1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Na jakiej zasadzie dziala ekran startowy?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Szymon640, Marzec 7, 2014.

  1. Szymon640

    Szymon640 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam, od pewnego czasu nurtuje mnie pewna zagwozdka (teraz jestem w Technikum informatycznym ale takie rzeczy od zawsze mnie interesowaly).
    Otoz, czy ekran startowy w konsoli Xbox 360 jest renderowany w czasie rzeczywistym czy jest to plik filmowy?
    Konsole takie jak Gameboy, PlayStation 1, 2 i 3, Nintendo 64 itd. maja animacje na zywo przetwarzana przez GPU. A w przypadku Xbox 360 - animacja jest bardzo ladna, ale mam watpliwosci czy to nie jest jakis filmik, ktory sam sie odtwarza przy bootowaniu...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3706
    Polubienia:
    1111
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    ....
    To jest plik z filmikiem.
    Pod RGH możesz sobie go zmienić.
     
  4. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    dokładnie, jest to film.
    Poszukaj informacji na temat fakeanim - jest to sposób podmienienia animacji startowej z dowolnie wybranego przez siebie filmiku
     
  5. Szymon640

    Szymon640 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Hmm rozumiem. RGH to zmodyfikowane oprogramowanie konsoli i je sie wgrywa do pamieci NAND czy do HDD konsoli? Bo mi sie aktualizacja systemu zapisuje na dysk twardy...
    Z kolei gdybym mial (choc pewnie ich nie ma) pliki aktualizacji RGH i chcial uruchomic je z pendrive'a to konsola by tego nie przyjela. Ale skoro mam LT 3.0 to moze da sie oszukac konsole? Wypalic pliki aktualizacji systemu RGH na plyte DVD9, zeby konsola myslala ze to gra. Gdy uruchomi sie plik wykonywalny (Default.xex???) to mozna by zrobic wszystko. Czy konsola moglaby sama siebie przeflashowac?
     
  6. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    Nie. trzeba mieć Jtag/RGH i wgląd do struktury folderów.
    w żaden inny sposób nie zadziała
     
  7. Szymon640

    Szymon640 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Czyli gry maja dostep tylko do katalogu, ktorego taka gra sama sobie tworzy (np. save, DLC) ale bardziej w glab konsoli to juz nie ma uprawnien?

    Pytam poważnie
     
Wczytywanie...

Poleć forum