1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

mozliwy jest update ixtreme jezeli przy zakupie konsoli nie dostalem klucza napedu?

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez cellmemory, Marzec 3, 2009.

  1. cellmemory

    cellmemory Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 3, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Z gory przepraszam, jezeli zadam głupie pytanie, ale nie znalazłem odpowiedzi.

    Kupiłem już przerobioną konsolę iXtreme 1.5, nie dostałem swojego oryginalnego klucza itp.czy w przyszłości będę mogl (lub ktos „wykwalifikowany”) zrobic update do wersji np. ixtreme 1.6 ? czy ten klucz, nadal można wyciągnąc z napędu (zapewne liteon, bo konsola Jasper) mogłby mi ktos wyjaśnić czy update jest mozliwy, czy nie? co z graniem po necie?
    Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Tak, można wyciągać dalej klucz z napędu. Z każdego napędu tak można.
     
  4. lego10

    lego10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja też jestem noob i jeszcze dopytam :

    Kupuję konsole i firma dodaje gratis klucz napędu na CD, czy dzięki temu nie będę musiał bawić się z tym zasilaniem przy flashowaniu Lite On`a ?? Widziałem na youtube, że koleś jakieś igły przykładał do dziurek.
     
  5. ToonY

    ToonY Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 24, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Mokotów
    Witam ! widzę że częściowo znalazłem odp na moje pytanie ale chcę się dowiedzieć jeszcze o 1 rzecz. Przerobiłem sobie Xbox-a 360 ale niestety wczoraj napęd siadł ;/ nie posiadam OFW ani klucza (nie sądziłem że może się rozsypać napęd :p) mam wgranego najnowszego iXtreme 1.6 i teraz pytanie czy mogę wymienić napęd ?? jeśli tak to poprosił bym o jakąś małą instrukcje bo jestem jeszcze N00beq ;/
     
  6. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    jak nie masz klucza - naped nie zyje to niestety konsola do wyrzucenia - zadnego innego napedy juz tam nie wlozysz.

    Ps. (chyba ze naped siadł tak bradzi ze nic sie z niego zczytac nie da - wtedy wysyłaj do MS moze przejdzie)
     
  7. ToonY

    ToonY Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 24, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Mokotów
    mam zamiar kupić napęd samsunga ms28 w konsoli mam samsung ms25 w napędzie padła optyka hmm a jeśli by tak zmienić płytki ? jest taka możliwość i czy działał by wtedy napęd?

    PS (zapomniałem dodać że napęd żyje ;p tylko płytek nie czyta) ;p Przepraszam
     
  8. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    jak zyje to da sie zczytac klucz - i wgrac go do innego napedu i bedzie działal
     
  9. ToonY

    ToonY Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 24, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Mokotów
    ;] dziękuje za odp ;] teraz mi humorek poprawiłeś ^^
     
  10. ToonY

    ToonY Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 24, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Mokotów
    a takie jeszcze pytanko wyciąganie klucza odbywa się przez dosflash ? zgrywam FW a potem otwieram go przez JungleFlashera ?
    tylko najbardziej mnie boli że nie wiem jak wgrać klucz do innego napędu ;/
     
  11. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Przez dosflash można odczytać klucz ale przez kontroler, i tylko liteonki. Ale polecam do zczytania klucza najnowszą wersję JungleFlasher, która umożliwia zczytanie z przerobionego napędu klucza przez Sata. Klucz następnie zapisujesz w nowym oprogramowaniu, i to oprogramowanie wgrywasz do napędu, najlepiej przez Dosflash.
     
  12. ToonY

    ToonY Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 24, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Mokotów
    dzięki ;] zaraz zabieram sie do roboty
     
  13. ToonY

    ToonY Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 24, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Mokotów
    ehhh i znowu problem ;/ wchodzę do JungleFlasher-a ---> MTK flash 32 wybieram I/O Port i w żadnym nie wykrywa mi napędu chodź jest podłączony i działa
    mam płyte główną Gigabyte K8N-E i viste x64 i nie wiem co mam zrobić ;(
    dobrze że ide na siłownie bo konsola długo by stała w całości.
    jeśli ktoś by mógł mi pomóc był bym bardzo wdzięczny :)

    z góry dzięki.
     
  14. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Flashuj w dosflash jest pewniejszy. A klucz zczytuj w zakładce DVDKey w JungleFlasher, pamiętaj by odznaczyć opcję Via ports Only.

    PS.
    U mnie ostatnio zmienił się sam port sata... Z E200 na E300. Posprawdzaj na innych portach u siebie czy wykryje napęd.
     
  15. ToonY

    ToonY Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 24, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Mokotów
    nadal nic :( na dole są screeny może ktoś będzie wiedział co jest nie tak :confused: ;/ sprawdzałem każdy port i kupa :eek: :mad:

    [​IMG] [​IMG] [​IMG]
     
  16. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    A dosflash wykrywa napęd! W tym programie wtedy będziesz miał pokazany jaki jest twój port dokładnie.
     
  17. ToonY

    ToonY Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 24, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Mokotów
    tak dosflash pokazuje napęd jak korzystam z dosflasha to odłączam wszystkie dyski i dvd w kompie. widział go na pozycji 7 jeśli o to chodzi
     
  18. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    To z dosflash zapisz sobie jaki to port jest do napędu i próbuj na tym porcie w windowsie, na różnych wersjach jungleflasher.

    Podstawowe pytanie to czy instalowałeś PortIO32 ?
     
  19. ToonY

    ToonY Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 24, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Mokotów
    niestety ale Vista x64 nie chce zainstalować PortIO32 <lol> ;/
     
  20. ToonY

    ToonY Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 24, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Mokotów
    pewnie to jest przyczyną ;/ muszę zmienić sys...
     
  21. Brabus535

    Brabus535 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2008
    Posty:
    217
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    Nie pewnie a napewno.Jak sama nazwa wskazuje są to serowniki na system 32 bitowy wiec na x64 tego nie zrobisz.Z tego co czytałem wyjdzie wersja na x64 ale to jak z ixtreme 1.6... wiadomo że będzie ale nie wiadomo kiedy :D
     
Wczytywanie...

Poleć forum