1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Modem, wi-fi a brak sieci na telefonie z andkiem

Temat na forum 'PC' rozpoczęty przez LordLotr, Sierpień 17, 2013.

  1. LordLotr

    LordLotr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    194
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ostrów Mazowiecka
    Witam.
    Od pewnego czasu borykam sie z nastepujacym problemem:
    w calym domy wszystkie urzadzenia lacza sie z netem za pomoca sieci wi-fi a dokladniej laptop i konsola xbox360.
    Te dwa gadzety nie maja najmniejszego problemu zeby z lacza skorzystac lecz gdy juz chce podpiac sie do internetu z telefonu a dokladnie xperii s lt26i to jest kicha. Siec znajduje, stara sie uzyskac adres ip lecz na tym poprzestaje i tak bledne kolo, laczy sie uzyskuje ip i powtorka. Posiadam takze tel se xperia x10i ktory tez nie moze polaczyc sie z domowa siecia wi-fi, wywala komunikat o ograniczonej lacznosci lub jej braku. Dodam ze kazdorazowo chcac sie polaczyc z koma z siecia wi-fi router jakby sie zawieszal i internet nie dziala i na konsoli i na laptopie. Co dziwne z urzadzen z androidem szajsungi dzialaja bardzo dobrze, nie maja najmniejszych problemow z polaczeniem sie z siecia.
    Napewno router to tp-link ale nie wiem jaki model dokladnie poniewaz jestem aktualnie w pracy.
    Dodatkowo posiadam jeszcze modem adsl oddzielnie a internet ciagne od multimedi
    Jakie moga byc przyczyny takich problemow?
    Z gory dziekuje za ewentualna pomoc i czekam na odp.
    Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. WRUB5ON

    WRUB5ON Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    1547
    Polubienia:
    806
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KALISZ
    czytając twój temat jeżeli masz internet z MM i swój prywatny router napisz troszeczkę wiecej info po jakiej technologi od operatora masz usługę: HFC, DSL, PON, LAN a pomogę ci rozwiązać twój problem
     
  4. wirszews

    wirszews Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Radzymin
    Moze na routerze masz ograniczone dhcp do dwoch urzadzen? I innym nie przydziela ip. Mozesz zrobic zrzut z ustawieniami na routerze? Bo tak to ciezko cos stwierdzic. Moze masz wlaczona filtracje mac i nie masz dodanych pozostalych urzadzen?

    Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
     
  5. LordLotr

    LordLotr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    194
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ostrów Mazowiecka
    Internet jest z gniazda pociągnięty do modemu tp link a z linka do rutera adsl i tam sygnał przechodzi w wi-fi. Nie ma limitu urządzeń bo z sieci korzystają sąsiedzi na dwóch lapkach i kompie stacionarnym. Jak też pisałem do sieci nie ma problemu podłączyć się także telefonem marki Samsung. Mam problem tylko z soniaczami.

    Wytapane z XPERII S
     
  6. ronnin

    ronnin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 1, 2009
    Posty:
    148
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Sprawdź jakie masz ustawione szyfrowanie w routerze. Następnie spróbuj je wyłączyć, a następnie wtedy spróbować się połączyć
     
  7. LordLotr

    LordLotr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    194
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ostrów Mazowiecka
    Szyfrowanie jest standard wpa 2. Nie wylacze szyfrowania bo to niepoważne korzystać z nie zabezpieczonego wi-fi

    Wytapane z XPERII S
     
  8. ronnin

    ronnin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 1, 2009
    Posty:
    148
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Android powinien sobie radzić z tym szyfrowaniem, ale sprawdź tylko i wyłącz te szyfrowanie na kilka sekund żeby wykluczyć to na 100%. Być może w ustawieniach połączenia w andku masz na sztywno wpisane IP, w takim przypadku wyłącz statyczne IP i włącz DHCP
     
Wczytywanie...

Poleć forum