1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Monitor belinea i jego dłuuuugie włączanie :(

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez TheGraac, Lipiec 22, 2013.

  1. TheGraac

    TheGraac Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 17, 2012
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Świnoujście
    Jeżeli zły dział to przepraszam. Mam podłączony do xboxa monitor firmy belinea. Właśnie mi przyszedł kabel i od razu go podłączyłem. Mam bardzo uciążliwy problem. Początkowe 2 razy były ok, dopiero teraz zaczęło się to robić. A co ? Pytacie. Otóż gdy włączam xboxa to monitor włącza się ok pół godziny. Dioda ciągle pika na zielono i nic się nie robi. Wcześniejsze 2 razy było super włączył się normalnie. Dodam, że z pc było podobnie, włączał się bardzo długi czas. O co może tu chodzić ? Jestem zdesperowany :(
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Sewek :)

    Sewek :) Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2012
    Posty:
    256
    Polubienia:
    20
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Włacza się samoczynnie, czy musisz wyłączyć i włączyć po tych 30 minutach ?
     
  4. TheGraac

    TheGraac Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 17, 2012
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Świnoujście
    Jeżeli włączam konsole to on powinien razem z konsolą się włączać a w nim tylko dioda "pika" i włącza się za 30 minut albo wcześniej ;/
     
  5. Sewek :)

    Sewek :) Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2012
    Posty:
    256
    Polubienia:
    20
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ja mialem taki problem z TV LG, musialem go wlaczyc na ~10 minut, wylaczyc, wlaczyc i dzialal normalnie. ( musial sie rozgrzac )

    Masz jeszcze gwarancje na ten monitor ?
     
  6. TheGraac

    TheGraac Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 17, 2012
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Świnoujście
    Kupiłem go od kolegi za dyszke .. Ma pare ładnych lat za sobą ale nie wygląda na badziewnego. Teraz jakoś odpalił po ok 10 minutach.
     
  7. HICKS

    HICKS XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2012
    Posty:
    219
    Polubienia:
    37
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Rozkręć i wymień kondensatory elektrolityczne. Może to pomoże.
     
    1 osoba to lubi.
  8. TheGraac

    TheGraac Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 17, 2012
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Świnoujście
    Dzięki za radę, gdybym się jeszcze na tym znał
     
  9. Sewek :)

    Sewek :) Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2012
    Posty:
    256
    Polubienia:
    20
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    lub poprostu rozbierz i przedmuchaj.. ;d
     
  10. Stan

    Stan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2009
    Posty:
    150
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gdańsk
    Na 90% jak kolega wyżej napisał przyczyną takiego uruchamiania monitora są uszkodzone kondensatory - Sam niedawno przerabiałem taki problem z moim monitorem samsunga. Uruchamiał się po jakiś dobrych 15-20 minutach. Rozbierz go i sprawdź jak wyglądają kondensatory - uszkodzony kondensator jest spuchnięty od góry
    [​IMG]
    Da się to naprawić, bez większych kosztów​
     
  11. TheGraac

    TheGraac Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 17, 2012
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Świnoujście
    Rozkręciłem i wszystko było w porządku, teraz mam jeszcze gorszy problem. Nie wiem co ja tam naknociłem ale obraz mi szumi na różowo-biało-niebieski kolor i nic nie widać. Ponownie go rozebrałem i wszystko było podłączone i w nienaruszonym stanie.
     
Wczytywanie...

Poleć forum