1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Modem, router to i to co wybrac

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Marso, Styczeń 23, 2012.

  1. Marso

    Marso Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2012
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam niedlugo bd mial internet 10mb z dialogu i tu rodzi sie pytanie. Chce polaczyc pc i xboxa kablem a laptopa wifi co bedzie mi potrzebne. Mozecie takze podac roznice miedzy modemem i routerem a takze podac przyklad dobrego sprzetu w cenie do 150 zl
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. szukaj1

    szukaj1 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2010
    Posty:
    218
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    jak chcesz wi-fi to wybieraj router
     
  4. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Ty potrzebujesz Router z wbudowanym modemem ADSL np TP-LINK TD-W8901G i to jeszcze na annexie B, ale np router który ci podałem można za pomocą telnetu zmienić jego annex z A na B
     
  5. Marso

    Marso Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2012
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dowiedzialem sie ze dialog daje modem wiec potrzebny mi tylko router, mozecie polecic cos dobrego do 150 najlepiej 100
     
  6. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Na przykład TP-LINK TL-WR740N
     
  7. Marso

    Marso Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2012
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dobry jest ? Wifi jaki ma zasieg 1pietro da rade przebic? Jest bezawaryjny?
     
  8. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Za te cene nie oczekuj nic lepszego, tp-link to polecane urzadzenia, sam mam juz kilka lat w domu dwa, tak samo w firmie, klientom tez polecam i są zadowoleni
    Co do zasiegu to do wifi nie ma szklanej kuli, nikt ci nie powie jaki u ciebie bedzie zasieg bo kazdy ma inny dom, inny strop, mury, sieci wifi w okolicy itd.
    Powinno zlapac ale liczy sie zasieg w linii prostej jak po drodze masz pare scian to może byc problem
     
  9. Marso

    Marso Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2012
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok dzieki , jak zaloza mi neta przejde sie do komputronika i kupie tego tp linka
     
  10. diablo__

    diablo__ Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja jako serwisant sieci dialog mogę ci powiedziec jedno nie kupuj routera z wbudowanym modem, kup sobie router z wifi i gniazdem wan jako rj45 (Ethernet). Routery z wbudowanym modemem bardzo często zaniżają parametry synchronizacji łacza a co za tym idzie zrywania neta zaniżony transfer itd..
     
  11. Marso

    Marso Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2012
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wiem wiem tam dadza mi chyba asmaxa jako modem i dokupie tego tp linka
     
  12. diablo__

    diablo__ Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Od razu po założeniu zażądaj sprawdzenia prędkości na speedtest.net i nic nie podpisuj, jeśli nie zobaczysz twojego zamówionego transferu 
     
  13. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Nie wszystkie, nie wprowadzaj w blad, to ze modem przekłamuje parametry w statusie nie znaczy ze jest zly, jako serwisant powinienes wiedziec ze najbardziej wiarygone parametry sa na DSLAM'ie i nie ma to znaczenia czy kupi jedno czy dwa urządzenia bo chipsety w nich moga i glownie sa takie same
    Od kiedy to speedtest jest wiarygodny ?
    Jak juz ewentualnie testowac to polecam noc.gts.pl i po parametrach lini powinieneś wiedziec czy synchronizacja będzie prawidłowa, a to czy stacja jest obciążona to juz inna para kaloszy
     
Wczytywanie...

Poleć forum