1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Modyfikacja kopii z wave3(HAWX...) na kompatybilną z iXtreme 1.5 i starszymi.

Temat na forum 'Artykuły' rozpoczęty przez offtopic, Marzec 5, 2009.

  1. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Będzie nam potrzebne:
    - XDVDMulleter
    - Obraz oryginalnej gry kompatybilnej z iXtreme(wave2) np. Street Fighter IV
    - I oczywiście obraz oryginalnej gry, którą chcemy sobie przerobić np. H.A.W.X.

    1. Uruchamiamy XDVDMulleter
    2. 'View iso details' >> next >>
    3. Wczytujemy obraz z grą, która posiada wave2(czyli praktycznie każda) >> next
    4. 'Stealth' i przyciskamy "Extract PFI" i zapisujemy w jakimś wybranym przez siebie katalogu >>
    5. Przechodzimy do zakładki 'Video' >> klikamy "Extract video partition"(253MB) i zapisujemy w tym samym katalogu co zapisaliśmy PFI >> wyłączamy XDVDMulleter
    6. Uruchamiamy znowu XDVDMulleter >> wczytujemy obraz z HAWX lub inną nową grę niekompatybilną ze starszym firmware, po czym powinien wyskoczyć błąd "Video file is broken, invalid, or not present. Would you like to fix it?" - klikamy 'no/Nie' >>
    7. Zakładka 'Video' >> klikamy 'Insert video' (nie naprawiamy video przy użyciu info z SS) - klikamy 'no/Nie' i wybieramy wcześniej zapisany plik Video z punktu 5. - powinie wyskoczyć komunikat - 'Video inserted successufully'
    8. Zakładka 'Stealth' >> "Extract DMI" i zapisujemy w katalogu gdzie wcześniej zapisaliśmy PFI i Video >> wyłączamy XDVDMulleter
    9. Uruchamiamy znowu XDVDMulleter >> wybieramy 'Build/Rebuild an iso' >> next
    10. Wczytujemy obraz z HAWX... , który posiada wczytany wcześniej plik Video >> next >>
    11. Wybieramy 'Create a CLONED DVD9 ISO (Xtreme Compatible if source is good)' i klikamy next >>
    12. Security sector wybieramy 'Load from source' >> next >>
    13. Teraz zmieniamy na 'Load from files' >> next >>
    14. Browse/Wczytujemy DMI utworzone w punkcie 8. - wczytujemy PFI utworzone w punkcie 4. >> next >> klikamy 'Make ISO' i wpisujemy nazwę tworzonego obrazu, np. IMAGE. Proces tworzenia zmodyfikowanego obrazu zależy od szybkości komputera... czekamy.
    Write completed successufully! - OK

    Alternatywna metoda:

    1. Pobierz, a następnie wypakuj 3rd.wave.patch.rar >> Kliknij aby pobrać
    2. Uruchom ppf-o-matic3.exe
    3. ISO File - Wczytaj obraz przerabianej gry, np. HAWX
    4. Patch - Wczytaj v14-15.ppf
    5. Kliknij "Apply".

    Tak stworzony obraz jest kompatybilny ze starszym wersjami firmware niż 1.51/1.6 i gotowy do nagrania. Wypalamy identycznie jak w przypadku starszych gier.

    Jeżeli nie posiadamy najnowszej wersji Dashboard, konsola się zapyta czy zrobić update, wybieramy oczywiście "TAK", aby wgrać najnowszą wersję - jest to wymagane do uruchomienia gry. Link do najnowszej wersji dasha znajduje się w dziale Poradniki (Dash).


    Przy nowej fali banów istnieje BARDZO DUŻE ryzyko na dostanie BANA na Xbox LIVE - Tak zmodyfikowane gry nie uruchomią się na iXtreme 1.51/1.6

    W abgx360 obraz będzie widoczny jako wadliwy, co jest jak najbardziej poprawne. PRZED SPRAWDZANIEM OBRAZU PRZEZ ABGX360 W AUTOFIX USTAWIAMY POZIOM NAPRAWY NA LEVEL 0, W INNYM PRZYPADKU ABGX360 ZMODYFIKUJE OBRAZ I NIE BĘDZIE ON JUŻ DZIAŁAŁ!!

    [​IMG]
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. m2gik

    m2gik Banned

    Dołączył:
    Luty 8, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Bardzo ładnie przetłumaczone :)) Już samemu miałem tłumaczyć ale zauważyłem na szczęście Twój post :)
    Temat powinien się nazywać : Jak Pozdrowić Wujka Billa :D
     
  4. pepe88

    pepe88 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2008
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam
    troszkę wcześniej kolega preza podał nam sposób na odpalenie Tom Clancys HAWX USA na ixtreme 1.5 ale
    na załączonym filmiku YouTube - MOV01120 jest pokazane jak ta gra jest odpalana na NXE i po włożeniu płyty wyskakuje jakieś pytanie o aktualizację.

    a oto moje pytanie. co ta gra chcę aktualizować przecież wyraźnie na filmiku widać żę gra jest odpalana na NXE ?????




    Już wiem co ta gierka chcę aktualizować. na załączonym filmiku widać ze jest NXE ale nie zauważyłem ze nie ma awatara. i to właśnie o aktualizację awatara płyta woła.
     
  5. WiLkU

    WiLkU Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2008
    Posty:
    104
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ale po takiej kombinacji gwarantowany ban ;/
     
  6. syfon12

    syfon12 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 4, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    THX serdeczne. Dobra robota.
    Ale nie wiem czy ja cos zle robie ale u mnie sposob nie dziala. Odpalam gre jest zapytanie o aktualizacje odmawiam i niestety gra po przerobce nie rusza.
     
  7. Gears of Persia

    Gears of Persia Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2009
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Bardzo ładnie przetłumaczone :]:]

    @pepe88 Jest to prawdopodobnie spowodowane przez tą operację która została wyżej opisana, zobaczymy jak wyjdzie nowy iXtreme czy będzie chciał dalej aktualizować.

    Ban gwarantowany, ale jeśli nie chcesz bana to czekasz na iXtreme 1.51/1.6 jeśli srasz Live i grasz tylko Single, to opcja idealna dla Ciebie. Ja np. sram Xbox Live, nigdy mnie nie bawiło granie po sieci, wole jak kumple przyjdą i sobie pogramy na 1 konsoli w 4, wtedy jest lepsza atmosfera :):)
     
  8. Eldron

    Eldron Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Lubań
    piknie tego co mi trzeba nie gram na online, a mam od niedawna przerobioną konsolkę na 1.5 i to jest wspaniale dla wszystkich co nie grają online i nie będą musieli znowu przerabiać a i jeszcze jedno powinno zostać dodane to do poradników :)taki mały szczególik :p
     
  9. macieo111

    macieo111 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    warszawa
    czyli po przerobieniu obrazu gry nie wolno grac w żadną grę on-line czy tylko w tą??
     
  10. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Tylko w te gry co są modyfikowane. :]
     
  11. tajson86

    tajson86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2008
    Posty:
    474
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    wawa
    potwierdzam ,że podany sposób działa na 100%, u mnie nie chciała gra nic aktualizować
     
  12. macieo111

    macieo111 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    warszawa
    U mnie tez nic nie aktualizowało. Wielkie dziki za poradnik
     
  13. pawcio-ateny

    pawcio-ateny Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2008
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie wiem jak u was ale u mnie po przerobce i stworzeniu obrazu .iso plik ten po wczytaniu do xdvdmulleter wyskakuje komunikat :Not an xbox iso or offset is wrong. Czy to jest normalne . prosze o odpowiedz. Zgory dziekuje
     
  14. PolyCount

    PolyCount Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    czyli mam rozumiec ze podany tutaj sposob bedzie dzialal na wszystkie gry z tym nowym zabezpieczeniem ?
     
  15. xb0x

    xb0x Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2008
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dokładnie, grasz off-line możesz nie robić flasha do 1.51/1.6 ale musisz przerabiać obrazy płyt... - jeżeli grasz z XBL to nie ma wyjścia - trzeba zrobić flash do najnowszej wersji - bo inaczej BAN.

    Co do samego opisu moim zdaniem jest on niepotrzebnie skomplikowany opcją "build/rebuild iso" - po co tak sobie utrudniać życie, skoro działa bezbłędnie opcja "insert stealth" i "inster video" z "view iso details" - bez czasochłonnego przebudowywania obrazu...
     
  16. only

    only Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    99
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Piszecie że gwarantowany ban, rozumiem że dotyczy to podłaczenia do XBL z płytą w środku. A jeśli później będę chciał podłaczyć się do XBL, ale bez płyty, to dostane bana?
     
  17. tajson86

    tajson86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2008
    Posty:
    474
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    wawa
    jak nie ma płyty w napędzie to nie dostaniesz(tzn. nie przez tą grę)
     
  18. algm184

    algm184 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2008
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    umnie chce się aktualizować i dalej nie idzie co trzeba zrobić
     
  19. tajson86

    tajson86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2008
    Posty:
    474
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    wawa
    a masz NXE?daj "nie" i spróbuj odpalić jeszcze raz
     
  20. Spay

    Spay Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 7, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A u mnie nie działa ?? dlaczego ?

    sciagnołem ta gierke i po wypakowaniu mam plik 0000 iso próbowałem według instrukcji ale sie nie zmieniło xtrem compatybile moze ktos powiedziec jak dla dziecka jak to przerobic ?
     
  21. algm184

    algm184 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2008
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    próbowałem ale nic się nie dzieje jest czany ekran a potem restart xboxa i tak w kółko
     
Wczytywanie...

Poleć forum