1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Monitor + Kabel DVI + Xbox = brak dzwięku

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Famiru, Grudzień 4, 2010.

  1. Famiru

    Famiru Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Mam problem z podłączeniem głośników pod konsole Xbox 360 Slim 4gb. Otóż podpiąłem konsole pod monitor bez HDMI oraz głośników. ( Kable jest HDMI -> DVI )
    I tutaj mam do was pytanie.
    Czy podłączenie standardowego kabla od tv i głośniki (do konsoli wraz z kablem HDMI -> DVI) podłączy się tylko głośniki (bez tv) za pomocą przejściówki VEGA... to zadziała ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Skubaniec

    Skubaniec Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2010
    Posty:
    139
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
  4. fazarro

    fazarro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2009
    Posty:
    182
    Polubienia:
    40
    Punkty za osiągnięcia:
    28
  5. MaverickPL

    MaverickPL Guest

    Pisanie tak nieskladnych, niestylistycznych postow powinno byc karane banem.
    Chlopie... wez ty sie kurde najpierw za nauke jezyka polskiego, dobrze? Bo siedzisz przed xboxem a nie potrafisz jednego zdania poprawnie i zrozumiale napisac.

    Nie mam zielonego pojecia o co chodzi w twoim pytaniu (serio, nie da sie go zrozumiec)
    Kabel do ktorego link wkleiles to zwykly kabel VGA do Xbox'a
    Jedna koncowke podlaczasz do monitora, koncowki audio do glosnikow i tyle... gra.

    Przejsciowki na DVI nie muszisz stosowac, nawet jesli zastosujesz to nic to kompletnie nie zmieni... bedzie dzialal dokladnie tak samo.

    ps. Nie, obraz nie bedzie dramatycznie gorszy tylko dlatego ze uzywasz kabla analogowego a nie cyfrowego.
     
  6. Tauosu

    Tauosu Banned

    Dołączył:
    Listopad 30, 2010
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Płock
    czepiam sie teraz, ale koncowki audio podpinasz np: w odpowiednie miejsca w kinie domowym, bezpodrednio do glosnikow nie podlaczysz :p reszta tak jak kolega wyzej napisal
     
  7. MaverickPL

    MaverickPL Guest

    Praktycznie wsystkie glosniczki komputerowe jakie teraz mozna kupic to glosniki aktywne, wiec maja w sobie wbudowany maly wzmacniacz, co za idzie mozna do nich bezposrednio zapiac ten kabel ktory wychodzi z xboxa i bedzie to dzialalo.

    Jesli ktos ma na glosnikach przycisk "power/siec" i regulacje glosnosci to bedzie dzialalo, piszac bardziej obrazowo ;)
     
  8. Famiru

    Famiru Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sory. Pisałem na szybkiego....

    Jest tak:
    1. Posiadam Monitor z wejściem DVI
    2. Posiadam kable HDMI -> DVI
    3. Konsola działa bez zarzutów
    4. Nie ma dźwięku <nic dziwnego>
    5. I właśnie chcę się spytać. Czy nie będzie żadnego konfliktu gdy podłącze kolejny kabel który pełni funkcje wyświetlania obrazu (kabel z 3 końcówkami) z dopiętą przejściówką "M.Jack gniazdo - 2x RCA" do której będą podpięte tylko głośniki.


    Jak już napisałem wyżej. Po dłuższych przeszukiwaniach forum udało mi się znaleźć rozwiązanie. Dziękuje wszystkim za pomoc. (Faktycznie mój pierwszy post był niezrozumiały przepraszam.)
    Temat do usunięcia.
     
  9. Tauosu

    Tauosu Banned

    Dołączył:
    Listopad 30, 2010
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Płock
    Ja mówiłem o głośnikach, a nie o wzmacniaczach :D PISAŁEM ŻE SIĘ CZEPIAM :p ot tak z nudów
     
Wczytywanie...

Poleć forum