1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Moduł RF z Xbox'a 360 pod PC

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez danteforum, Sierpień 18, 2012.

  1. danteforum

    danteforum Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2012
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam.
    Czytam fora polskie i zagraniczne i do końca nie rozumiem o co chodzi z tym modułem. Jest tyle wersji przerobienia jego a tak na prawdę nie wiadomo czy działa.
    Robił ktoś z was coś takiego???

    http://img5.hostingpics.net/pics/103086Montage.jpg

    http://gueux-forum.net/wiki/images/tutoriaux/image/xbox360/Manettesansfilpc/sanstitrendb2.jpg

    Tam jest jakiś PIC12F629 with programmed Hex skąd to wziąć? Niektórzy robią bez tego i niby też działa. Ktoś wie o co chodzi?

    A że moderator #Azura nie rozumie o czym pisze to dla niego - Chodzi o to, że jest wiele sposobów na stworzenie Modułu RF USB ale tak na prawdę nie wiadomo który działa. Są modły z Tranzystorami z diodami zenera i z regulatorami. I Tu moje pytanie który z tych modułów działa?
    Czy wystarczy tylko podpiąć kable od usb do modułu bez żadnych dodatków i Pad będzie śmiagał???
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. marjooo

    marjooo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2012
    Posty:
    210
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    o to Ci chodzi ? : Allegro (aukcja przykładowa)
     
  4. danteforum

    danteforum Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2012
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Boże ludzie... Wy nie potraficie czytać?
    Ja nie chcę kupować tylko zrobić!
    Jak chciałbym kupić to bym kupił a po jakiego mam wydawać 60zł jak mogę zrobić sam bo wszystko co potrzebne mam....

    Jak mi się nie uda to kupię i na pewno nie ten co wysłałeś bo to chińska kupal ;)
     
  5. HICKS

    HICKS XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2012
    Posty:
    219
    Polubienia:
    37
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Daj jakiegoś linka o co ci chodzi.

    "PIC12F629 with programmed Hex"
    PIC12F629 - mikrokontroler z rodziny PIC (kupisz na allegro/lispol/sklepie elektronicznym)
    "with programmed Hex" - z wgranym programem/wsadem, czyli potrzebujesz programatora
     
  6. marjooo

    marjooo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2012
    Posty:
    210
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Piszesz, że nie potrafimy czytać, a gdybyś sam przeczytał cały artykuł z linka którego podałeś wcześniej (temat w koszu) to na końcu jest zamieszczone wszystko co potrzeba, sterowniki pod win xp, win 7 oraz wsad do PIC'a (potrzebny programator).
    Jeśli masz wszystko, zrób i pochwal się jak działa. Tu autor projektu, do którego link podałeś pokazuje jak działa: youtube
     
  7. danteforum

    danteforum Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2012
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ja piszę po polsku a tam jest po angielsku a angielskiego nie rozumiem na tyle co polskiego...

    Nie rozumiem jak mogę takiego hexa zaprogramować... Co mam go do pc podpiąć... jak takie coś do pc podpiąć?

    Potrzebne to jest w ogóle? Nie zadziała jak podłączę same kable?

    Co to znaczy bo nie rozumiem...

    - Please do not just one but two reinbauen the diode has the RF-Unit!
    - Do not connect the RF-Unit!
     
  8. HICKS

    HICKS XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2012
    Posty:
    219
    Polubienia:
    37
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Po pierwsze: nie pisz posta pod postem, używaj opcji EDYTUJ.
    Po drugie: widzę po tobie, że i tak nie dasz rady tego zrobić, więc sobie odpuść. Taka dobra rada.
    Po trzecie: wyczytałem, że ten mikrokontroler jest tylko po to, aby zsynchronizować pada z modułem RF.
     
  9. danteforum

    danteforum Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2012
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    haha:D Dam redę zrobić po prostu byłem zamotany i już się odmotałem:))
    Nie każdy musi się na wszystkim znać a lepiej posiedzieć i zrobić coś samemu:))

    Odpuszczanie sobie jest dla Leszczy:) Jesteś Leszcz to sobie odpuszczasz ja nie jestem dlatego się za to biorę:) buźka;)

    Dzięki za info możecie usunąć posta :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum