1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Monitor a TV-jakość obrazu

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Maques, Marzec 15, 2010.

  1. Maques

    Maques Banned

    Dołączył:
    Listopad 20, 2009
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam chce kupic xbox 360 i wujek mi powiedzial ze tylko konsole podlaczac do TV bo na monitorze nie uzyskam tej jakosci.Mam monitor Asus VW225N ma wejscie DVI.

    Czyli mowi ze tylko podlaczac na TV bo bedzie lepsza jakosc obrazu niz na monitorze,bo na monitorze nie uzyskam to prawda?


    I co o tym sadzicie??

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. maciekl15

    maciekl15 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2010
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pionki
    to zależy jakiej klasy jest monitor, a jakiej telewizor.
    osobiście wole grać na monitorze bo mam go z HD a telewizor mam najzwyklejszy możliwy 60Hz.

    tak że nie jest regułą żeby konsole podpinać tylko i wyłącznie pod Telewizor.
    zawsze możesz sprawdzić sobie na czym będzie Ci się grało lepiej
     
  4. Maques

    Maques Banned

    Dołączył:
    Listopad 20, 2009
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A co mozecie powiedziec o monitorze Asus VW225N????


    Mam telewizor 32 cali Sony(chyba z HD,bo mam dekoder HD:D:D)


    I co teraz??



    Pozdrawiam
     
  5. InTouch

    InTouch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2010
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wydaje mi się że jeśli podłączysz do monitora nie ucierpisz na jakości, chyba że dokupisz do konsoli kabel HDMI i wtedy podłączysz ją do telewizora.
     
  6. Maques

    Maques Banned

    Dołączył:
    Listopad 20, 2009
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ?

    Jakbym podlaczyl konsole pod monitor zlaczem DVI to by była taka sama jakosc na pod telewizor i kablem hdmi?
     
  7. InTouch

    InTouch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2010
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Masz w monitorze głośniki ?
     
  8. InTouch

    InTouch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2010
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie wtedy na tv była by lepsza ALE możesz podłączyć kabel hdmi pod monitor lecz wtedy nie będziesz miał dźwięku, chyba że znasz się na tym i umiesz sobie sam taki kabelek jakoś wyprowadzić.
     
  9. InTouch

    InTouch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2010
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  10. dererere

    dererere Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2009
    Posty:
    171
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    masz na tym monitorze wyjątkowo duża rozdielczość i będzie lepszy obrasz niz na tv
    i w dodatku monitor jest mniejszy wiec tymbardziej lepsza jakość
    ale oczywisci przez hdmi dvi(nie musisz kupowac nowego kabla kup rpzejsciowke z hdmi na dvi)
     
  11. Lordglaca

    Lordglaca Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 27, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Olsztyn
    Ja właśnie zakupiłem monitor Samsunga HD 24 cale z wejściem HDMI i wyjściem AUDIO, podpinam się słuchawkami lub normalne głośniki - BAJKA - pełna satysfakcja i cena w miarę przystępna bo zapłaciłem za niego 799 pln (promocja - 200 pln w MM). Do tego mam podłączonego również PC przez DVI. Możliwość zmiany źródła obrazu.
    Bardzo chwalę i polecam

    No i żona nie marudzi jak gram, bo wląsnie leci M jak miłość hehehe
     
  12. NiedzielnyGracz:)

    NiedzielnyGracz:) Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 16, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    DolnyŚląsk
    Jam mam podobnie jak Lordglaca. Z tym, że mój monitor to LG 22" (226WA-WN) z wejściem HDMI i wyjściem audio-jack oraz wejściem DVI także to samo.
    Co do jakości na monitorze.. u mnie jest super ALE ..jedyny minus monitorów to właśnie rozdzielczość pracy... pierwsze monitory LCD miały rodzielczość pracy 800x600 pix lub 1024x768 pix , nowsze już 1366x768 pix , 1680x1050 pix (mój monitor ma tyle) aż w końcu najnowsze FULL HD czyli 1920x1080 pix.
    Generalnie odradzam gry na monitorze LCD który ma słabą rozdzielczość, nie mówiąc już o braku wejścia HDMI czy DVI. Nie będzie na tym tej jakości, niestety ;).
    Konsola Xbox360 bardzo lubi, wręcz nawet się prosi aby ją podpiąć pod jak największy ekran LCD lub PDP typu HDReady lub FullHD, wtedy poprzez HDMI każda gra to poprostu bajka.

    Jak masz zwykły TV to lepiej kombinuj z monitorem.

    Pozdrawiam
     
  13. Maques

    Maques Banned

    Dołączył:
    Listopad 20, 2009
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ;]

    Nie mam głosnikow w nim ale mam osobno.Moge osobno podlaczyc głosniki do konsoli w wersji Arcade?


    Czekam na promocje w MM raty 0% i biore xbox'a;]

    Pozdrawiam
     
  14. bgszef

    bgszef Banned

    Dołączył:
    Marzec 12, 2010
    Posty:
    715
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Cie znam skarbie?
    raty 3x0% to bajka :D niby 3x0% jest, ale placisz wiecej za ubezpieczenie kredytu. Takze wychodzi na to samo :)
     
  15. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4557
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    możesz, kupujesz audio adapter :) a co do obrazu na monitorze będzie ok jak podłączysz kablem HDMI-DVI.
     
  16. Maques

    Maques Banned

    Dołączył:
    Listopad 20, 2009
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ?

    W MM sa raty 10x0% wiec wtedy nic dodatkowego nie placisz.Mam monitor na raty 0% i nic dodatkowego nie płace wiec mi nie wmowisz ze trzeba cos placic.


    No chyba ze bierzesz na raty ale jak nie ma promocji czyli tych 0%.


    TV mam LCD 32 cale SONY(niewiem czy hd) ale jak bym podlaczyl x pod TV to bym malo gral bo rodzice ogladaja TV a pod monitor moge pykac ile chce.


    Ile kosztuje ten Audio Adapter?

    Znalazlem na stronie cos takiego VW225N – 22" to panoramiczny ekran o proporcjach 16:10 i rozdzielczości 1680 x 1050 z szerokim kątem widzenia. Monitor ten wyposażony został w wejście DVI z obsługą systemu HDCP (High-Bandwidth Digital Content Protection)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!;] bedzie dobry obraz?


    Pozdro
     
  17. thomasho

    thomasho Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2009
    Posty:
    303
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    xbox z allegro wyjdzie taniej ;)

    ja mam poprzednią wersje tego Twojego monitora, o końcówce 220 (22")

    jakość może taka i była, ale na drugi dzień pojechałem po LCD :) z tego co wiem to ten mój monitor może mieć głośniki podłączone, Twój pewnie też
     
  18. Maques

    Maques Banned

    Dołączył:
    Listopad 20, 2009
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ?

    TV mam LCD 32 cale SONY(niewiem czy hd) ale jak bym podlaczyl x pod TV to bym malo gral bo rodzice ogladaja TV a pod monitor moge pykac ile chce.


    Ile kosztuje ten Audio Adapter?

    Znalazlem na stronie cos takiego VW225N – 22" to panoramiczny ekran o proporcjach 16:10 i rozdzielczości 1680 x 1050 z szerokim kątem widzenia. Monitor ten wyposażony został w wejście DVI z obsługą systemu HDCP (High-Bandwidth Digital Content Protection)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!;] bedzie dobry obraz?
     
  19. thomasho

    thomasho Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2009
    Posty:
    303
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    opanuj sięz wykrzyknikami... obraz będzię OK :) na początku byłem zadowolony. Jeśli nie jesteś wymagający to podpinaj śmiało pod ten monitor. Ten rodziców TV na pewno jest HD :) moze nie full HD ale HD Ready ma na pewno :) od czasu do czasu podłącz się do nich i sprawdź różnicę między TV LCD a monitorem :) w tej chwili z dźwiękiem Ci nie pomoge bo nie ma mnie na chacie. Odpisze Ci tak za 2-3h

    elo!

    edit: niestety Twój monitor nie ma wyjścia audio tak jak mój, niższy model

    specyfikacja -> wyjścia/wejścia
    http://asus.com.pl/product.aspx?P_ID=Z4I9Mudv5eeLlaQ6\

    mój monitor
    http://asus.com.pl/product.aspx?P_ID=Qjsp9s3wFYwASCxP
     
  20. Maques

    Maques Banned

    Dołączył:
    Listopad 20, 2009
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    OK dzieki za info ale martwi mnie te 16:10 jak podlacze x'a do monitora beda czarne paski czy nie?
     
  21. thomasho

    thomasho Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2009
    Posty:
    303
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    ja nie miałem ;) występowały przy przerywnikach filmowych podczas grania, ale rzadko
     
Wczytywanie...

Poleć forum