1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Na czym polega XBL ?

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez InTouch, Marzec 15, 2010.

  1. InTouch

    InTouch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2010
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wiem że może temat się już powtarza po 100 razy ale ja żadnego nie mogę znaleźć.A więc jestem początkujący i nie mam pojęcia jak XBL działa.Wystarczy kupić zdrapkę XBL czy muszę jeszcze podpiąć kabelek z internetem.Mój internet nie jest internetem popularnym nie występuje on w żadnym innym mieście niż moje (Zawiercie)a więc myślę że nie potrzebuję routera.Czekam na pomoc.

    PS: Jeśli to ma jakieś znaczenie tu znajduję się strona mojego internetu ITCOMP - ZAWIERCIE

    Z góry dzięki !
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Bansuj

    Bansuj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2010
    Posty:
    506
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Tczew
    Żeby korzystać z Live nie musisz kupować zdrapek, sam kabel Ethernet wystarcza.
    Jeśli chcesz grać na necie, pobierać wszystkie rzeczy z Marketplace to możesz kupić sobie zdrapkę na abonament Gold.
     
  4. InTouch

    InTouch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2010
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Rozumiem że podpinam kabelek internetem pod konsole i wszystko ma działać. Tak ??
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    nie, trzeba zapewne skonfigurować internet;).
    Tak jak na komputerze jeśli trzeba wpisać statyczny adres, dns bramę na konsoli też znajdziesz to w ustawieniach xboxa. Jeśli pc tego nie wymaga to może wymagać skopiowania adresu fizycznego inaczej adresu mac karty sieciowej.
    wiersz poleceń w windows komenda ipconfig /all wyświetli numerki które wpiszesz (adres fizyczny to adres mac który trzeba będzie wpisać w konsoli)
     
  6. Bansuj

    Bansuj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2010
    Posty:
    506
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Tczew
    Ja nic nie konfigurowałem, po prostu odłączyłem neta od PC, podłączyłem go pod Xboxa i wszystko działało. Dlatego spróbuj najpierw normalnie, podłącz kabel, zresetuj modem, wciśnij środkowy przycisk i wybierz "Połącz z usługą Xbox Live". Jeśli nie zadziała to przetestuj połączenie i wtedy baw się w kombinowanie.
     
  7. Patrolek PL

    Patrolek PL XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2009
    Posty:
    422
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    W-wa
    To masz fart. Ja długie godziny musiałem się męczyć. :)
     
  8. dawideczek65

    dawideczek65 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2010
    Posty:
    92
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wiedzę że ten temat cieszy się większą popularnością niż mój wiec się podepnę.
    A więc połączyłem konsole z PC prze kabel crossowy i nie ma połączenia konsoli z PC co mam zrobić?
     
  9. InTouch

    InTouch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2010
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Niestety mój internet nie posiada modemu.Tzn muszę zrobić tak jak kolega powyżej napisał ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum