1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Monitor 23", a karta graficzna.

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Litwin95, Czerwiec 8, 2010.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Litwin95

    Litwin95 Banned

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    315
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Radzyń Podlaski
    Witam! :)
    Mam zamiar zakupić monitor 23 cale, tylko nie wiem, czy moja karta graficzna go obsłuży. Może ktoś wie, ile pamięci najmniej powinna mieć karta, aby obsłużyć takie coś?
    Nie korzystam z żadnego Aero (mam XP) i nie będę grał na tym komputerze (od tego mam konsolę). Jaką trzeba kartę, aby obsłużyła ten monitor w dobrej rozdziałce?
    Oczywiście za pomoc poleci "dziękuje". :)
    Pozdrawiam!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. MaryGave

    MaryGave Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    338
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zawiercie
    Ja mam 22" kartę graficzną miałem geforce fx5500 a teraz radeona 9200LE git działa pracuję na rozdziałce 1280x1024 :):)
     
  4. szczurx

    szczurx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2009
    Posty:
    73
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gorlice
    tego monitory mają zwykle rozdzielczośc full hd 1920x1080. sprawdz czy twoja karta obsluzy taka rozdzielczosc. i podaj tak wogole model karty, bo jasnowidzem nikt nie jest
     
  5. MaryGave

    MaryGave Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    338
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zawiercie
    Moja obecna karta nie obsłuży full hd ale działa monitor ok
     
  6. Litwin95

    Litwin95 Banned

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    315
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Radzyń Podlaski
    Tera mam GeForce MX 440 to cudo ma 64MB, więc domyślam się, że nie da sobie rady, ale mam też GeForce FX5700 i to ma 256MB. Dadzą radę? :)
     
  7. bison616

    bison616 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 9, 2009
    Posty:
    160
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    b-stok
  8. Litwin95

    Litwin95 Banned

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    315
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Radzyń Podlaski
    Raczej nie chciałbym wydawać pieniędzy na dodatkowe karty. Więc ta moja GeForce FX5700 256MB da radę wyświetlić w miarę grafikę? Będzie obsługiwała pełny ekran?
     
  9. mistrzmtb

    mistrzmtb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    726
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Gora
    ja mam karte intela też 64 i mi obsługuje 1920x1080, większość kart nawet tych starszych obsługuje full hd.
     
  10. MaryGave

    MaryGave Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    338
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zawiercie
    Będzie obsługiwało ja miałem FX5500 to obsługiwało największą rozdzielczość jaką oferowała karta
     
  11. pepa

    pepa Banned

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    5700 da radę. Maxymalnie obsłuży rozdziałkę 2048 x 1536
     
  12. Litwin95

    Litwin95 Banned

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    315
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Radzyń Podlaski
    Aha. Bardzo dziękuje wszystkim za pomoc.
    Mam jeszcze jedno pytanie. Taki monitor powinno się oglądać z jakiejś większej odległości? Ja siedzę od monitora ok. 0,5m (mam 17" CRT). Ile powinno się siedzieć przy 23" monitorze?
     
  13. MaryGave

    MaryGave Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    338
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zawiercie
    Ja na swoim siedzę coś ponad 0,5m ;)
     
  14. szczurx

    szczurx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2009
    Posty:
    73
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gorlice
    złącze hdmi może być wykorzystane tylko do klonowania obrazu, np na telewizor. monitor musi być podłączony pod dvi, nie wiem dlaczego ale połączenie kablem hdmi-hdmi nie działa w przypadku korzystania z monitora pod windowsem
     
  15. Litwin95

    Litwin95 Banned

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    315
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Radzyń Podlaski
    A jeśli obraz puścimy przez D-SUB, i weźmiemy grafikę taką, jaka jest optymalna dla monitora to obraz będzie wyraźny (ze zwykłej karty, żadnej HD)?
     
  16. szczurx

    szczurx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2009
    Posty:
    73
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gorlice
    d- sub będzie miał wyraźnie gorszą jakość obrazu, gdyż jest to złącze analogowe. proponuje kupić tego radeona którego podał kolega kilka postów wyżej i będziesz mieć super obraz przez wyjście DVI, które jakością nie odbiega od hdmi, gdyż oba są złączami cyfrowymi i są przystosowane do przesyłania obrazu w bardzo wysokich rozdzielczościach.
    Pomogłem? Kliknij Dziękuję
     
  17. Litwin95

    Litwin95 Banned

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    315
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Radzyń Podlaski
    A będę mógł korzystać z komputera i Xbox'a jednocześnie (przełączając tylko tryby w monitorze), jeśli komputer podepnę pod DVI, lub D-SUB, a Xbox'a pod HDMi?
     
  18. szczurx

    szczurx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2009
    Posty:
    73
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gorlice
    tak, sam tak robię
     
  19. marek2fgc

    marek2fgc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    485
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lubin
    Litwin95, nie ważne jak daleko siedzisz. Ponieważ CRT ma większe promieniowanie przez co powinieneś dalej siedzieć niż od takiego LCD. Ważna jest jasność by za duża nie była gdy blisko siedzisz inaczej głowa zacznie ci nawalać :p
     
  20. Litwin95

    Litwin95 Banned

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    315
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Radzyń Podlaski
    Ok. To chyba wszystko, co chciałem wiedzieć. Dziękuje wszystkim za pomoc.
     
  21. mistrzmtb

    mistrzmtb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    726
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Gora
    Ja mam 37 cali i siedze od niego z metr i mnie głowa nie boli. Mam podpiętego lapka pod tv 37 cali na d-sub i mam full hd bez zadnych strat jakościowych.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum