'a, czy mogę mieć normalnie podłączony swój do pracy i drugi dodatkowy od Xbox'a i JF będzie normalnie z nim współpracował ? Dodam, że pracuje na Windowsie 7 64 bit.
    2. Czy wgrywanie LT+ 3.0 na dashu wyższym niż 14699 ma jakieś negatywne konsekwencje ? Np. Czy jeżeli na dashu 14717 wgram LT+ 3.0 to czy utracę możliwość instalowania gier na dysku twardym ?
     
  9. MARGRA26

    MARGRA26 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2009
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Chmielnik
    1. Mozesz miec podlaczony inny naped
    2. zflash....j na lt.3.0 i bedzie git

    Ps: jesli nie masz nagrywarki liteon ihas 124-624B + FW LT MAXX, to przy nowym dashu nie bedziesz mogl zainstalowac gry XGD3 na HDD.
     
  10. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    1. Możesz mieć podłączone oba napędy naraz.

    2. Jeśli wgrasz Dash'a wyższego od 13604, to nie będziesz mógł instalować gier XGD3 na dysku, nagranych zwykłą nagrywarką.

    Wgraj tak:
    OFW --> DashBoard 13604 --> LT 3.0
     
Wczytywanie...

Poleć forum