1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

MS: Zmiana ceny Elite niezwiązana z PS3 Slim

Temat na forum 'Aktualności' rozpoczęty przez TymonPRO, Sierpień 31, 2009.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. TymonPRO

    TymonPRO XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2008
    Posty:
    624
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    [​IMG]

    W wywiadzie dla GI.biz Chris Lewis z Microsoft Europe zaprzeczył, jakoby obniżenie ceny Xboxa 360 w wersji Elite było odpowiedzią na premierę PlayStation 3 Slim. Wypowiedział się również na temat usunięcia z zestawu kabla HDMI.

    Lewis oznajmił, że firma idzie własnym tempem, ma długofalowe plany i nie zmienia ich na szybko ze względu na decyzje konkurencji:


    Wybrany przez nas czas był dawno zaplanowany. Takie rzeczy wymagają dużo czasu, to część zaplanowanej dawno temu strategii.

    Uważamy, że to bardzo odpowiednie. Zawsze twierdziliśmy, że oferujemy wysoką jakość za konkurencyjną cenę i wciąż mamy lepszą o 50 lub więcej euro cenę niż nasza najbliższa konkurencja. Skupiać się będziemy na tworzeniu wysokiej jakości zawartości i usług dla konsumentów.

    Podobnie jak pytany przez nas Jakub Mirski z polskiego Microsoftu, Lewis stwierdził też, że brak kabla HDMI daje graczom "większą elastyczność", W jaki sposób, lepiej nie pytajcie. Może dla jeszcze większej elastyczności w ogóle pozbyć się wszelkich kabli z pudełka?

    [via GI.biz]


    MS: Zmiana ceny Elite niezwiązana z PS3 Slim
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    "Wysoką jakość"...hehe:D
     
  4. Demol

    Demol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    165
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Totalna głupota z tym kablem, nie rozumiem tego kroku. Ta generacja konsol cechuje sie obrazem w HD wiec sprzedawanie jej bez kabla HDMI to tak jak by sprzedawac telewizor bez pilota o_O
     
  5. fryc88

    fryc88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2009
    Posty:
    455
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tuchola
    A ja rozumiem i z drugiej strony nie rozumiem.
    MS za taki kabelek wykasowuje nas w zestawie jakieś 2-3 razy tyle ile kosztuje najtańszy kabel HDMI. Elastyczność ma polegać na tym, że kupimy sobie jaki będziemy chcieli - czy zwykły, czy też damy się naciągnąć na mega pozłacany, z filtrami, itp., itd., za 200 zł.

    Nie rozumiem tego jednak do końca - MS stawia w końcu na klienta a nie na kasę? To jest zmniejszenie dochodu dla nich...
     
  6. Skolud

    Skolud Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2009
    Posty:
    1017
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Mysłowice
    Chodzi zapewne o to, że nie każdemu taki kabelek jest potrzebny. Jeden ma za krótki, drugi w ogóle nie potrzebuje itp. A tak to każdy sobie kupi sam i bez problemu :)
     
  7. brazil

    brazil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    @Up Zgadzam się! Coraz więcej mamy kabli w domu więc nie jeden klient pewnie go nie potrzebuje, a pewnie cena jest szacowana na ok 150zł więc łatwiej im zejść z ceną konsoli. Ok może to nie jest jeszcze normalka w Polsce, ale nikt tu Polski nie brał pod uwagę.
     
  8. Jechu

    Jechu V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Luty 2, 2009
    Posty:
    3910
    Polubienia:
    91
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    z Syreniego Grodu
    jak komuś zależy na tym kabelku to niech kupuje elite teraz bo jeszcze są to zestawy z hdmi w środku. i tyle:D
     
  9. DojoPL

    DojoPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2009
    Posty:
    156
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków
    W elite nie ma kabelka hdmi.Wcale mnie to nie dziwi.PS3 Slim też jest pozbawione tego kabla więc o co tutaj kłótnia.Po drugie nie wszyscy posiadają telewizory HD.Był kiedyś wynik takiej ankiety przeprowadzonej w Ameryce i wyszło, że więcej niż 50% gra na starszych telewizorach.
     
  10. vagner

    vagner Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2008
    Posty:
    410
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Tutaj nie ma kłótni Dojo, tu ludzie wyrażaja swoje żale, faktem że nei ma hdmi w pudle z konsolą i wcale mnie to nie dziwi. Wchodzimy w ere HD, i taki kabelek to powinien być już raczej standard.
     
  11. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    nie dokładnie jak dla mnie mogli by wywalić wszystkie kable cena spadła by o 40 zł a kable kupię sobie jakie będę potrzebował ale z tym hdmi chodzi o to że dadzą ci 0,5 m kabla hdmi a cena skoczy a tak i tak każdy ten kabel wywali bo będzie za krótki dla 99% użytkowników.
     
  12. Raps

    Raps Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2008
    Posty:
    345
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    No tak, niby racja, ale z drugiej strony jezeli wyjsc z zalozenia ze ludzie chca kupic konsole zdatną do uzycia za jak najmniejszą cene to pozbycie się tego kabla jest pozytywem. Bo kable HDMI juz na tyle zadomowily sie na rynku ze sprzedawane są dobrej jakosci juz od 10 zł w górę i dokupienie tego akcesorium jest łatwe. Mozna to zrobic nawet w sklepie w ktorym sie konsole kupuje.
     
  13. slimak_110

    slimak_110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2009
    Posty:
    429
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowe Miasteczko
    Kabel i tak w wiekszosci przypadkow lezy i sie kurzy... bo jest powiedzmy za krotki itp. Dobre posuniecie bo kabel kazdy moze sobie kupic a konsola jest tansza. Ale nie chce mi sie wierzyc w to ze to dawno planowane posuniecie. Konkurencja nie spi a trzeba sie utrzymac. I wszyscy zyskuja :D
     
  14. tomx

    tomx Guest

    Trochę się pośpieszyłem. Kupiłem x'a jakieś 2 tygodnie temu za 1111 (premium + Halo 3 i Halo Wars). Bundlowe gry akurat mi nie podchodzą a elite za 1099 to super sprawał. No cóż, gdyby człowiek wiedział, że się przewróci, to by się położył...
     
  15. Jechu

    Jechu V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Luty 2, 2009
    Posty:
    3910
    Polubienia:
    91
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    z Syreniego Grodu
    na forum już dawno było o obniżce.
    na gram.pl jest elite za 999zł i jest w zestawie kabel hdmi XBOX360 Elite - gramer.pl Płatność z góry 13,90 zł Płatność przy odbiorze 15,90 zł więc zestaw konkret
    a PS3 slim za 1239zł i kabelka nie ma:D
     
  16. kamilozo

    kamilozo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 7, 2009
    Posty:
    87
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    tyle ze ten elite z gram.pl to falcon,zobacz sobie na ceny jasperow ;)
     
  17. Raps

    Raps Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2008
    Posty:
    345
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    Co z tego ze falcon. Glupota wg mnie dokladac do jaspera. Ostatnie modele falconow praktycznie sa tak samo chlodne podczas grania jak jaspery, a gwarancja M$ wszędzie taka sama. Sam za 999 bym kupil :D
     
  18. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    no coz,12zl roznicy za to ze masz gry+kabelek to faktycznie strata...
     
  19. vaster669

    vaster669 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2008
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Silent Hill
    W mojej ps3 80gb tez nie bylo hdmi kabelka.Nawet componenta nie dali,tylko zwykly taki jak w ps2(euroscart)
    A w tych elitach komponent daja?hdmi dokupic teraz to nie problem i zaden wydatek
     
  20. kamilozo

    kamilozo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 7, 2009
    Posty:
    87
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    a teraz porownaj dyski w obu wersjach i policz roznice, bo najwazniejszego nie wziales pod uwage ;)
     
  21. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    ahhh sorka fakt kupiles premka :p przeoczenie:)
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum