1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Mój napęd nie czyta gier, ale czyta filmy i muzykę !! Pomocy

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez bauerinho, Październik 30, 2008.

  1. bauerinho

    bauerinho Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 26, 2008
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam problem, który polega na tym,że mój x360 nie czyta gier. :mad: Gdy wkladam płytę z grą wyskakuje jakiś napis " put it x360 console" czy coś takiego ;/ Ale gdy uruchomię film lub muzykę napęd działa bez problemów... O co chodzi ?? Bo za bardzo się w tym nie oriętuje...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Odp: Mój napęd nie czyta gier, ale czyta filmy i muzykę !! Pomocy

    Możesz podać trochę więcej informacji ?? ;)
    1. Konsola przerobiona ??
    2. Jak tak, to jaki FW
    3. Jaki napęd.
    4. Jakie gry ??
    5. I czy działały kiedyś gry ;)
     
  4. bauerinho

    bauerinho Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 26, 2008
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Mój napęd nie czyta gier, ale czyta filmy i muzykę !! Pomocy

    Konsola nie jest przerobiona... Kiedyś czytała gry, ale teraz nie:( nie wiem kąpletnie dlaczego tak jest... Probowalem dwie gry i nic. Te gry to pes08 i halo 3. Moj naped to samsung z 2006r.
     
  5. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Odp: Mój napęd nie czyta gier, ale czyta filmy i muzykę !! Pomocy

    Napęd siada, a dokładniej laser. Jak jest jeszcze gwarancja to wysyłaj do MS. :)
     
  6. bauerinho

    bauerinho Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 26, 2008
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Mój napęd nie czyta gier, ale czyta filmy i muzykę !! Pomocy

    Dziś spróbowałem rozkręcic napęd ;p bo gwarancja juz sie skonczyla... I po rozebraniu napedu jest tam taka zielona plytka. Wyciagnelem ja a tam cos sie wylalo ;/ taka czarna warstwa cos jakby podobnego do smoly ;/ Czy to przez to moze mi szwankowac naped ?
     
  7. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Odp: Mój napęd nie czyta gier, ale czyta filmy i muzykę !! Pomocy

    A ta "czarna warstwa" jest w stanie płynnym czy stałym ?? I napisz jeszcze czy znajduje się na scalaku zaznaczonym poniżej(czerwona ramka).
    [​IMG][​IMG]

    Daj fote jak możesz może jeszcze da się coś z tym zrobić.
     
  8. bauerinho

    bauerinho Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 26, 2008
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Mój napęd nie czyta gier, ale czyta filmy i muzykę !! Pomocy

    zdjecie postaram sie jutro dodac... bo teraz skrecilem go z powrotem;/ a ta warstwa to jest w stanie stałym i ten scalak tez jest zalany... a moze wystarczy wymienic te plytke i bedzie git...
     
  9. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  10. bauerinho

    bauerinho Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 26, 2008
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Mój napęd nie czyta gier, ale czyta filmy i muzykę !! Pomocy

    Czyli to nie bedzie wina tej plytki i tego co mi wylalo na nia ??
     
  11. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Odp: Mój napęd nie czyta gier, ale czyta filmy i muzykę !! Pomocy

    Na 90% nie jest to wina tego gluta, gdyż jest to zabezpieczenie od MS przeciwko hackerom ;)
     
  12. Piri

    Piri V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2008
    Posty:
    529
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włoszczowa :)
    Odp: Mój napęd nie czyta gier, ale czyta filmy i muzykę !! Pomocy

    Sorry bardzo ale co maja gluty do zabezpieczen bo ja nie wiem ???
     
  13. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Odp: Mój napęd nie czyta gier, ale czyta filmy i muzykę !! Pomocy

    PIRI no to mało wiesz ;). Chip ten wykorzystywany był kiedyś do przeróżnych modchipów, dual FW itp, ale MS się skapował i wylał gluta(epoxy) na scalak. Utrudniło to trochę pracę hackerom, ale skrobaczka pomaga :D. Więcej na ten temat powie ci google.
     
  14. bauerinho

    bauerinho Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 26, 2008
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Mój napęd nie czyta gier, ale czyta filmy i muzykę !! Pomocy

    Chyba sprobuje zrobic ta kalibracje.... ;p Moze sie uda... dodaje zdjecie w zalaczniku
     
  15. PerPe

    PerPe Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 17, 2008
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Mój napęd nie czyta gier, ale czyta filmy i muzykę !! Pomocy

    A po polsku by tak nie można było ?
     
  16. Kondorro

    Kondorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    245
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Heh , widze ze nie jestem jedyny , mam ten sam problem od wczoraj . Konsola Arcade zakupiona Grudzien 08 , to sie nagralem haha,Iextreme 1.4



    I co tu teraz zrobic?

    Gwarancji nie mam , bo mi liteona zamienili na Benq
     
Wczytywanie...

Poleć forum