1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Mogę grać z płyty, ale zainstalować już nie.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez KrzysiuJarzyna, Listopad 21, 2012.

  1. KrzysiuJarzyna

    KrzysiuJarzyna Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 31, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Mam problem jak w temacie, mam DVD-RW LITE-ON iHAS124-19 B SATA OEM Czarna + WGRANY SOFT BURNER MAX! , lt 3.0, płyty Verbatim, najnowszy dash, robie wszystko według instrukcji znalezionej na tym forum "nagrywanie gier pod LT 3.0", podczas wypalania nie wywala żadnego błędu, wkładam płytkę do xboxa, gra się odpala, chodzi normalnie, ale kiedy próbuję ją zainstalować na dysku już jest problem, wyskakuje błąd "nie można odczytać płyty przetrzyj płyte miekka sciereczka..." , orientuje się ktoś na czym ten problem może polegać?
    Pozdrawiam ;)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. NIKODEMUS

    NIKODEMUS Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 2, 2008
    Posty:
    123
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Żywiec, Poland
    Odp: Mogę grać z płyty, ale zainstalować już nie.

    Możliwe że laser pada, a czy paliles płytę z opc? Powyżej 2.4 czyli z prędkością 4 włącz ją możliwe że to jest przyczyną

    Wysłane z mojego LG-E610
     
  4. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Odp: Mogę grać z płyty, ale zainstalować już nie.

    Laser (w napędzie xboxa)


    Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
     
  5. kano123

    kano123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2012
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odp: Mogę grać z płyty, ale zainstalować już nie.

    Ja mam tak samo ale to chyba nie laser bo probowalem juz na 3 i zawsze to samo.

    Wysłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk
     
  6. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Odp: Mogę grać z płyty, ale zainstalować już nie.

    Na 3 czyli? W przypadku autora tematu to laser pada.

    Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
     
  7. kano123

    kano123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2012
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odp: Mogę grać z płyty, ale zainstalować już nie.

    Poprostu mam 2 nowe lasery i 1 stary. Mam ten sam problem orzy nagrywaniu 0 bledow przy weryfikacji tez, mam ihas 124B z wgranym FW pod verbatimy gra odpala ale. Ie instaluje sie.

    Wysłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk
     
  8. KrzysiuJarzyna

    KrzysiuJarzyna Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 31, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    ustawienia prędkości w imgburn mam dokładnie takie jakie są w instrukcji napisane, a ten laser to jakiś poważny problem? mogę grać dalej z płyty i w najbliższym czasie mi nie walnie? czy lepiej go wymienić? możecie mi jakiś polecić? Z kolei trochę mnie to dziwi, że laser padł, mam tą konsolę 2 lata, od roku była 2 razy przerabiana, ale gram naprawdę rzadko, 3-4 godziny tygodniowo bo nie za bardzo mam czas, czym to jest spowodowane?
     
  9. kacperex

    kacperex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 20, 2011
    Posty:
    314
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Poznań
    Jak laser, to niedługo padnie, że nawet nie będziesz z płytki grał. Jaki masz bufor przy nagrywaniu ustawiony? Sprawdzałeś jaka jest jakoś nagrania wypalonej płytki?
     
  10. KrzysiuJarzyna

    KrzysiuJarzyna Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 31, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
  11. WerJar

    WerJar Banned

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2010
    Posty:
    202
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódz
    Czasami też warto przeczyścić laser gdyż mógł się zakurzyć. Jak od dwóch lat był nie otwierany tym bardziej.
     
  12. KrzysiuJarzyna

    KrzysiuJarzyna Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 31, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Mam go od dwóch lat, a od roku go przerabiam, dwa razy był przerabiany w ciągu roku
     
    1 osoba to lubi.
  13. wisnia_86_

    wisnia_86_ Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 22, 2012
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja mam podobnie, z tym że np tydzień temu grałem w nfs nowy (pierwszy raz wtedy odpalony) i wszystko było ok a dziś nie czyta płyty w ogóle przy czym płytka wygląda jak nowa bo była używa drugi raz, podobnie z innymi grami,
    nowo nagrane gry mogę odpalić z dysku ale zainstalować już nie (około 50% błąd ze szmatką)
    Dodam oczywiście ze mam lt3.0 zrobiony jakieś 2 tyg. temu, najnowszy dash a gry nagrywam na verbatimach ihasem,zgodnie ze wszystkimi tutorialami (do tej pory nagrywałem gry tak samo i nie było z nim problemu, pierwsza przestała działać forza horizon, bo była najbardziej porysowana ale od 2 dni dzieje się tak z innymi grami) konsolka to slim kupiona niecały rok temu, ale tak naprawdę zacząłem na niej grać od 3 miesięcy, więc mało prawdopodobne że to uwalony laser.
     
  14. Szczygi92

    Szczygi92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    K-ce
    Jak dalej macie z tym problem zwiększcie bufor nagrywania(od 250 do 512 mb) i nagrywajcie z prędkością x4 z włączoną opcją OPC. Sam miałem ten problem i teraz wszystko działa jak złoto.
     
  15. wisnia_86_

    wisnia_86_ Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 22, 2012
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    bufor zwiększałem nic to nie dało, poza tym przez tydzień grałem w nową forze, a 3 dni temu już nie mogłem jej odpalić, podobnie z innymi grami (nie wszystkimi) np. black ops działa z płyty ale się nie instaluje
     
  16. wirszews

    wirszews Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Radzymin
    Odp: Mogę grać z płyty, ale zainstalować już nie.

    Mam pytanie, moj znajomy nie dawno dal do przerobki konsole slim 2 letniego i ma ten sam komunikat jak wklada plyte bez instalacji to po kilku minutach komunikat tez sie pojawia. U mnie ta sama plyta dziala normalnie. Czy to wina lasrra u niego czy przerobki? Ja mam lt 3 on podobno tez. Dodam ze mu oryginaly smigaja dobrze

    Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
     
  17. dejwa95

    dejwa95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2012
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja mam podobnie, gdy gram z płyty to działa, a jak instaluje na dysk to wyskakuje mi BŁĄD AUTORYZACJI DYSKU...mam tak z pierwszą grą, inne działają. Gra przy której wyskakuje ten błąd to Sleeping Dog. Wie ktoś o co chodzi?
     
Wczytywanie...

Poleć forum