1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Monitor+5.1+xbox360

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez bakibakam, Grudzień 2, 2008.

  1. bakibakam

    bakibakam Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 6, 2008
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Posiadam Xbox360 z kablem Composite AV [http://allegro.pl/item492157323_xbox_360_composite_av_cable.html] <--takim.
    Monitor Samsung 931bw [http://www.komputronik.pl/Monitory_LCD/Samsung/19_cali/19_Samsung_SyncMaster_931BW/pelny,id,36160/] <--taki.
    Oraz Głosniki Genius 5005 5.1 [http://www.itart.eu/dzial_214/towar_cennik_152/towar_karta_1098/Genius_SW-HF_51_5005_Wisnia.html] <--takie

    Chciałbym to wszystko podłączyc ale nie wiem jak:(. Slyszalem ze trzeba cos z kablem kombinowac:confused:.

    Prosiłbym o wytłumaczenie jak 5-letniemu dziecku co mam kupić i jak to podłączyć.

    Z góry dzieki za pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. michal86ole

    michal86ole Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Sosnowiec
    użyj opcji "szukaj" a wszystkiego się dowiesz...
     
  4. Defmastero

    Defmastero Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Po pierwsze dla jasnosci, z tym sprzetem NIE OSIAGNIESZ prawdziwego dzwieku 5.1 DD/DTS takie jak sa w grach na x360. Nie masz zadnego dekodera, ktory by przetwarzal dzwiek i posiadal wejscie optyczne.

    Twoj monitor posiada dwa wejscia:

    - analogowe D-Sub (vga)
    - cyfrowe DVI (z HDCP, cyfrowe - lepsze jakosciowo, tak jak HDMI - ale nie przenosi dzwieku)

    Mozesz podpiac konsole tym -> http://allegro.pl/item492199349_kabel_vga_audio_do_xboxa_360_gold_robson.html
    kablem do wejscia D-Sub oraz ten bialy i czerwony 'czincz' podlaczyc do swoich glosnikow w ten sposob bedziesz mial dzwiek STEREO (2.0).
    DZWIEK 5.1 MOZNA OSIAGNAC TYLKO PRZEZ KABEL OPTYCZNY, PODLACZONY DO AMPLITUNERA / DVD Z WBUDOWANYM DEKODEREM DD,DTS.
    W tym kablu co go podalem wyzej ^, jest wyjscie optyczne.

    Druga opcja to kupic kabel HDMI > DVI http://allegro.pl/item487309939_kabel_hdmi_dvi_zloty_v1_3b_2560x1600_filtry_hd_3m.html
    <- cos takiego, w ten sposob bedziesz mial lepsza jakosc obrazu, ale brak dzwieku... chyba, ze...
    Podepniesz kabel hdmi > dvi ORAZ ten, ktory Ci podalem w 1szej opcji (niestety trzeba koncowke rozkrecic, bo oba kable sie nie mieszcza obok siebie) i tym puscic takze dzwiek STEREO (2.0).
    Jeszcze, zamiast rozkrecania mozesz kupic kabel, ktory dodaja do wersji ELITE (kosztuje okolo 150zl+).

    Jezeli Ci pomoglem, kliknij thanks :). Masz odtwarzacz DVD, ktory ma funkcje dekodera? Jesli tak to mozna przez kabel optyczny uzyskac prawdziwy dzwiek 5.1.
     
  5. Endriuszka

    Endriuszka Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 25, 2008
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    A, A
    kolego tutaj na innym forum ma wszystko dokladnie opisane http://forum.xboxonline.pl/viewtopic.php?t=8170 prawie 60 stron z pytaniami i odpowiedziami

    warto zerknac przejrzec te strony a beeziesz duzoooooooooooo wiecej wiedział :)

    pozdrawiam
     
  6. bakibakam

    bakibakam Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 6, 2008
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wielkie dzieki Defmastero, dvd nie mam ale 2.1 narazie wystarczy.
     
  7. bakibakam

    bakibakam Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 6, 2008
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ma ktoś jakis tutorial jak przerobic ten kable bo kiedys widzialem taki z tasma izolacyjna ale teraz nie moge znalezc
     

Poleć forum