1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Multimedia S.A i Konsolowy NAT: Zamknięty

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Marcin Szalkiewicz, Październik 8, 2015.

  1. Marcin Szalkiewicz

    Marcin Szalkiewicz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2014
    Posty:
    45
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Opoczno, Poland
    Czy ktoś miał może podobny problem? Mam internet w Multimediach do 60 MB i modem ARRIS TG862 bezprzewodowy. Kiedy Gram w Fife 16 strasznie laguje połączenie.Prawie nie da się grać. I zawsze kiedy gram mecze zaczynam jako gość. Podobno jest to spowodowane tym iż przeciwnik posiada lepsze łącze dlatego jest hostem. Na konsoli wyświetla mi się nat zablokowany. Dzwoniłem do obsługi i tam konsultant powiedział mi abym podłączył konsolę przez kabel i w tedy będzie dobrze ponieważ porty po kablu są wyzwolone. Faktycznie kiedy podłączyłem po kablu lagi ustały internet jest płynniejszy. Ale Nat dalej pokazuje zablokowany. Czy mam to zignorować czy też nie? Bo czuję że coś nie do końca jest wporządku. A jeśli chodzi o fife lagi ustały ale dalej zaczynam cały czas grę jako gość. Mam nadzieję że ktoś mi coś podpowie co mam robić bo zrezygnowałem z Neti bo tam to w ogóle internet chodził w cały świat. Proszę o jakieś wskazówki będę wdzięczny.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. davex

    davex Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    993
    Polubienia:
    309
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdańsk
    Sprawdz na PC czy porty są napewno odblokowane.

    Wysłane z mojego E2105 przy użyciu Tapatalka
     
  4. Marcin Szalkiewicz

    Marcin Szalkiewicz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2014
    Posty:
    45
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Opoczno, Poland
    Niestety porty poblokowane jedynie jakiś 23 port jest open.
     
  5. davex

    davex Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    993
    Polubienia:
    309
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdańsk
    To musisz dzwonić do dostawcy żeby odblokowali odpowiednie porty chyba że masz modemorouter to wtedy trzeba odpowiednio go skonfigurować.

    Wysłane z mojego E2105 przy użyciu Tapatalka
     
  6. Marcin Szalkiewicz

    Marcin Szalkiewicz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2014
    Posty:
    45
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Opoczno, Poland
    Powyłączałem wszystkie firewale wpisałem porty do uwolnienia i nic dzwonilem do nich dzis dwukrotnie powiedzieli ze wlaczyli mi nat i juz powinno byc oka
     
  7. Marcin Szalkiewicz

    Marcin Szalkiewicz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2014
    Posty:
    45
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Opoczno, Poland
    Chyba ze ktoś zna ten modem i wie jak odpowiednio ustawic. Tylko ze z tym modemem to jest tak ze moge na niego wejsc tylko po restarcie i odlaczeniu kabla koncentrycznego. Po podlaczeniu kabla koncentrycznego juz na modem nie moge wejsc.
     
  8. WRUB5ON

    WRUB5ON Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    1531
    Polubienia:
    683
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KALISZ
    Nic nie zrobisz pracowałem w multimedia musisz dzwonić na infolinię by Ci porty odblokowali

    Wysłane z Xperia Z za pomocą palców
     
  9. Marcin Szalkiewicz

    Marcin Szalkiewicz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2014
    Posty:
    45
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Opoczno, Poland
    Powiedzieli ze odblokowali chyba ze niekompetentni konsultanci tam siedza. ZadWonie do nich ale czy wrubbson dasz mi jakoes wskazowki jak mam z nimi gadac
     
  10. WRUB5ON

    WRUB5ON Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    1531
    Polubienia:
    683
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KALISZ
    Na modemie masz 3 filtry A,B,C ten ostatni odblokowuje ci wszystkie porty jak dzwoniłes i powiedzieli ze odblokowali to musisz wyłączyć modem z prądu i włączyć czyli zrobić restart

    Wysłane z Xperia Z za pomocą palców
     
  11. Marcin Szalkiewicz

    Marcin Szalkiewicz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2014
    Posty:
    45
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Opoczno, Poland
    Temat załatwiony wymienili mi na modem cisco który na 4 wejściu ma Nat otwarty. Dopiero 4 konsultant był kumaty żeby przyjąć zgłoszenie i mi pomóc. Teraz Nat mam otwarty i kak narazie wszystko śmiga.
     
    WRUB5ON lubi to.
Wczytywanie...

Poleć forum