1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

na czym "słuchacie" X'a? + jaki kabel HDMI

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Tron, Marzec 1, 2009.

  1. Tron

    Tron Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2008
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wawa
    Właśnie zakupiłem sobie LCD 42" full HD i takie tam, więc do pełni szczęścia brakuje mi jeszcze dźwięku. No właśnie. Na czym słuchacie swoich xboxów? Przez co go powinnienem przepuścić, żeby dostać śliczny dźwięk 5.1? :p

    Tak pobocznie chciałem zapytać o kbel HDMI ^^ Moge kupić każdy kabel HDMI-HDMI? Na coś powinnienem zwrócić uwage? :p
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Maciek797

    Maciek797 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 17, 2009
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Głogów
    widze ze przy kasie jestes z tego co wiem to kable hdmi sie od siebie nie roznia bo to jest przesyl sygnalu cyfrowy mozesz kupic za 30 zl a mozesz za 150 zalezy od ciebie kup sobie taki sredni w granicach 60 zl

    POPRAWCIE JESLI SIE MYLĘ:)
     
  4. Tron

    Tron Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2008
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wawa
    A to może być każdu HDMI - HDMI ? Jestem CHWILOWO przy kasie :p
     
  5. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Tak może być każdy. Kup sobie zestaw kina domowego 5.1 z DD i optykiem i powinno ładnie hulać. Co do modelu nie chce się wypowiadać, bo jest to rozległy temat ;).
     
  6. Tron

    Tron Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2008
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wawa
    mhm, jeszcze jeden temat rzeka :p Już to przy tv przerabiałem. To jeszcze jedno pytanie.. ale takie z dyskretnych. Kino domowe = amplituner + głośniki?.. Nie żebym był jakimś elektronicznym beztalenciem, po prostu nigdy tego nie miałem ^^ A może ktoś coś konkretnego poleca? :D sam używa i cud miód i w ogóle :p Wiem, że ogólnikami pytam. Chce mieć po prostu punkt zaczepu ^^
     
  7. polecki

    polecki Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Białystok
    ja mam tak hdmi 1,3b (chyba lub a, nie pamiętam do PS3) czyli XBOX kablem HDMI do ampli SONY 720 (nie kazy ampli ma przechwyt sygnału audio po hdmi te tańsze napewno nie maja) i potem HDMI z ampli do TV PLAZMA 42 cale.
    i mam obraz i dzwięk 5.1 po hdmi :), ampli sam wykrywa odrazu po odpaleniu xbox-a ze ma audio 5.1.

    Pozdrawiam
     
  8. Zero

    Zero Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 10, 2009
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Kabel ProCab CDV100 porządny kabel w dobrej cenie
     
  9. 3kilooo

    3kilooo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Trzebinia
    miałem kino za +/- 5.000 na dzień dzisiejszy.. ale to za duze pudła jak na 2 pokoje w bloku.. kupiłem logitech z-5500 i jestem zaskoczony dzwiękiem który jest porównywalny z zestawami za te 5 klocków.. basu z logów nic nie przebije. mam gram polecam w 100%
     
  10. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    nieqpuj kabla hdmi za grosze-one najpierw konwertuja cyfrowy na analoga,przez kabel leci analog a potem znowu dekoduja z analoga na cyfrowy...


    ja mam dzwiek optykiem do logitech z-5500;]
     
  11. skills19

    skills19 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 10, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hmm co Ty wymyslasz? :confused:
     
  12. himus11

    himus11 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 14, 2009
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    Lol jakos ja mam tani kabel i grafa jest wporządku :D
     
  13. foks

    foks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Podobny temat już był
    HTML:
    http://x360iso.org/sprzet/12166-naglosnienie.html
    poczytaj może się przyda, a co do wypowiedzi miedzianka na temat kabla HDMI to się kolega chyba na mózgi nie powiem z kim pozamieniał ;)
     
  14. zbakanytkacz

    zbakanytkacz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2009
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Grudziądz
    do dwóch metrów każdy kabel hdmi jest dobry, a powyżej dwóch metrów nieco lepszą jakość mają te kable ze złotymi końcówkami
     
  15. dalton

    dalton Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    LOL a ty znowu z tym analogiem wyskakujesz.
    Człowieku weź sobie poczytaj najpierw na necie czym jest sygnał cyfrowy, a czym analogowy - a nie głupoty wypisujesz, bo Ci jeszcze ktoś uwierzy. :eek:

    Fakt jest taki, że sygnał zawsze ma wersje analogową - czy przesyłasz sygnał analogowy czy też cyfrowy. Jedyna różnica jest w odbiorniku/nadajniku , który inaczej te sygnały przetwarza.
     
  16. polecki

    polecki Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Białystok
    hdmi to hdmi, nie ma wywalac kasy na drogie kable, wystarczy aby mial certyfikat 1,3b (czy a) nie pamietam, i aby mial dobre wtyki pozlacane, ja mam kable za 19 zł zalecane do PS3 i jest ok, a mam tez jeden kabel za 100zł i nie widze roznicy, wszytko podlaczone do ampli po hdmi i z ampli do plazmy po hdmi.

    najtansze kable hdmi maja słabe wtyki to tyle, nie sadze zeby mialo to znaczenie jakies ekranowanie itp jak to sie ma w przypadku kabli analogowych typu component.

    Pozdrawiam
     
  17. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    ja polecam głośniki Logitech Z-5500! niedawno kupiłem i jestem zadowolony!
     
Wczytywanie...

Poleć forum