1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Na czym polega instalowanie gier na dysku/odpalanie ?

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Xratheros, Maj 26, 2014.

  1. Xratheros

    Xratheros Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2014
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam. Już za niedługo będę miał xboxa 360 i jestem ciekaw na czym to polega. Pobieram sobie gre na pendrive, podpinam do konsoli i moge normalnie grać? Instaluje go potem na dysku i tyle tak ? moge grać nie niszczyć lasera?
    Jeszcze takie poboczne pytanie nr. 2 Czy konsole z 2009 mają dalej problemy z tym RROD? Oczywiście jeśli to nie jest jasper.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. grochu41

    grochu41 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2012
    Posty:
    327
    Polubienia:
    24
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Czerwona Woda
    Grę instalujesz z płyty na HDD. Nie katujesz wtedy lasera. Konsole z 2009 Jasper są bezawaryjne. Jeśli jest service date 2009 to lipa.
     
  4. dijemex

    dijemex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2014
    Posty:
    206
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Lubaczów
    Z graniem z pendriva czy tam z dysku to zależy od przeróbki. Jeżeli masz rgh/jtag to taki trick jak najbardziej możesz zastosować. Jeżeli posiadasz lt lub oryginalny soft to aby zainstalować grę na dysk, pendrive musi być płyta w napędzie. To samo się tyczy odpalania, by gra ruszyła musi być płyta w napędzie, chwilkę poobraca nią a później śmiga się z dysku :p
     
  5. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    chyba że kupi wersję cyfrową to odpala bezpośrednio z gwizdka.
     
  6. Xratheros

    Xratheros Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2014
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mam jeszcze takie pytanie. Jeśli kosnola została zbanowana, to nie mogę instalować gier na dysku ?
     
  7. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2717
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Możesz ban nie wpływa na funkcjonowanie dysku w konsoli ani też nie ogranicza go w żaden sposób.
     
  8. Xratheros

    Xratheros Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2014
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dzięki za szybkie odpowiedzi :) widzę że można na was liczyć :D
     
  9. Xratheros

    Xratheros Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2014
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A jeśli te konsole są od 2010 roku, to znaczy że mają jaspera na 100%? czy może być coś innego/gorszego ?
     
  10. dijemex

    dijemex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2014
    Posty:
    206
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Lubaczów
    jeżeli będziesz miał fata to najprawdopodobniej będzie to jasper, tutaj jak poznać jaspera. [​IMG] inne typy konsoli tzn nowsze są już mało awaryjne, mowa tutaj o slimach i nowszych :p
     
  11. Xratheros

    Xratheros Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2014
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    niezabardzo rozumiem o co z tym chodzi. Jaspery zaczynają się od 2009 roku, tak? czyli jak mam konsole fat z 2009 to jest pewne, że jest to jasper? jak można to rozpoznać na nalepce z tyłu konsoli?
     
  12. marek2fgc

    marek2fgc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    485
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lubin
    @Xratheros, widzę, że cieniutko u Cb z angielskim, więc cię wspomogę.
    Zobacz na wejście na kabel zasilacza w konsoli.
    i porównaj je do tego obrazka:
    [​IMG]

    Jeżeli masz taki jak po prawej, jest to Jasper. Jeżeli inny, to masz tam napisane warianty z wyjściem HDMI i bez.
     
  13. Xratheros

    Xratheros Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2014
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ok dzięki już wiem. Jeszcze jedno pytanie. Znajomy mi mówił, że ma konsole przerobioną, ale podpiął do neta i mu zablokowało coś. Podobno trzeba od nowa wgrywać tego flasha - czy to prawda że jest coś takiego ??
     
  14. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Jak miał dash starszy jak 13xxx to przy aktualizacji wygrało my oryginalny soft ale to był jednorazowy przypadek. Przy LT 3.0 juz się coś takiego nie zdarzy

    Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
     
  15. Vinralsh

    Vinralsh Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 23, 2014
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dorzucę od siebie 3 grosze odnośnie "identyfikacji" Jaspera: Jak sam szukałem to kierowałem się zasilaczem (12.1A dawało nam gwarancje, że mamy Jaspera ) [​IMG]
     
Wczytywanie...

Poleć forum