1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

model zasilacza .. hmm

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez szop, Marzec 21, 2011.

  1. szop

    szop Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 28, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam, chciałbym zapytać czy jest jakaś różnica między zasilaczem do kinecta Model: 1429 a modelem: 1431

    ten 1429 pochodzi z USA i jego parametry są takie same jak na polskim, jedyne różnice to wtyczka i ten model
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    no chyba nie, bo ten z usa jest na 110v a europejski na 230v.
     
  4. szop

    szop Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 28, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Qazimodo, to dlaczego wartości napiecia itp. sa takie same jak na polskim zasilaczu ? jak juz mówiłem inny jest tylko ten model i wtyczka amerykańska która nie jest problemem



    aa i nie pisz ze odpale tylko gry NTSC, bo kinect nie ma nic do tego jakie mam gry w napędzie, on jest tylko sensorem ruchu.
     
  5. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    a sorki nie doczytałem ze to do kinecta :p
    myślałęm że o zasilacz do slima chodzi

    każdy zasilacz ma 2 parametry
    napięcia wejściowego przemiennego takiego jakie jest w gniazdku
    i
    napięcia wyjściowego stałego jakie pobiera urządzenie

    i to drugie będzie takie samo bo kinect jest taki sam
    ale wejsciowe będzie rózna bo w USA jest 110 Volt i 60 Hertzów
    a w PL jest 230 Volt i 50 Hertzów
    zobacz dokładnie na naklejce na zasilaczu co tam jest napisane
     
  6. szop

    szop Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 28, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Input: 100 - 240V ~ 0.3A ..... 47 - 63 Hz
    Output: 12V = 1.08A



    a tu zdj polskiego zasilacza z allegro:

    [​IMG]

    czyli dokładnie to samo... aa i ja mam troche więcej obrazków i po chińsku jeszcze napisane :p ale to nieważne
     
  7. Nowicjusz

    Nowicjusz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2010
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    wiesz co, z tego co ja tu widzę to wystarczy obciąć wtyczkę US i przerobić na EU i będzie śmigać :)
     
  8. szop

    szop Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 28, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    też tak myślę, brat mi ma dziś kupić tą przejściówkę , a jeśli mu się nie będzie chciało to jakoś się ręcznie przerobi :)
     
  9. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    tak ten zasilacz to przetwornica wg. opisu działa od 110-240V~ na wejściu
    więc powinno działac...
     
Wczytywanie...

Poleć forum