1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Monitor, xbox 360 i OUT OF RAGE !!POMOC!!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez koksik1000, Wrzesień 17, 2010.

  1. koksik1000

    koksik1000 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2008
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Chce podłączyć Xbox 360 do monitora Sony SDM-E96D i mam kabel hdmi z taką przejsciówką Przejściówka wtyk DVI - gniazdo HDMI (AWDVGHD) :: Sklep.RMS.pl i podpinam to do monitora ale jak odpalam xbox-a to mi wyskakuje
    OUT OF RANGE
    INPUT1DVI-D
    RESOLUTION>1280x1024
    i dalej nie idzie co mam robic??moze cos dokupić??a może monitor mam zły??
    I jeszcze chciałbym żeby xbox i komputer chodził mi w ty samym czasie na jednym monitorze ale żeby nie przemieniać co chwila kabli!!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
    Polecam ci zakupic kabel HDMI>DVI, bo ja nie wiem czy przejsciowka tak naprawde dziala. Wydaje mi sie jednak ze twoj monitor niema HDCP (patrz na wikipedi) i dlatego niema obrazu.
     
  4. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    masz ustawioną za dużą rozdzielczosc, a Twój monitor jej nie obsługuje.

    podłącz kabel av do zwyklego telewizora, ustaw na nim NAJMNIEJSZA ROZDZIELCZOSC, dopiero wtedy podłącz do monitora i zmien
     
  5. koksik1000

    koksik1000 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2008
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    co do pierwszej odpowiedzi to przejsciówka działa bo monitor sie normalnie odpala czyli połączenie jest tylko wyskakuje mi ta lipna informacja a co do hdcp to w tabelce na wikipedi są interfejsy z którymi działa hdcp i jest tam DVI a ja właśnie mam wejscie DVI(wiec chyba działa)

    co do drugiego to troche nie wiem o co chodzi bo jak mam potem podłączyć kabel av do mojego monitora od kompa skoro ja nie mam wejscia na av i jak zmienić rozdzielczosć na zwykłym tv??
     
  6. Floyd

    Floyd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2009
    Posty:
    799
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Żyrardów
    Podłączasz konsole do Telewizora przez zwykłe Cincze i ustawiasz rozdzielczość dla monitora/telewizora LCD w ustawieniach konsoli. Następnie swoim kablem i Tym swoim adapterem podłączasz konsole do monitora.
     
  7. koksik1000

    koksik1000 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2008
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dobra zrobiłem ale podłączyłem hdmi i z1080p zmieniłem na 720 i działa ale teraz żebym mógł odbierać xboxa i pc pod jednym monitorem to co mam kupić??
     
Wczytywanie...

Poleć forum