1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Monitor LCD Samsung 22' a Xbox 360

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez spider103, Luty 4, 2009.

  1. spider103

    spider103 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Rzeczyce
    mam pytanie mam monitor Samsung LCD 22' czy jak będe grać na rozdziałce 1680x1050 i podpiętym kablu VGA to będę miał HD?czy będą te pasy ucinające ekran?pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. obcy33

    obcy33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    616
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Grudziądz/Świecie
    zależy co rozumiesz przez HD. HD z samego założenia to wysoka rozdzielczość, a rozdziałka 1680x1050 na pewno do nich należy. a nie możesz poprostu podpiąć i sprawdzić?
     
  4. Grinch

    Grinch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    448
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Masz monitor 16:10 więc pasy będą. Jednak bez problemu monitor może Ci to rozciągnąć na całość.
     
  5. pawel92g

    pawel92g Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 22, 2008
    Posty:
    113
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Mam taki sam monitor, na którym gram przez VGA. Obraz bardzo ładny. Pasy były, ale pogrzebałem trochę w tv i nie ma :)
     
  6. spider103

    spider103 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Rzeczyce
    a gdzie należy wejść i co zmienić aby zlikwidowac te pasy jakie kroki trzeba zrobić?pozdrawiam
     
  7. pawel92g

    pawel92g Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 22, 2008
    Posty:
    113
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Nie pamiętam. Pogrzebiesz trochę w rozdzielczości TV, później w Xie i zobaczysz jak to będzie. :)
     
  8. Grinch

    Grinch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    448
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    W Xboxie ustaw swoja rozdzielczosc.
    W Monitorze powinan byc funkcja autodopasowania - autoamtycznie monitor rozciagnie obraz tak aby nei bylo pasow.

    Najlepiej podaj dokladny model monitora.
     
  9. spider103

    spider103 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Rzeczyce
  10. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    ja mam 22 cale pasy nie przeszkadzaja a przynamniej kolo jest kolem a nie jajem (tak bedziesz mial jak rozciagniesz obraz do góry, albo ustawisz wyzsza rozdzielczosc np 1920x1080)
    A czy to jest hd???? takie hd ready ale przy tak malym ekranie rzecz pomijalna
     
  11. spider103

    spider103 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Rzeczyce
    no tak ale gdzie się rozciąga ten obraz w monitorze czy Xboxie?mi się wydaje że w monitorze się rozciąga a w Xboxie zmienia się rozdziałke.czy dobrze mówię?jeżeli źle to poprawcie mnie.pozdro
     
  12. pawel92g

    pawel92g Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 22, 2008
    Posty:
    113
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Dobrze mówisz. Ustaw rozdzielczość w xboxie taka jaką chcesz i w monitorze powinno być autodopasowanie.
     
  13. spider103

    spider103 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Rzeczyce
    czyli jak zrobię tak jak mówisz to pasy będą ale obraz będzie oryginalny a jak zrobię tak jak ja czyli rozciągne to (kółko będzie elipsą)?tak?dobrze mówię?
     
  14. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    usataw sobie rozdziałke 1920x1080 (samo sie rozciagnie)
     
  15. tomasz222

    tomasz222 Banned

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    484
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia kolo Krakowa
    nie bedzie zadnych pasow....wystarczy w opcjach pogrzebac..tez mam monitorek 22 cale panorame i jakos jak kiedys gralem to nic nie bylo..spider nie latwiej ci podpiac i sie pobawic niz zanudzac ca;y czas o jednym i tym samym na forum
     
  16. pawel92g

    pawel92g Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 22, 2008
    Posty:
    113
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Żadnej elipsy, ja mam normalne kółka :D Podepnij, ustaw i zobacz. W końcu do tego dojdziesz.
     
  17. Grinch

    Grinch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    448
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Tak szczególnie że monitor ma maxymalną 1680x1050 no i jeśli jest 16:10 to nie może wyświetlić rozdzielczości 1920x1080. Chyba, że mówisz o Xklocku - jednak w tym przypadku niektóre monitory same nie potrafią ustawić odpowiednie parametry.

    Druga sprawa to tak, że żadnych elips nie ma. Wszystko ładnie wygląda, zresztą sam zobaczysz.
     
  18. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    1. moj lg 22 cale wyswietla rozdziałke 1920x1080 (ale wtedy ma delikatnie rozciagniety obraz ) chociaz nie jest pewnie natywna jego rozdziałka tylko upscaling
    2. przy rozdziałce 1680x1050 sa pasy na dole i gorze
    3 wg mnie nie ma sposobu zeby uniknac pasów lub rozciagniecia (jakos trzeba zamienic rozdziałke 16:9 na 16:10)
     
  19. Grinch

    Grinch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    448
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ad1. podaj mi typ monitora
    Ad2. to wiem bo to proporcje 16:10
    Ad3. nie da sie tego fizycznie zrobic bez rozciagania/obcinania bokow - nie mozna zmieniac proporcji
     
  20. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    ad1. lg m228 wd (lub wz ) juz nie pamietam a jestem w pracy
    ad3 . w koncu przynajesz mi racje czy nie bo w cytowanym przeze mnie poscie piszesz co innego :)
     
  21. Grinch

    Grinch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    448
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ad1. To jakim sposobem twój monitor wyświetla 1920x1080 skoro jego maksymalna rozdzielczość to 1680x1050. Fizycznie nie możliwe. Chyba, że zmieniasz ustawienia w Xboxie - ale tak czy siak monitor wyświetli swoją maksymalną.

    Ad2. Chyba do końca się nie zrozumieliśmy. W czym mam Tobie przyznać rację? :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum