1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

"Mój" profil lecz nie moge ustawić konsoli domowej - usuwałem konto i dalej

Temat na forum 'Xbox Live' rozpoczęty przez Amorr, Maj 3, 2015.

  1. Amorr

    Amorr Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kiedyś "udostępniłem" profil i typo ustawił "konsole domową" chciałem wrócić do gierki i ustawić u siebie jako domową lecz nie mogę. Typo twierdzi że już nie ma ustawionej jako domową (taaaa). Wiem 3 razy do roku ale już ten czas okres minął.
    No to usunąłem konto przez www. Odzyskałem przez kod odzyskiwania. I upa dalej nie mogę ustawić jako domowej - nic się po usunięciu nie zmieniło :(

    Hasła też zmieniałem. Mam wszelkie dane do profilu. Można jakoś to zrobić?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. wojek_gacek

    wojek_gacek XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2008
    Posty:
    661
    Polubienia:
    151
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    BB
    Za pewne musisz jeszcze poczekac...
     
  4. WRUB5ON

    WRUB5ON Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    1532
    Polubienia:
    684
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KALISZ
    Ewentualnie wejdź w system ustawienia za pomocą kombinacji klawiszy na padzie włącz ustawienia deweloperskie i tam masz opcje jak resetuj konsole domową

    Wysłane z mojego C6603 za pomocą Tapatalk 2
     
  5. panzdzich

    panzdzich Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 30, 2015
    Posty:
    16
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
  6. WRUB5ON

    WRUB5ON Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    1532
    Polubienia:
    684
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KALISZ
    Stary ale ja nie mówię o odtworzeniu gier ze starszych wersji konsoli na xo wiec nie rozumiem o co.ci chodzi bo link trochę nie na temat

    Wysłane z mojego C6603 za pomocą Tapatalk 2
     
  7. panzdzich

    panzdzich Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 30, 2015
    Posty:
    16
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Chodzi o instrukcje przecież to samo by musiał zrobic, a efektem by było właśnie zwalenie konsoli
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12091
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie to nie jest to samo.
     
  9. WRUB5ON

    WRUB5ON Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    1532
    Polubienia:
    684
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KALISZ
    Niestety kolego ale jesteś w błędzie przeczytałeś jakiś tam sobie artykuł i teraz na jego podstawie wprowadzasz ludzi w błąd niestety nie jest to samo jak napisał kolega akir i tym bardziej procedura nie uszkadza konsoli sam robiłem to u siebie jak i znajomy na swoim xo tak ze jak dla mnie totalna bzdura

    Wysłane z mojego C6603 za pomocą Tapatalk 2
     
  10. Amorr

    Amorr Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    WRUBS0N "dzięk ju" ale jak pech to pech u mnie to nie działa. Stary standardowy komunikat wywala.....
     
  11. panzdzich

    panzdzich Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 30, 2015
    Posty:
    16
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Oczywiście ze nie działa..
     
  12. Amorr

    Amorr Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nom :( to nie ma na to opcji znaczy .... ?

    Matołki M$. Po zmianie hasła przez www powinna na domowych konsolach prosić o podanie nowego - jak nie to "od-domowić" się powinna.
     
  13. warone

    warone Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2010
    Posty:
    1399
    Polubienia:
    324
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Belgia
    Przerabiałem to samo zadzwoń lub jeżeli jest możliwości ( u mnie taka była Microsoft Francja) napisz na czacie u nich , (nie forum tylko czat MS ) i powiedz ze sprzedałeś konsole bo dostałeś druga w prezencie a zapomniałeś usunąć konta z konsoli a nie chcesz by ktoś korzystał z twego konta .W moim przypadku powiedziałem ze jest podpięta karta kredytowa bez problemu udzielono mi pomocy . Musiałem poczekać chwile podać nazwę konta i na kogo konto jest założone tzn swoje imię itp . Wysłali wiadomość z kodem na zapasowego emaila dopisanego do konta później na głównego to samo. Poprosili o włączenie konsoli i sprawdzenie czy mogę już ustawić konto z powrotem na konsole . Nie robili przy tym żadnego problemu a całość była załatwiona w 10-15 min
     
    Amorr lubi to.
  14. Amorr

    Amorr Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    yyy ale "mój" profil jest z usa (przynajmniej dane adresowe) - nie wiem czy zadziała jak bede to z PL robił.

    Może zmienię TAG gracza ... chociaż wątpię :(

    Włączenie weryfikacji dwuetapowej .. może pomóc?
    Chociaż jak zmiana hasła nie powoduje wymogu zalogowania się gdy konsola jest "domowa" to i weryfikacja 2etapowa pewnie tez nic nie pomoże....

    WRUBS0N zresetowało ale wszystkie domowe co były u mnie. Zadzaiłało ale nie z kontem na którym to robiłem ale z fizyczną konsola na której to robiłem. Teraz prosi o hasła do wszystkich kont. Ok mam ale nie tak ten reset działa.
     
    Ostatnia edycja: Maj 4, 2015
  15. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12091
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    No cel osiągnięty chyba wlasnie tym
     
  16. Amorr

    Amorr Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No właśnie nie. Dalej nie moge dla tego profilu ustawić jako domowa a większość co miałem domowych u siebie musiałem podać hasła bo zostały od-domowione :) . Żeby zadziałało to typo musiałby u siebie to zrobić a raczej nie zrobi.

    Patrzyłem na outlooka do tego profilu - nom poooodał dalej moj profil bo zapytań do niego sporo było że nie działa hasło (baa pewnie bo zmieniłem). Nom ale ktoś ustawił sobie domową.

    Usunę konto przez www. Poczekam zzz m-c zobaczymy.
     
  17. panzdzich

    panzdzich Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 30, 2015
    Posty:
    16
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jak by można było sobie zmieniąc HOME ile raz się chce to na allegro by było pełno ofert. No ale inni wiedzą lepiej
     
  18. sspshmm

    sspshmm Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2015
    Posty:
    6
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Czy czasami nie sprzedales profil z możliwością ustawienia konsoli domowej. Nowy właściciel zaczął zmieniać dane, żeby miec dostęp jako jedyna osoba. Bo za to zapłacił, a teraz płaczesz. Coś mi się wydaje że sciemniasz i chciałeś zarobić udostepniajac konto, a po jakims czasie zmienić dostęp.
     
    Ostatnia edycja: Maj 5, 2015
  19. Amorr

    Amorr Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ojjjj to ci się bardzo wydaje a gdybyś przeczytał ~od początku to byś wiedział, że mam oba mail'e - zmieniam hasło kiedy chce (ja), mogę (i zrobiłem to) zamykąć konto. W styczniu typo dalej podał profil i zaczęło mnie wylogowywać. Zmieniłem maila zabezpieczającego ale widocznie (sprzedał dalej) ustawiono gdzieś "domowe". Nawet mi to wisiało i czekałem 4m-c żeby ustawić swoją ale jak teraz dalej nie mogę to usunę profil.

    A (wg ciebie) "nowy właściciel" niestety nie mógł nic zrobić (zmiana danych wymaga raczej maila zabezpieczającego) jedyne co mógł zrobić to ustawić jako domową.
     
  20. sspshmm

    sspshmm Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2015
    Posty:
    6
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Czytałem. Najpierw napisales o jednym gosciu, teraz że podał konto dalej. Masz oba maile bo udostepnileś tylko z głównym emailem i hasłem, a zabezpieczajacego - drugiego pewnie nie podałeś. Po co w ogóle komuś obcemu, jak go zwiesz "typo" udostepniasz konto, chyba że zrobiłeś tak jak pisałem. "Nowy" jak dobrze kojarze może zmienić drugiego email tylko trzeba poczekac 30dni przez tel? Nawet jak nie ma kodu i danych do drugiego emaila. Ale nie jestem pewien wiec najwyżej niech ktoś zweryfikuje.
     
    Ostatnia edycja: Maj 5, 2015
  21. Amorr

    Amorr Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zadzwonione PL [00800 441 17 96], zresetowane, działa. A pan powiedział że na 9 konsolach był profil już :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum