1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Monitor - pytanie

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez LajtD2t, Marzec 13, 2012.

  1. LajtD2t

    LajtD2t Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 13, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Siemano użytkownicy ! Jestem tutaj nowy i to moja pierwsza wypowiedź tak więc przy okazji się z wami przywitam, jestem Damian i mam 16 lat.

    Do rzeczy, znalazłem w piwnicy taki o to monitor Testbericht LG L204WT Flatron Wide TFT Monitor - Info - Schirmacher

    Chciałbym do niego podłączyć xboxa ponieważ nie mam tv, innego monitora nie posiadam bo mam tylko laptopa.

    Pytanie brzmi czy można podłączyć pod to xboxa a jak tak to czy muszę coś dokupić :)

    dodam jeszcze, że nie mam dodatkowych kabli tylko to co było w xboxie (model arcane taki biały)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Witaj !
    Musisz kupić kabel VGA, żeby podłączyć xbox`a do monitora, albo przez hdmi ale raczej ten monitor go nie ma .
     
  4. LajtD2t

    LajtD2t Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 13, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Z twojej wypowiedzi można wnioskować, że niestety nie podłącze pod ten monitor konsoli? :(
     
  5. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
  6. LajtD2t

    LajtD2t Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 13, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli jak zakupie taki kabelek to wszystko będzie działać?

    W sklepie jakbym kupował (Szczecin) to mam powiedzieć, że szukam kabla VGA, którym połączę xboxa z monitorem?
     
  7. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    tak, kabel vga do xboxa 360. Tylko uważaj na podróbki ;)
    Pozdrawiam
     
  8. cyborg95

    cyborg95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    533
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Śląsk
    Dokładnie kabel VGA M$ albo BigBen , ale cena jest dość wysoka 90-119zł i NIE kupisz go na allegro chyba że używkę , ale możesz spróbować z tanim kablem z allegro może ci pochodzi chwilę , bo niestety jest to kabel ( wejście ) analogowe więc jakość kabla = jakość obrazu . Pozdro
     
  9. LajtD2t

    LajtD2t Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 13, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak rozpoznać oryginał od podróbki? Serio taki kabel kossztuje 90++ PLN? :(

    Edit : Panowie a jak wygląda sprawa z dźwiękiem?
     
  10. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
  11. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Bzdury gadacie troche.
    Mozna to wszystko zrobic za max. 30zl.

    Jezeli twoj xbox posiada HDMI to kup kabel HDMI-DVI, moze byc nawet taki za 20zl. Jest to juz przesyl cyfrowy, wiec jakosc kabla nie ma znaczenia.
    Teraz z dzwiekiem.

    Mozesz albo kupic Audio adapter - drozsze, ale latwiejsze do zrobienia.
    Lub zdjac obudowe z kabla AV i podlaczyc bialy i czerwony cinch do glosnikow.
     
  12. LajtD2t

    LajtD2t Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 13, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    UP: Xbox nad tymi wejściami ma napisane HDMI, ale monitor nie posiada takiego wejśćia, co w takim wypadku?

    co do dźwięku to ile kosztuje ten adapter?
     
  13. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
  14. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
  15. LajtD2t

    LajtD2t Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 13, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  16. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Tak, to jest taki sam kabel.

    Ten drugi kabel to ten co mowili koledzy wyzej z tym, ze to jest podrobka, a moze stwarzac problemy z obrazem (np. rozdwojenie obrazu). Mozesz zdjac obudowe z tego kabla i podlaczyc nim glosniki. Obudowe musisz zdjac dlatego, ze jezeli tego nie zrobisz to nie bedziesz mogl podpiac kabla HDMI-DVI, bo zlacza sa zbyt blisko siebie.
     
  17. LajtD2t

    LajtD2t Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 13, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli polecasz kupić ten pierwszy kabel i ten adapter?

    Za pomoc daję to całe "przydatne" dzięki :p
     
  18. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Mozesz wziac kabel + adapter
    Lub wziac ten i zaryzykowac, najwyzej dokupisz tamten kabel jak ten bedzie stwarzal problemy z obrazem. Z dzwiekiem bedzie ok.
     
  19. LajtD2t

    LajtD2t Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 13, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jeszcze chciałem się zapytać jak działa ten adapter.
     
  20. LajtD2t

    LajtD2t Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 13, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mógły ktoś odpowiedzieć? :) bo doszedł adapter i podłączam wejściem hdmi, ale w te "dziurki" czerwoną i białą nie wchodzi wtyczka od głośników / słuchawek.
     
  21. LajtD2t

    LajtD2t Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 13, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Prosze :p
     
Wczytywanie...

Poleć forum