1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

multiplayer: problem z serwerami w Bad Company 2

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez look4s, Kwiecień 12, 2011.

  1. look4s

    look4s Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    witam! przy checi dolaczenie do znajomego ktory jest juz w grze wyskakuje mi taki komuniekat "nie udało się połączyć z ea online. sprobuj ponownie" dodam ze w odwrotna strone czyji jak ja gram i znajomy chce sie dolaczyc jest to samo, dziwi minie tylko to ze jesli chce pograc sam to nie ma najmniejszego problemu z serwerami, dodam jeszcze ze np z RDR-em nie mam problemu moge dolaczyc do znajomego jak i on moze dolaczyc do mnie, ma ktos jakis pomysl co jest grane? od 3 dni mam live i nie moge grac ze znajomymi a co to za gra jesli nie moza z nimi pograc :(
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Lolek17

    Lolek17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    87
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Krosno
    ea ma problemy z servami pewnie
     
  4. look4s

    look4s Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ale iinni znajomi graja razem dolaczaja i wszystko smiga, sam tez moge grac tylko problem jest gdy chce dolaczyc do znajomego albo on do mnie
     
  5. kubax360

    kubax360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2008
    Posty:
    186
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zgierz
    moze trafiliscie na pełne serwery, wybierzcie opcje gra wieloosobowa, gra z przyjaciółmi, stwórz drużynę i po lewo masz liste znajomych, zaproś i czekaj. (pewnie tak robicie, ale innego pomysłu nie mam) ja grałem mi działało wszystko.
     
  6. look4s

    look4s Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    kubax360 tez nic to nie daje caly czas jest ten durny komunikat jak ja zaloze druzyne to sam dolacze bez znajomych a jak ktos inny ja stworzy to wtedy ja nie dolacze :( dziwny jest ten problem ale trza go rozwiazac
     
  7. look4s

    look4s Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    panowie pomocy!!! dalej jest to samo oplacilem live specjalnie dla BC2 a nie moge grac :(
     
  8. Ancient296

    Ancient296 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2010
    Posty:
    143
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Połączenie.
    Już to pisałem w jednym temacie (podobny problem), że nie mogłem się dołączyć do grupy/gry BFBC2 kilku znajomych ze względu na połączenie między nami.
    Wystarczyło, że ktoś z dobrym połączeniem (nie koniecznie szybkim - byle stabilnym) założy grę i zaprosi osoby, które mają ten problem.

    Posprawdzaj z każdym znajomym i znajdź takiego, do którego się podłączasz. Niech będzie waszym "hostem".

    Edit:
    Nie chodzi tu tyle o połączenie, co o dziwne zachowania serwerów EA w starciu z "laggami".
     
  9. look4s

    look4s Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ok dzieki dzis to przetestuje moze wkoncu sie uda bo juz mnie szlak trafia :p
     
  10. look4s

    look4s Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    a wiec sprawa wygalda bez zmian proba byly robione z 4 znajomymi i dalej jest to samo, moze trzeba NAT ustawic?
     
  11. Kamikaze

    Kamikaze Banned

    Dołączył:
    Listopad 20, 2009
    Posty:
    185
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
  12. look4s

    look4s Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    modem UPC --> router --> xbox
    pinga sprawdze wieczorem bo teraz jestem w pracy
     
  13. look4s

    look4s Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Kamikaze pingi mam od 9 do 15 ms
    nawet pododawalem te porty co tycza sie otwartego NATa i dalej nic :(
     
  14. jakubkameleon

    jakubkameleon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Prawdopodobnie przyczyną jest NAT. Występują trzy stany NAT :
    1. Zamknięty
    2. Umiarkowany
    3. Otwarty ( ten najbardziej porządany )

    Urzytkownik z NAT Otwarty połączy się z każdym, urzytkownik z Umiarkowanym połączy się z drugim umiarkowanym i Otwartym natomiast nie połączy się z zamkniętym. Zamknięty nie połączy się tylko z otwartym. Wystarczy że ktoś z grupy a może kilku ma umiarkowany NAT i zaczynają się schody....

    Jak to sprawdzić? Test połączenia xbox live jak przechodzi bez niczego to dobrze jak jest jakiś wykrzytnik to będzie napisane co to prawdopodobnie NAT.
    Jak temu zaradzić ? Wpradzić ustawienia ręczne dla przydzielania ip dla konsoli i przekierować porty dla konsoli ( router powinien być ustawiony tak aby przydzielał konsoli ten sam adres wewnętrzy i na ten adres przekierować porty ). Na temat NAT jest świetny artykuł w dziale ARTYKUŁY ONLINE XBL zapraszam do lektury.
     
  15. look4s

    look4s Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    #jakubkameleon przy testach polaczenia jest wszystko ok bez wykrzyknika mimo to porty mam przekierowane na 1 adres IP konsola ma caly czas ten sam adres i dalej nie mozna sie polaczyc ze znajomymi i odwrotnie, adres IP i inne parametry konsola zczytuje z automatu, czy mam ustawic na reczne i przepisac wszystkie parametry?

    aha dodam ze nigdy nie bylo komuniatu z NATem mimo to postanowilem przekierowac porty
     
  16. jakubkameleon

    jakubkameleon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Słuchaj jak nie masz wykrzytnika to znaczy, że nie występuje u ciebie problem z NAT, prawdopodobnie u któregoś z kolegów jest ten problem. Kiedyś grałem na BO z kolegami i w grzy huknęło komunikatem, że ktoś z grupy ma umiarkowany NAT, były wówczas pewne niedogodności z połączeniem. Jeśłi koledzy mają NAT otwarty to spróbujcie na innej grze zagrać całą grupą i sprawdzić czy problem wystąpi może to wina serwerów gry.
     
  17. look4s

    look4s Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    problem jest tylko ze mna inni graja ze soba bez problemu w red dead redemption juz moge grac ze znajomymi i oni ze mna problem wystepuje albo z serwerami EA albo tylko w battlefield bad company 2
     
Wczytywanie...

Poleć forum