1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Montaz termometra w obudowie

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez kaligula1984, Kwiecień 28, 2010.

  1. kaligula1984

    kaligula1984 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Częstochowa
    Witam,
    w brata xenonie zamontowalismy chlodzenie na GPU od Falcona natomiast na CPU zostalo oryginalne poniewaz jest wydajniejsze od tego ktore bylo w Falconie . I teraz aby zapobiec przyszlemu RROD (bo te modele z czasem dostaja tej choroby) Chcialbym zamontowac diody termalne polaczane z wyswietlaczem i takim wynalazkiem ktory przy wyzszych temp procesorow . bedzie automatycznie regulowal obroty na wyzsze lub nizsze . I teraz w ktorym miejscu zamiescic diody aby jak najlepied odczytywaly aktualna temperature ?

    Myslalem nad dioda plaska miedziana ktora bylaby miedzy procesoram i radiatorem lecz one sa bardzo drogie ,,,, moze jakies pomysly ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    wsadz miedzy zeberka radiatora jak najblizej procka.
     
  4. kaligula1984

    kaligula1984 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Częstochowa
    No tak tylko ze roznica temperatur miedzy radiatorem a procesorem czy podstawka wacha sie nawet 7*C wiec zastanawiam sie ktora teperature traktowac jako odniesienie... niby tem procka bowinna byc tutaj traktowana jako wyznacznik lecz wyczytalem ze temperatura jego gornej czesci jez czasami nizsza od spodu :| wiadomo pod procesor nie wstawie diody.... wiec chyba tutaj tylko i wylacznie wchodzi w gre ta plaska miedzy radiator a procesor :( 85zl sztuka :(
     
  5. michu282

    michu282 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    229
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wronki
    Wstaw na radiator i będzie git, obniżysz o te 5* temperaturę przy której ma się załączać układ i będzie ok. Temperaturę najbardziej dokładną odczytałbyś z czujników które są w Xie. Takie czujniki zewnętrzne nigdy nie będą idealnie dokładne.
     
  6. kaligula1984

    kaligula1984 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Częstochowa
    ok zobaczymy. w piatek zdam relacje z tego jakie odczyty sa na diodach :) w stresie oraz w idle..
     
  7. kaligula1984

    kaligula1984 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Częstochowa
    juz mam wyniki

    Po 2h ostrego katowania w CoD MW 2 temp procka wyskoczyla 67*C a w idle bylo 46*C dla GPU a dla procesora 64*C na 43*C wiec chyba tragedi niema
     
  8. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    fotki zrób i pochwal się jak to wygląda
     
  9. kaligula1984

    kaligula1984 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Częstochowa
    Ok beda jutro wieczorem :) narazie konsola musi przejsc cala noc katowania :)
     
  10. mistrzmtb

    mistrzmtb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    726
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Gora
    Dobra to czekamy na foty :D Ciekawy jestem jak to wygląda :p
     
  11. kusiu

    kusiu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 25, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  12. mistrzmtb

    mistrzmtb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    726
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Gora
    Właśnie kiedy foto bo bardzo chce to zobaczyć jak wyszło ? Jak dasz foty możesz też je dać do tematu tuning.
     
Wczytywanie...

Poleć forum