1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Moduł RF - podłączenie do komputera poprzez USB

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez curirin, Czerwiec 19, 2012.

  1. curirin

    curirin Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witajcie,

    mam moduł RF (sprawny) z uszkodzonej konsoli. Dolutowałem do niego kabel USB wg. instrukcji z neta. Podłączyłem do kompa, zainstalowałem sterowniki. Wykrywa jako Xbox 360 Wireless receiver. Jednak nie mogę zsynchronizować pada z tym ustrojstwem. Mam do dyspozycji jeszcze xboxa slim. Czy da się zsynchronizować za pomocą konsoli?

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    no i własnie chyba nie doczytałeś.....przed podlączeniem do kompa trzeba bylo tego pada zsynchronizować z płytką
     
  4. curirin

    curirin Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak, ale żeby zsynchronizować z płytką (którą kupiłem na allegro), trzeba by tę płytkę umieścić w xboxie z którego ona pochodziła (a slima nie będę rozbierał bo na gwarancji, poza tym pad będzie podpięty raz do konsoli, a raz do pc). Oczywiście tego nie doczytałem :)

    Da się też zsynchronizować poprzez podłączenie przez play&charge. Mam jednak pytanie - czy te "chińskie" zamienniki będą się nadawały do tego? (mają inne złącze niż w oryginale)
     
  5. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
  6. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    musisz mieć oryginalny zestaw play&charge
     
  7. petroz

    petroz Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    1041
    Polubienia:
    306
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żarnobyl
    Jeżeli masz odrobine chęci i umiejętności, to możesz dorobić synchronizację poprzez zastosowanie małego mikrokontrolera.

    Polecam zastosowanie tego :

    Xbox-Scene News: NWP CHIP v2 and CMD RF controller released

    na dole strony masz :

    Official Site: eurasia.nu
    Downloads: NWP CHIP v2 | CMD RF controller v0.1
    Discuss this news item on our forums: forums.xbox-scene.com

    Ściągnij CMD RF controller v0.1. W środku masz instrukcje co i jak. Jeżeli zainteresuje cię to rozwiązanie a masz jakieś pytania, to odezwij sięna PRV :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum