1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Możliwe uszkodzenie Ihasa 124b przez nagrywanie Windowsa na płyty titanum ?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Degnerix, Grudzień 22, 2013.

  1. Degnerix

    Degnerix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam
    Przyszło mi na myśl że może jeżeli nie czyta mi gier nowo nagranych to może nagrywarka się uszkodziła gdy nagrywałem pare razy windowsa itp gdy w ihasie siedział firmware pod verbatimy co wy o tym myślicie ? Wpadłem na ten głupi pomysł ponieważ gdy kupiłem Ihasa i nagrywałem tylko gry na xboxa to działały a teraz nagrywam kolejne gry przed którymi nagrywałem inne rzeczy i nie działają . Co wy na to ? lub macie jakiś inny pomysł dlaczego przy każdej nagranej grze wyskakuje mi "przetrzyj szmatką" ? możliwa jest felerna partia płyt ? czy raczej to wina nagrywarki ? bo xbox czyta oryginalne gry i te które nagrałem wcześniej a nagrałem wcześniej :
    - GoWa 3
    - Assassin Creeda od 1 do 3
    - Forze 4
    - Batmana oby dwie części
    - Fife 13
    i jeszcze pare innych

    I wszystko działa a teraz po nagraniu Black Flaga i Tob Raidera wyskakuje mi cały czas przetrzyj szmatką albo że płyta jest zarysowana.

    Znajdzie się ktoś kto mi pomoże ? czy raczej nie ma kogoś takiego na forum ? zmarnowałem już 6 verbatimek używam Ihasa 124b praktycznie ok 50zł w plecy a myślałem że w święta pogram sobie w jakieś nowe gierki
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mseredin

    mseredin XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2011
    Posty:
    63
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Mikołów, Śląskie
    Powiem Ci ze ja ostatnio trafilem na jakąś felerną partię płytek verbatim mkm-003. Z 25 (cały cake) dobrze nagrało się 6 a teraz z nowej paczki (cake 10 płyt) dobrze nagrało się wszystkie. Konfiguracja kompa i firmware w nagrywarce nie zmieniany.

    Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
     
  4. Degnerix

    Degnerix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    u mnie właśnie pierwsza partia całe 10 płytek Verbatim mkm 003 wypaliła się cała a teraz kupiłem verbatimy tez mkm 003 i już 6 płyt poszło do śmietnika a na 3 z tych płyt włącza mi sie gra do momentu że wyskoczy zaktualizuj grę itp i wywala żeby przetrzeć szmatką.
    - Ihas przełożony ze starego komputera
    - zrobiony od nowa flash pod verbatimy
    i chyba wszystkie płytki są jakieś felerne i nic na nich nie wypale a szkoda bo 40+zł pójdzie tak jak by do śmietnika a w święta w nic sobie nie pogram ;(
     
  5. mseredin

    mseredin XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2011
    Posty:
    63
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Mikołów, Śląskie
    Ja u tego samego gościa na allegro kupiłem najpierw 25 płyt dla kuzyna - zero problemów. Później dla siebie i tak jak pisałem tylko 6 nagrało się dobrze a teraz kupiłem kolejne ale w cake po 10 o zero problemów. Już podejrzewałem ze obrazy są zawalone ale na nowych nagrywa się ok wiec podejrzewam płyty.

    Ja 3 razy flashowałem nagrywarkę bo myślałem że to wina Flasha. Jedynie zauważyłem ze najnowszy imburn kiepsko sobie radzi z nagrywaniem xgd3 wiec wróciłem do wcześniejszej wersji.

    Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
     
  6. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
  7. mseredin

    mseredin XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2011
    Posty:
    63
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Mikołów, Śląskie
    No ja u niego kupiłem zarówno te 25 które były felerną jak i później te które były ok. Pierwszy raz przytrafiła mi się felerna partia płytek ale w ogólnym rozrachunku i tak wychodzi znacznie taniej niż kupowanie gier ;-).

    Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
     
  8. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Kupuje u niego (meridian) tylko Verbatimki. Wcześniej nie było z nimi w ogóle problemów. Ostatni zakup robiłem na początku Grudnia i jak na razie ten zakup był coś nie tak. Zawsze Caki jakie były, to były tylko i wyłącznie 10sztukowe mi przysyłali.
     
  9. Degnerix

    Degnerix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
  10. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    A patrzyliście czy płyty od spodu mają plamy lub jak by nie było jednolicie gładko..? Moje właśnie miały plamy. Nie wiem czy powstały po nagraniu czy były już przed w każdym razie po nagraniu, te co nie działały prawidłowo to właśnie miały plany.
     
  11. davex

    davex Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    993
    Polubienia:
    309
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdańsk
    Trzeba patrzeć także na miejsce produkcji -Singapore czy Taiwan. Te drugie to porażka. Obie maja te samo ID. Tutaj link do testów : Taiwan VS Singapore Verbatim Results.
    Do nagrywania nie polecam najnowszej wersji Imgburn (2.5.8.0) sprawia wiele problemów. Sam przeszedłem na wcześniejsza (2.5.7.0) i te same obrazy nagrały się bez problemu.
     
  12. Degnerix

    Degnerix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    niektóre mają jakieś takie dziwne rozmazania może to są właśnie te plamy o których mówisz.
    Dzisiaj będe w miescie dorwe jakieś płytki i zobacze czy na nich wypali dobrze i będe patrzył czy kupuje verbatimy z Taiwanu czy z Singapuru
     
  13. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Wiem o jakie rozmazania chodzi, też się Trafiła raz taka Verbatimka.
    Te co miałem teraz a dni uwyglądała tak i podobnie,

    [​IMG]

    [​IMG]
    tutaj słabo widać ale są takie kropki duże, a oprócz tego pełno mikro malutkich Cyntek/kropek


    Wszystkie płytki zawsze kupuję od tego sprzedawcy http://allegro.pl/verbatim-dvd-r-dl-8-5gb-8x-cake-20szt-mkm-003-00-i3817869537.html w Fotce pisze Singapur aczkolwiek szczerze nigdy nie zwracałęm uwagi czy faktycznie Singapur, możliwe że ostatnie były Taiwan albo i też Singapur jednak na płytkach (ostatnich sztukach co mam) nigdzie nie ma kraju pochodzenia, a etykiety już nie mam, jak i kolejnych Kejków. Będę zamawiał kolejne płytki to zwrócę na kraj i jakość od spodu.

    O tym że prawa działać nie miały to ja wiem. Dojrzałem to dopiero po nagraniu i kiedy gra nie chciała działać w konsoli.
     
  14. The mistic40

    The mistic40 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2013
    Posty:
    602
    Polubienia:
    96
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Się nie dziwie ,że to nie działa płyta jest co najwyżej na śmietnik i szkoda na takie coś nagrywarki. Wina jest na pewno tych płyt.
     
  15. Degnerix

    Degnerix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    noo aż tak to ja nie miałem ale zamazania mam prawie na każdej płycie. Odpalam wypalanie Fify 14 zobaczymy co to będzie .

    - Ihas 124b
    - Verbatimka
    - Img Burn 2.5.7
     
  16. The mistic40

    The mistic40 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2013
    Posty:
    602
    Polubienia:
    96
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Te plamy nie są niczym nowym syf na płycie przed nagraniem (chodzi o foto nr 2), z 1 to nie wiem skąd takie coś ale jak te płyty tak wyglądają przed nagraniem to się nie dziwie ,że to nie działa i nagrywarka się nie popsuła z tego.
     
  17. Imperial BoRo

    Imperial BoRo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2013
    Posty:
    389
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Dzięki za info odnośnie imgburn bo już wczoraj chciałem aktualizować ;)
     
  18. Degnerix

    Degnerix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Fifa 14 nagrana w IMG burn 100 % pozytyw
    w nero disc speed :
    [​IMG]

    W Xboxie nie czyta dalej ;/
    [​IMG]
    [​IMG]

    A możliwe jest usunięcie lt 3.0 poprzez aktualizacje xboxa ? nie nie w sumie po co ja pytam jak gry nagrane wcześniej mi działają...
     
  19. Imperial BoRo

    Imperial BoRo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2013
    Posty:
    389
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    odłącz od xboxa hdd i pendrivy i zobacz czy bez niczego ruszy fife.
     
  20. Degnerix

    Degnerix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Nie mam podlaczonego nic pod xboxa. Zadnego HDD oprócz tego wbudowanego i żadnych pendrive tylko siedzi plyta w napędzie...
    I nie tylko fify mi nie czyta, nie czyta mi wszystkich gier których nagralem na tych płytach
     
Wczytywanie...

Poleć forum