1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

MXIC unlock

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez Net5kY, Styczeń 2, 2014.

  1. Net5kY

    Net5kY Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 5, 2013
    Posty:
    58
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Mam pytanie co do unlocku MXIC, posiadam Lizarda ale na oficjalnej stronie w tutorialach oczywiście jest autopromocja z tridentem za 80zł więc zacząłem szukać alternatywy, i znalazłem to: LITEON 0225 SPUTNICK360 Unlock Tutorial for DG-16D4S MXIC memchips (soldering and trace cuts)
    Czy robiąc luty/cięcia tak samo jak w linku wyżej (zamiast tridenta), ale podążając standardową procedurą z Lizarda poprawnie odblokuje napęd?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Tak !!
    Nie jestem tylko pewien co do softu lizarda...
     
  4. Net5kY

    Net5kY Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 5, 2013
    Posty:
    58
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Co masz na myśli że nie jesteś pewny z softem?
    Tak ogólnie trzeba lutować czy można przyłożyć do tego punktu?
     
  5. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Broń boże nie można polutować na stałe, napęd nie będzie wykrywalny.

    Przytyka się rezystor na sekundę do tej odciętej ścieżki tylko po tym jak zacznie się proces UNLOCKA i oczekiwanie na niego, chodzi o to że przez rezystor nie mniej niż 10 ohm do max 20 ohm który jednym końcem jets polutowany do masy, a przytknięcie do punktu spowoduje zaniżenie napięcia bodajże do coś około 2V (a tam w tej chwili jest 3,3V), także krótko mówiąc przytykamy na chwilkę.
     
  6. Net5kY

    Net5kY Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 5, 2013
    Posty:
    58
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Tak wiem zeby nie lutowac calego polaczenia na stale, po prostu na tym zdjeciu wyzej gosc przylutowal rezystor a druga czesc kabla trzymal w reku, i pytalem sie czy konieczne jest aby ta jedna strone lutowac czy rowniez pojdzie po prostu przykladajac do obydwu punktow. Rozmawialem tez z jednym gosciem na irc'u i mowil ze nie trzeba lutowac przecietej sciezki, z ciekawosci probowal tak ktos? I jaki rezystor bedzie najlepszy, 10ohm?

    Wysłane z mojego GT-N7000 przy użyciu Tapatalka
     
  7. The mistic40

    The mistic40 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2013
    Posty:
    602
    Polubienia:
    96
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    10ohm najlepiej, nie trzeba lutować jak jesteś wstanie to tak przyłożyć bez tego. Ale na pewno jest łatwiej jedną stroną niż dwoma to przyłożyć, ścieżki nie trzeba lutować. Napęd działa bez lutowania jej i wszystko jest wporządku tylko trzeba go dać lock przed skręceniem napędu i złożeniem do konsoli.
     
  8. Net5kY

    Net5kY Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 5, 2013
    Posty:
    58
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    A wlasnie, jak to jest z Soft lock w lizardzie, jest on dosc bezpieczny na live? Czy tylko hard

    Wysłane z mojego GT-N7000 przy użyciu Tapatalka
     
  9. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    tak samo bezpieczny jak hard. generalnie masa ludzi śmiga na niezablokowanym napędzie i bana nie dostali..
     
  10. Net5kY

    Net5kY Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 5, 2013
    Posty:
    58
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Tak dla pewności zrobiłem Harda, aktualizacji zapezpieczeń już raczej nie będzie a odblokowanie i tak jest proste
     
  11. FNW

    FNW Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2009
    Posty:
    82
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Zgadza się - ja nigdy nie blokuje i póki co żadnego problemu ...
     
Wczytywanie...

Poleć forum